Jakie badania dla zdrowia warto jest zrobić?
Cytat z Natalia Brz data 9 czerwca 2026, 09:46W tym roku kończę 40 lat i chciałbym sobie zrobić badania, ogólnie nic mi nie dolega ale stwierdziłam że to dobry moment żeby porządnie się przebadać. Jakie powinnam zrobić, bo widziałam pakiety kobieta 40+ale nie wiem czy mają sens. Co. Nich Będę mogła zrobić na NFZ? Będę wdzięczna za poradę.
W tym roku kończę 40 lat i chciałbym sobie zrobić badania, ogólnie nic mi nie dolega ale stwierdziłam że to dobry moment żeby porządnie się przebadać. Jakie powinnam zrobić, bo widziałam pakiety kobieta 40+ale nie wiem czy mają sens. Co. Nich Będę mogła zrobić na NFZ? Będę wdzięczna za poradę.
Cytat z jagnatka data 9 czerwca 2026, 10:34Na NFZ raczej będzie ciężko- z reguły jest tak, że jak nie ma objawów to lekarz nie chce wypisać na nic skierowania. Miałam badania 40+ z rządowego programu- nie wiem czy każdy program oferuje to samo, te na których ja byłam- to jakaś kpina
dokładniejszą morfologię robię sobie co jakiś czas sama…
https://mp3h.pl/kolonoskopia-i-gastroskopia-bez-tajemnic-kiedy-warto-je-wykonac-i-jak-sie-przygotowac/
Zastanawiam się nad zapisaniem się na kolonoskopię.
Na NFZ raczej będzie ciężko- z reguły jest tak, że jak nie ma objawów to lekarz nie chce wypisać na nic skierowania. Miałam badania 40+ z rządowego programu- nie wiem czy każdy program oferuje to samo, te na których ja byłam- to jakaś kpina ![]()
Kolonoskopia i gastroskopia bez tajemnic – kiedy warto je wykonać i jak się przygotować?
Zastanawiam się nad zapisaniem się na kolonoskopię.