Analiza kolorystyczna
Cytat z **emk** data 30 października 2020, 23:31Hej. Czy miałyście kiedyś robioną analizę kolorystyczną za pomocą chust jak i tablic oraz kwestionariusza?
Jak Wam idzie dobieranie ubrań na podstawie analizy? Trzymacie się swojego zestawu kolorów?
Hej. Czy miałyście kiedyś robioną analizę kolorystyczną za pomocą chust jak i tablic oraz kwestionariusza?
Jak Wam idzie dobieranie ubrań na podstawie analizy? Trzymacie się swojego zestawu kolorów?
Cytat z Maria HO data 1 listopada 2020, 14:53Ja miałam robioną analizę, ale online. Wysyłałam swoje zdjęcia, zrobione wg instrukcji kolorystki (brak makijażu, neutralne tło, dzienne światło itp.). Wcześniej sporo czytałam o analizie kolorystycznej (m. in. na blogu M. Młyńskiej) i wahałam się, czy jestem typem zgaszonego lata, czy zgaszonej jesieni. Profesjonalna analiza rozstrzygnęła moje wątpliwości 🙂 Od tego czasu moja szafa stała się spójna pod względem kolorystyki (choć wiele jeszcze jest do zrobienia). Szczerze polecam skorzystanie z takiej usługi.
Ja miałam robioną analizę, ale online. Wysyłałam swoje zdjęcia, zrobione wg instrukcji kolorystki (brak makijażu, neutralne tło, dzienne światło itp.). Wcześniej sporo czytałam o analizie kolorystycznej (m. in. na blogu M. Młyńskiej) i wahałam się, czy jestem typem zgaszonego lata, czy zgaszonej jesieni. Profesjonalna analiza rozstrzygnęła moje wątpliwości 🙂 Od tego czasu moja szafa stała się spójna pod względem kolorystyki (choć wiele jeszcze jest do zrobienia). Szczerze polecam skorzystanie z takiej usługi.
Cytat z **emk** data 1 listopada 2020, 20:04Ja korzystałam z analizy kolorystycznej na żywo u kolorystki. Mi wyszlo, że jestem Ciepłą Wiosną. Jednak bardziej trzymam się zestawu kolorów dobranych na podstawie kolorowych chust, tym bardziej, że już przez analizą dobierałam kolory z powodzeniem.
Tylko no właśnie- problem dla mnie jest taki, że nie zawsze te wybrane kolory trafiają sie w sklepach. Zwłaszcza że ostatnio w modzie są chłodne, zgaszone kolory.
Ja korzystałam z analizy kolorystycznej na żywo u kolorystki. Mi wyszlo, że jestem Ciepłą Wiosną. Jednak bardziej trzymam się zestawu kolorów dobranych na podstawie kolorowych chust, tym bardziej, że już przez analizą dobierałam kolory z powodzeniem.
Tylko no właśnie- problem dla mnie jest taki, że nie zawsze te wybrane kolory trafiają sie w sklepach. Zwłaszcza że ostatnio w modzie są chłodne, zgaszone kolory.
Cytat z Renata data 3 listopada 2020, 03:59Ciekawe, że ja np tak mam, ze nie mogę nosić złego koloru, bo dosłownie bolą mnie zęby . Czuję niemal fizyczną przykrość i odrzuca mnie od
ubrań w nie moim kolorze. Choćby podobał mi się wizualnie taki zestaw np musztarda ze zgniłą zielenią, za boga nie
włożę a wiem, że pasuje do mojej siostry. Podobnie mam z wnętrzami, toleruję pewne spektrum barw we własnym domu.
Kiedy sprawdziłam sobie, co noszę i porównałam z teorią, po tym poznałam swój typ kolorystyczny i wszystko trafia w punkt.
Wiem także jakie kolory pasują do moich dzieci , a każde jest innym typem kolorystycznym, niestety, bo nie mogą nosić po sobie ubrań:)
Planuję, gdy skończą 15 lat zrobić im prezent w postaci analizy kolorystycznej i nauki makijażu.
Ciekawe, że ja np tak mam, ze nie mogę nosić złego koloru, bo dosłownie bolą mnie zęby . Czuję niemal fizyczną przykrość i odrzuca mnie od
ubrań w nie moim kolorze. Choćby podobał mi się wizualnie taki zestaw np musztarda ze zgniłą zielenią, za boga nie
włożę a wiem, że pasuje do mojej siostry. Podobnie mam z wnętrzami, toleruję pewne spektrum barw we własnym domu.
Kiedy sprawdziłam sobie, co noszę i porównałam z teorią, po tym poznałam swój typ kolorystyczny i wszystko trafia w punkt.
Wiem także jakie kolory pasują do moich dzieci , a każde jest innym typem kolorystycznym, niestety, bo nie mogą nosić po sobie ubrań:)
Planuję, gdy skończą 15 lat zrobić im prezent w postaci analizy kolorystycznej i nauki makijażu.
Cytat z **emk** data 3 listopada 2020, 10:31@renata
Też tak mam, że się źle czuję w ubraniach w kolorach, które do mnie nie pasują. Czuję się wtedy taka stara, zmęczona i brzydka. Dlatego właśnie zaskoczyłam sie sama na analizie(i kolorystkę też) że mam wiele ubrań w pasujących mi kolorach, bo staram się takie kupować. I teraz mam większą swiadomość w tym zakresie, a zestaw kolorów zebrany w pęczek.
Przez długi czas zastanawiałam sie dlaczego nie leży mi ukochana przez wszystkich czerń, a ja nie czuję się jak milion dolarów. No właśnie dlatego, że czerń to nie jest najlepszy kolor dla mojego typu kolorystycznego.
Też tak mam, że się źle czuję w ubraniach w kolorach, które do mnie nie pasują. Czuję się wtedy taka stara, zmęczona i brzydka. Dlatego właśnie zaskoczyłam sie sama na analizie(i kolorystkę też) że mam wiele ubrań w pasujących mi kolorach, bo staram się takie kupować. I teraz mam większą swiadomość w tym zakresie, a zestaw kolorów zebrany w pęczek.
Przez długi czas zastanawiałam sie dlaczego nie leży mi ukochana przez wszystkich czerń, a ja nie czuję się jak milion dolarów. No właśnie dlatego, że czerń to nie jest najlepszy kolor dla mojego typu kolorystycznego.
Cytat z Maryśa21 data 7 stycznia 2023, 00:19Warto znać swoją analizę kolorystyczną ostatnio w tych barwach kupiłam sobie
jestem zadowolona bo moje ulubione kolory
Warto znać swoją analizę kolorystyczną ostatnio w tych barwach kupiłam sobie
jestem zadowolona bo moje ulubione kolory
Cytat z cynkowka data 19 września 2023, 13:10Jednak ważne jest, aby pamiętać, że ubrania to również wyraz indywidualnego stylu i preferencji. Nie zawsze musisz ściśle trzymać się palety kolorów z analizy kolorystycznej. Jeśli lubisz jakiś kolor, który nie jest w Twojej palecie, możesz go nosić, jeśli czujesz się w nim dobrze. Najważniejsze jest, aby czuć się pewnie i komfortowo w swoim ubraniu.
Jednak ważne jest, aby pamiętać, że ubrania to również wyraz indywidualnego stylu i preferencji. Nie zawsze musisz ściśle trzymać się palety kolorów z analizy kolorystycznej. Jeśli lubisz jakiś kolor, który nie jest w Twojej palecie, możesz go nosić, jeśli czujesz się w nim dobrze. Najważniejsze jest, aby czuć się pewnie i komfortowo w swoim ubraniu.
Cytat z Urbike data 28 sierpnia 2024, 11:21Wszystkie ubrania mam w kolorach: czarny, biały, kremowy, beż. Do tego 3 letnie sukienki: pudrowy róż, fuksja i szmaragdowy. Nie lubię wzorków, za to lubię zestawiać różne faktury.
W przypadku butów stawiam na
czerń
beż
i brąz
https://modny24.pl/kobiecy-urok-botkow-na-koturnie/
Aktualnie poluję na jakieś botki na koturnie na jesień 🙂
Wszystkie ubrania mam w kolorach: czarny, biały, kremowy, beż. Do tego 3 letnie sukienki: pudrowy róż, fuksja i szmaragdowy. Nie lubię wzorków, za to lubię zestawiać różne faktury.
W przypadku butów stawiam na
czerń
beż
i brąz
https://modny24.pl/kobiecy-urok-botkow-na-koturnie/
Aktualnie poluję na jakieś botki na koturnie na jesień 🙂
Cytat z youngman data 30 sierpnia 2024, 12:15Jak mowa o zakupach ubraniowych to ja od siebie na pewno mogę polecić Wam ofertę https://luisacerano-bydgoszcz.pl/ tutaj sobie zerknijcie.
Zamówienia dochodzą dość szybko, a ja sama w tym roku kupiłam tutaj dużo ciekawych rzeczy. Pozdrawiam serdecznie i zachęcam do zaglądania.
Jak mowa o zakupach ubraniowych to ja od siebie na pewno mogę polecić Wam ofertę https://luisacerano-bydgoszcz.pl/ tutaj sobie zerknijcie.
Zamówienia dochodzą dość szybko, a ja sama w tym roku kupiłam tutaj dużo ciekawych rzeczy. Pozdrawiam serdecznie i zachęcam do zaglądania.