lub Zarejestruj się aby założyć posty i tematy.

Analiza kolorystyczna

Page 1 of 2Next

Hej. Czy miałyście kiedyś robioną analizę kolorystyczną za pomocą chust jak i tablic oraz kwestionariusza?
Jak Wam idzie dobieranie ubrań na podstawie analizy? Trzymacie się swojego zestawu kolorów?

Ja miałam robioną analizę, ale online. Wysyłałam swoje zdjęcia, zrobione wg instrukcji kolorystki (brak makijażu, neutralne tło, dzienne światło itp.). Wcześniej sporo czytałam o analizie kolorystycznej (m. in. na blogu M. Młyńskiej) i wahałam się, czy jestem typem zgaszonego lata, czy zgaszonej jesieni. Profesjonalna analiza rozstrzygnęła moje wątpliwości 🙂 Od tego czasu moja szafa stała się spójna pod względem kolorystyki (choć wiele jeszcze jest do zrobienia). Szczerze polecam skorzystanie z takiej usługi.

Ja korzystałam z analizy kolorystycznej na żywo u kolorystki. Mi wyszlo, że jestem Ciepłą Wiosną. Jednak bardziej trzymam się zestawu kolorów dobranych na podstawie kolorowych chust, tym bardziej, że już przez analizą dobierałam kolory z powodzeniem.
Tylko no właśnie- problem dla mnie jest taki, że nie zawsze te wybrane kolory trafiają sie w sklepach. Zwłaszcza że ostatnio w modzie są chłodne, zgaszone kolory.

Maria HO has reacted to this post.
Maria HO

Ciekawe, że ja np tak mam, ze nie mogę nosić złego koloru, bo dosłownie bolą mnie zęby . Czuję niemal fizyczną przykrość i odrzuca mnie od

ubrań w nie moim kolorze. Choćby podobał mi się wizualnie taki zestaw np musztarda ze zgniłą zielenią, za boga nie

włożę a wiem, że pasuje do mojej siostry. Podobnie mam z wnętrzami, toleruję pewne spektrum barw we własnym domu.

Kiedy sprawdziłam sobie, co noszę i porównałam z teorią, po tym poznałam swój typ kolorystyczny i wszystko trafia w punkt.

Wiem także jakie kolory pasują do moich dzieci , a każde jest innym typem kolorystycznym, niestety, bo nie mogą nosić po sobie ubrań:)

Planuję, gdy skończą 15 lat zrobić im prezent w postaci analizy kolorystycznej i nauki makijażu.

@renata

Też tak mam, że się źle czuję w ubraniach w kolorach, które do mnie nie pasują. Czuję się wtedy taka stara, zmęczona i brzydka. Dlatego właśnie zaskoczyłam sie sama na analizie(i kolorystkę też) że mam wiele ubrań w pasujących mi kolorach, bo staram się takie kupować. I teraz mam większą swiadomość w tym zakresie, a zestaw kolorów zebrany w pęczek.
Przez długi czas zastanawiałam sie dlaczego nie leży mi ukochana przez wszystkich czerń, a ja nie czuję się jak milion dolarów. No właśnie dlatego, że czerń to nie jest najlepszy kolor dla mojego typu kolorystycznego.

Pożyteczna rzecz, taka analiza.

Warto znać swoją analizę kolorystyczną ostatnio w tych barwach kupiłam sobie

koszule nocne z wiskozy

jestem zadowolona bo moje ulubione kolory

Jednak ważne jest, aby pamiętać, że ubrania to również wyraz indywidualnego stylu i preferencji. Nie zawsze musisz ściśle trzymać się palety kolorów z analizy kolorystycznej. Jeśli lubisz jakiś kolor, który nie jest w Twojej palecie, możesz go nosić, jeśli czujesz się w nim dobrze. Najważniejsze jest, aby czuć się pewnie i komfortowo w swoim ubraniu.

Wszystkie ubrania mam w kolorach: czarny, biały, kremowy, beż. Do tego 3 letnie sukienki: pudrowy róż, fuksja i szmaragdowy. Nie lubię wzorków, za to lubię zestawiać różne faktury.

W przypadku butów stawiam na

czerń

beż

i brąz

https://modny24.pl/kobiecy-urok-botkow-na-koturnie/

Aktualnie poluję na jakieś botki na koturnie na jesień 🙂

Jak mowa o zakupach ubraniowych to ja od siebie na pewno mogę polecić Wam ofertę https://luisacerano-bydgoszcz.pl/ tutaj sobie zerknijcie.

Zamówienia dochodzą dość szybko, a ja sama w tym roku kupiłam tutaj dużo ciekawych rzeczy. Pozdrawiam serdecznie i zachęcam do zaglądania.

Izabela has reacted to this post.
Izabela
Page 1 of 2Next