Architektura i projektowanie wnętrz
Cytat z Julka Malarz data 10 grudnia 2020, 09:36Dziewczyny, jak się ma ta branża w tej chwili? Myślę o przebranżowanieniu się
Dziewczyny, jak się ma ta branża w tej chwili? Myślę o przebranżowanieniu się
Cytat z jagnatka data 10 grudnia 2020, 11:44Jest to dość artystyczny zawód tak wiec musisz to lubic oraz mieć gust 😉 KOniecznie równiez zapisz sie na jakis kurs, ktory nauczy Cię nie tylko dobierania odpowiednich mebli i dekoracji. Ale który nauczy Cie obsługi programów projektowych (co jest w pracy najważniejsze)
https://www.artdecorszkolenia.pl/aranzacja-wnetrz.html
Aktualnie takie kursy organizowane są w Warszawie przez nich. Nie musisz miec wczesniejszych doswiadczeń, aby zapisać sie na taki kurs. Poza tym jeśli Cię to interesuje to droga jest otwarta. Warto jest spełniać swoje marzenia.
Jest to dość artystyczny zawód tak wiec musisz to lubic oraz mieć gust 😉 KOniecznie równiez zapisz sie na jakis kurs, ktory nauczy Cię nie tylko dobierania odpowiednich mebli i dekoracji. Ale który nauczy Cie obsługi programów projektowych (co jest w pracy najważniejsze)
https://www.artdecorszkolenia.pl/aranzacja-wnetrz.html
Aktualnie takie kursy organizowane są w Warszawie przez nich. Nie musisz miec wczesniejszych doswiadczeń, aby zapisać sie na taki kurs. Poza tym jeśli Cię to interesuje to droga jest otwarta. Warto jest spełniać swoje marzenia.
Cytat z Renata data 16 grudnia 2020, 05:20Cytat z Julka Malarz data 10 grudnia 2020, 09:36Dziewczyny, jak się ma ta branża w tej chwili? Myślę o przebranżowanieniu się
W branży projektowania wnętrz panuje ogromna konkurencja z tego powodu, ze zawód ten nie podlega regulacjom i może go wykonywać każdy bez żadnego wykształcenia. Jeżeli ktoś jest wybitny to jak w każdym innym zawodzie, przebije się i będzie dobrze zarabiał natomiast jeśli nie, nie będzie miał pracy. Podobnie jak to jest np w środowisku aktorskim.
Najlepsze zarobki są przy projektowaniu wnętrz sklepów w galeriach handlowych, salonów . Również projektowanie wnętrz budynków publicznych, hoteli, biurowców itp ale pytanie skąd wziąć zlecenia? Jeżeli masz dojście do takich zleceń to możesz doskonale zarabiać.
Projektowanie mieszkań prywatnych jest procesem żmudnym i nieopłacalnym z uwagi na to, że klient ma bardzo wysokie wymagania a finanse są w porównaniu do wnętrz komercyjnych czy publicznych niewielkie.
Dobrym pomysłem w przypadku wnętrz mieszkalnych jest stworzenie firmy wykonawczej budowlanej a projekt dorzucić gratis.
Uczenie się programów komputerowych uważam za błędny kierunek, na tym się nie zarobi, taniej zatrudnić operatora komputera a samemu zająć się procesem pozyskiwania klientów oraz koncepcja biznesu.
Cytat z Julka Malarz data 10 grudnia 2020, 09:36Dziewczyny, jak się ma ta branża w tej chwili? Myślę o przebranżowanieniu się
W branży projektowania wnętrz panuje ogromna konkurencja z tego powodu, ze zawód ten nie podlega regulacjom i może go wykonywać każdy bez żadnego wykształcenia. Jeżeli ktoś jest wybitny to jak w każdym innym zawodzie, przebije się i będzie dobrze zarabiał natomiast jeśli nie, nie będzie miał pracy. Podobnie jak to jest np w środowisku aktorskim.
Najlepsze zarobki są przy projektowaniu wnętrz sklepów w galeriach handlowych, salonów . Również projektowanie wnętrz budynków publicznych, hoteli, biurowców itp ale pytanie skąd wziąć zlecenia? Jeżeli masz dojście do takich zleceń to możesz doskonale zarabiać.
Projektowanie mieszkań prywatnych jest procesem żmudnym i nieopłacalnym z uwagi na to, że klient ma bardzo wysokie wymagania a finanse są w porównaniu do wnętrz komercyjnych czy publicznych niewielkie.
Dobrym pomysłem w przypadku wnętrz mieszkalnych jest stworzenie firmy wykonawczej budowlanej a projekt dorzucić gratis.
Uczenie się programów komputerowych uważam za błędny kierunek, na tym się nie zarobi, taniej zatrudnić operatora komputera a samemu zająć się procesem pozyskiwania klientów oraz koncepcja biznesu.
Cytat z Renata data 16 grudnia 2020, 05:22Cytat z Julka Malarz data 10 grudnia 2020, 09:36Dziewczyny, jak się ma ta branża w tej chwili? Myślę o przebranżowanieniu się
Również kończenie kursów i szkół nic nie da . Po prostu trzeba zaprojektować wnętrze dla znajomych, rodziny za darmo i w ten sposób zdobywać doświadczenie. A jeśli Ci to nie będzie wychodzić to przynajmniej nic Cię to nie będzie kosztować. Kursy to wyciąganie pieniędzy.
Można tez iść za wyrobnika do firmy projektującej wnętrza publiczne i w ten sposób nauczyć się know how (materiałówka, aktualne trendy) no ale wtedy trzeba rzeczywiście biegle opanować program do projektowania. Zajmuje to około 4 lat żeby dojść do poziomu umożliwiającego wykonywanie profesjonalnych wizualizacji.
Również kończenie kursów i szkół nic nie da . Po prostu trzeba zaprojektować wnętrze dla znajomych, rodziny za darmo i w ten sposób zdobywać doświadczenie. A jeśli Ci to nie będzie wychodzić to przynajmniej nic Cię to nie będzie kosztować. Kursy to wyciąganie pieniędzy.
Można tez iść za wyrobnika do firmy projektującej wnętrza publiczne i w ten sposób nauczyć się know how (materiałówka, aktualne trendy) no ale wtedy trzeba rzeczywiście biegle opanować program do projektowania. Zajmuje to około 4 lat żeby dojść do poziomu umożliwiającego wykonywanie profesjonalnych wizualizacji.
Cytat z summer data 4 lipca 2022, 22:15Samodzielnie też można nieźle zaaranżować swoje wnętrza, wystarczy chociażby rozglądnąć się w sieci i gotowe. Można znaleźć dla siebie wiele inspiracji, a także propozycji produktów wykończeniowych. Tutaj https://e-luxuryart.pl/sklep/sztukateria-wewnetrzna-xps/listwy-przysufitowe przykładowo ja planuję zamówić do siebie sztukaterię.
Samodzielnie też można nieźle zaaranżować swoje wnętrza, wystarczy chociażby rozglądnąć się w sieci i gotowe. Można znaleźć dla siebie wiele inspiracji, a także propozycji produktów wykończeniowych. Tutaj https://e-luxuryart.pl/sklep/sztukateria-wewnetrzna-xps/listwy-przysufitowe przykładowo ja planuję zamówić do siebie sztukaterię.
Cytat z Zx9mCtMe data 24 marca 2023, 09:51เข้ามาทำเงินได้เลยทุกวันเลือกเล่นmegagameตัวเกมกราฟิกสวย ฟีเจอร์น่าสนใจเล่นง่าย ไม่ซับซ้อนอัปเดตเกมใหม่ๆให้เล่นก่อนใครอยู่ที่ไหนก็เล่นได้บนทุกอุปกรณ์เพียงแค่มีอินเตอร์เน็ตและไม่ว่าจะเป็นเกมดัง เกมยอดนิยมก็รวมเอาไว้ให้เลือกเล่นที่นี่ทั้งหมด
เข้ามาทำเงินได้เลยทุกวันเลือกเล่นmegagameตัวเกมกราฟิกสวย ฟีเจอร์น่าสนใจเล่นง่าย ไม่ซับซ้อนอัปเดตเกมใหม่ๆให้เล่นก่อนใครอยู่ที่ไหนก็เล่นได้บนทุกอุปกรณ์เพียงแค่มีอินเตอร์เน็ตและไม่ว่าจะเป็นเกมดัง เกมยอดนิยมก็รวมเอาไว้ให้เลือกเล่นที่นี่ทั้งหมด
Cytat z StefanGrzyb222 data 8 maja 2023, 13:38Ja siedzę w tym już 10 lat i jest coraz ciekawiej 😀
Ja siedzę w tym już 10 lat i jest coraz ciekawiej 😀
Cytat z Anastazja data 3 grudnia 2023, 18:18Mam obecnie misję znalezienia idealnych firanek do mojego wnętrza, i podczas przeglądania opinii trafiłam na stronę https://ms-styl.pl/ Czy ktoś z Was miał już przyjemność korzystać z ich usług? Znalazłam wiele pozytywnych opinii i byłabym wdzięczna za podzielenie się Waszym doświadczeniem. Może macie również inne polecamy sklepy z firankami?
Mam obecnie misję znalezienia idealnych firanek do mojego wnętrza, i podczas przeglądania opinii trafiłam na stronę https://ms-styl.pl/ Czy ktoś z Was miał już przyjemność korzystać z ich usług? Znalazłam wiele pozytywnych opinii i byłabym wdzięczna za podzielenie się Waszym doświadczeniem. Może macie również inne polecamy sklepy z firankami?
Cytat z Laura09 data 8 stycznia 2025, 21:54A co z wyposażeniem? Czy kupowaliście może łóżko piętrowe dla 3 latka lub inne artykuły u firmy chociażby emwomeble.pl? Tak pytam, ponieważ zastanawiam się nad tym czy też tam dokonać zakupu? Ze wszystkich wnętrz, teraz aranżuję pokój mojego dziecka.
A co z wyposażeniem? Czy kupowaliście może łóżko piętrowe dla 3 latka lub inne artykuły u firmy chociażby emwomeble.pl? Tak pytam, ponieważ zastanawiam się nad tym czy też tam dokonać zakupu? Ze wszystkich wnętrz, teraz aranżuję pokój mojego dziecka.
Cytat z warmek data 27 stycznia 2025, 16:53Projekty pod klucz i nadzór autorski to idealne rozwiązanie dla osób ceniących wygodę i profesjonalizm. Na stronie https://raav.pl/oferta/projekty-pod-klucz-oraz-nadzor-autorski/ znajdziesz szczegóły tej oferty, dzięki której cały proces realizacji będzie w rękach ekspertów. Pozwól sobie na komfort i pewność, że efekt końcowy będzie spełniał wszystkie Twoje oczekiwania.
Projekty pod klucz i nadzór autorski to idealne rozwiązanie dla osób ceniących wygodę i profesjonalizm. Na stronie https://raav.pl/oferta/projekty-pod-klucz-oraz-nadzor-autorski/ znajdziesz szczegóły tej oferty, dzięki której cały proces realizacji będzie w rękach ekspertów. Pozwól sobie na komfort i pewność, że efekt końcowy będzie spełniał wszystkie Twoje oczekiwania.