Borderline
Cytat z Klaudynka data 23 lutego 2021, 12:52Czy któraś z was ma borderline? Ostatnio facet mi się przyznał, ze gadał z kumplem na mój temat i stwierdzili, ze moge mieć borderline.. poczytałam ostatnio w necie na ten temat i bardzo dużo rzeczy sie zgadza..1) Jak się dowiedziałyście, ze macie?2) Psycholog/psychiatra wam pomógł?3) da radę samemu z tego „wyjść”?
Cytat z jagnatka data 23 lutego 2021, 14:05Zarówno terapia jak i leki od psychiatry pomagają ( w jakimś stopniu) ale samemu nic się z tym nie zrobi. Są jakieś podręczniki do pracy terapeutycznej niby ale najlepiej jest się skonsultować ze specjalistą.To zaburzenie jest dość specyficzne i nie każdy terapeuta się podejmuje pracy z taką osobą, to chyba też odpowiada na ostatnie pytanie.Więcej o tym problemie poczytasz sobie na blogu Avigon.
Cytat z Renata data 24 lutego 2021, 08:44Przede wszystkim powinna być postawiona rzetelna diagnoza. A co by było, gdyby koledzy powiedzieli, ze jest Pani wariatką? :))) Czytałam ostatnio wiele artykułów na temat związku zaburzeń umysłowych i dysfunkcji zachowania np choroby afektywno - biegunowej z nadspożyciem cukru i węglowodanów w ogóle. Wiadomo np, ze dzieci z ADHD przejawiają "normalne" zachowania po odstawieniu cukru.
Przede wszystkim powinna być postawiona rzetelna diagnoza. A co by było, gdyby koledzy powiedzieli, ze jest Pani wariatką? :))) Czytałam ostatnio wiele artykułów na temat związku zaburzeń umysłowych i dysfunkcji zachowania np choroby afektywno - biegunowej z nadspożyciem cukru i węglowodanów w ogóle. Wiadomo np, ze dzieci z ADHD przejawiają "normalne" zachowania po odstawieniu cukru.
Cytat z mazury data 18 września 2024, 15:01Chociaż powszechnie uważa się, że depresja oznacza jedynie długotrwały smutek, jej objawy mogą być znacznie bardziej zróżnicowane. Osoby cierpiące na depresję mogą doświadczać takich stanów jak utrata zainteresowania codziennymi czynnościami, zmiany nastroju, a nawet poważne objawy fizyczne.
Chociaż powszechnie uważa się, że depresja oznacza jedynie długotrwały smutek, jej objawy mogą być znacznie bardziej zróżnicowane. Osoby cierpiące na depresję mogą doświadczać takich stanów jak utrata zainteresowania codziennymi czynnościami, zmiany nastroju, a nawet poważne objawy fizyczne.
Cytat z Kallas data 12 czerwca 2025, 08:39Myślę że w tej kwestii dobrze jest zwrócić się to profesjonalistów którzy będą wiedzieli jak pomóc. Świetną poradnią psychologiczno-pedagogiczną jest http://poradniakutno.pl/ Ogromną zaletą tego miejsca jest ich profesjonalne podejście do każdej sprawy. Możecie skorzystać z ich usług zarówno w formie stacjonarnej jak i online przez Skype, Messenger, Google Hangouts, Google Duo czy What’s App. W zakresie ich pracy znajdują się psychoterapia, badania psychologiczne i pedagogiczne, terapia pedagogiczna. Polecam ich szczerze
Myślę że w tej kwestii dobrze jest zwrócić się to profesjonalistów którzy będą wiedzieli jak pomóc. Świetną poradnią psychologiczno-pedagogiczną jest http://poradniakutno.pl/ Ogromną zaletą tego miejsca jest ich profesjonalne podejście do każdej sprawy. Możecie skorzystać z ich usług zarówno w formie stacjonarnej jak i online przez Skype, Messenger, Google Hangouts, Google Duo czy What’s App. W zakresie ich pracy znajdują się psychoterapia, badania psychologiczne i pedagogiczne, terapia pedagogiczna. Polecam ich szczerze
Cytat z klaudia94 data 16 września 2025, 14:03Jeśli szukasz sprawdzonego ośrodka leczenia uzależnień, warto zajrzeć na https://osrodkiterapeutyczne.pl/ranking,placowki-leczenia.html. Znajdziesz tam ranking najlepszych placówek w Polsce, ocenianych przez pacjentów. Możesz filtrować je według lokalizacji, typu terapii czy opinii innych osób. To świetne narzędzie, które pomoże znaleźć odpowiednie miejsce wsparcia.
Jeśli szukasz sprawdzonego ośrodka leczenia uzależnień, warto zajrzeć na https://osrodkiterapeutyczne.pl/ranking,placowki-leczenia.html. Znajdziesz tam ranking najlepszych placówek w Polsce, ocenianych przez pacjentów. Możesz filtrować je według lokalizacji, typu terapii czy opinii innych osób. To świetne narzędzie, które pomoże znaleźć odpowiednie miejsce wsparcia.