lub Zarejestruj się aby założyć posty i tematy.

Co Was denerwuje w Waszych domach

Jak w temacie. Co byście zmienili?

Bardzo ale to bardzo denerwuje mnie okno duże naprzeciwko TV. Ściana okien południowych. Żaluzje drewniane które bardzo się kurzą. Hałaśliwy okap w kuchni otwartej na salon. Miski toaletowe z tym kołnierzem, który nawet myty co trzy dni zarasta kamieniem i brudem. Umywalka w jednej z łazienek bez blatu. Kawałek ściany niedaleko zlewu bez glazury. Kamień w wodzie obrastający wszystkie sprzęty i baterie. W lato brak wentylacji kompletny. Wszystkie te błędy wyeliminowałam w nowym domu - TV na przeciwko pełnej ściany, brak okien południowych w salonie i sypialniach, żaluzje okienne zewnętrzne na elewacji, okap z silnikiem na strychu, miski WC bezkołnierzowe, umywalki blatowe, zlew na przeciwko ściany z gresem, zmiękczacz wody, wentylacja mechaniczna.

Już przeglądałam sobie zestaw podtynkowy w sklepie Leroy Merlin i najprawdopodobniej zdecyduję się na zamówienie sobie od firmy Roca. Podoba mi się model Cassandra:

Mnie bardzo denerwowało pojawianie się graffiti na elewacji. Zaraz po wyczyszczeniu trzeba było znowu wzywać ekipę i odnawiać wygląd ścian. Rozwiązaniem okazała się powłoka antygraffiti, która chroni elewację przed uszkodzeniami. Dzięki niej znacznie łatwiej jest usunąć niechciane malunki. Jak często należy odnawiać powłokę antygraffiti dowiecie się tutaj, co pozwoli Wam zadbać o wygląd elewacji.