Logowanie lub Zarejestruj się aby założyć posty i tematy.
Czy warto jest dalej podchodzić do robienia prawa jazdy?
Klaudynka@klaudynka
349 wpisów
#1 · 10 listopada 2022, 14:36
Cytat z Klaudynka data 10 listopada 2022, 14:36Proszę, powiedzcie szczerze- czy jest sens to dalej kontynuować? Do prawka podchodzę 3 raz. Pierwszy raz około 6 lat temu wyjezdzilam ponad 30 godzin, zdałam teorie i podchodziłam do praktyki około 5 razy już nie pamiętam. Nie umiałam totalnie jeździć nawet nie byłam blisko zdania. Dałam sobie spokój i po dwóch latach powróciłam do tematu w innej szkole jazdy wtedy kupiłam około 15 godzin i dalej jeździłam bardzo słabo- nie zauważałam znaków, pieszych, nie myślałam... znowu nie zdałam i to na łuku. Całkowicie się załamałam stwierdziłam że to nie dla mnie i rzuciłam to. W międzyczasie się przeprowadziłam i w tej chwili prawko jest mi w zasadzie niezbędne. Polecono mi inna szkole jazdy jeździłam z różnymi instruktorami około 40 godzin. Postęp jest, na pewno. Jestem bardziej skupiona i nie robię aż takich dużych błędów, choć nie było jazd bym nie zrobiła żadnego. Zdarza mi się jeździć dobrze ale zdarza się też że przez nieuwagę mogłabym doprowadzić do wypadku. Dziś podeszłam kolejny raz do egzaminu i po około 15 minutach jazdy po mieście nie zdałam.. egzaminator zabrał mnie w miejsce w którym nie byłam i już zgłupiałam. Jestem załamana sobą.. tyle lat różnych szkół, różnych instruktorów więc problem nie leży w nich tylko we mnie. Jeżeli jeżdżę po znanych trasach to daje radę ale w nieznanych miejscach robię okropne błędy, zagrażam sobie i innym. Powiedzcie mi czy powinnam to dalej kontynuować? Skoro już tyle lat nie idzie? Jestem bardzo roztrzepana, zapominam o wielu rzeczach, jestem rozkojarzona... Czy tacy ludzie powinni wyjeżdżać na ulicę czy lepiej kupić sobie rower?
Proszę, powiedzcie szczerze- czy jest sens to dalej kontynuować? Do prawka podchodzę 3 raz. Pierwszy raz około 6 lat temu wyjezdzilam ponad 30 godzin, zdałam teorie i podchodziłam do praktyki około 5 razy już nie pamiętam. Nie umiałam totalnie jeździć nawet nie byłam blisko zdania. Dałam sobie spokój i po dwóch latach powróciłam do tematu w innej szkole jazdy wtedy kupiłam około 15 godzin i dalej jeździłam bardzo słabo- nie zauważałam znaków, pieszych, nie myślałam... znowu nie zdałam i to na łuku. Całkowicie się załamałam stwierdziłam że to nie dla mnie i rzuciłam to. W międzyczasie się przeprowadziłam i w tej chwili prawko jest mi w zasadzie niezbędne. Polecono mi inna szkole jazdy jeździłam z różnymi instruktorami około 40 godzin. Postęp jest, na pewno. Jestem bardziej skupiona i nie robię aż takich dużych błędów, choć nie było jazd bym nie zrobiła żadnego. Zdarza mi się jeździć dobrze ale zdarza się też że przez nieuwagę mogłabym doprowadzić do wypadku. Dziś podeszłam kolejny raz do egzaminu i po około 15 minutach jazdy po mieście nie zdałam.. egzaminator zabrał mnie w miejsce w którym nie byłam i już zgłupiałam. Jestem załamana sobą.. tyle lat różnych szkół, różnych instruktorów więc problem nie leży w nich tylko we mnie. Jeżeli jeżdżę po znanych trasach to daje radę ale w nieznanych miejscach robię okropne błędy, zagrażam sobie i innym. Powiedzcie mi czy powinnam to dalej kontynuować? Skoro już tyle lat nie idzie? Jestem bardzo roztrzepana, zapominam o wielu rzeczach, jestem rozkojarzona... Czy tacy ludzie powinni wyjeżdżać na ulicę czy lepiej kupić sobie rower?
Kliknij dla kciuka w dół.0Kliknij dla kciuka w górę.0
jagnatka@jagnatka
572 wpisy
#2 · 11 listopada 2022, 09:53
Cytat z jagnatka data 11 listopada 2022, 09:53Nie poddawać się. Ale też nie fiksować. Na spokojnie. Skupić sie na nauce a do egzaminu podejść jak sama będziesz pewna że to ten czas.
Weź pod uwagę, ze prawo jazdy w Polsce nie jest takie drogie, w wielu krajach jest o wiele drożej:
Zerknij sobie na stronę. Opisane jest tutaj jak kwestia zdawania prawa jazdy wygląda w innych krajach.
Nie poddawać się. Ale też nie fiksować. Na spokojnie. Skupić sie na nauce a do egzaminu podejść jak sama będziesz pewna że to ten czas.
Weź pod uwagę, ze prawo jazdy w Polsce nie jest takie drogie, w wielu krajach jest o wiele drożej:
Zerknij sobie na stronę. Opisane jest tutaj jak kwestia zdawania prawa jazdy wygląda w innych krajach.
Kliknij dla kciuka w dół.0Kliknij dla kciuka w górę.0