Czytnik ebook czy warto
Cytat z jagnatka data 2 grudnia 2020, 09:28Zastanawiam się nad kupieniem sobie czytnika ebook. Czy Waszym zdaniem warto jest sobie sprawić i czy czytacie dzieki temu mniej ksiązek papierowych?
Gdzie kupowac takie ebooki?
Zastanawiam się nad kupieniem sobie czytnika ebook. Czy Waszym zdaniem warto jest sobie sprawić i czy czytacie dzieki temu mniej ksiązek papierowych?
Gdzie kupowac takie ebooki?
Cytat z Kamila Gwiazdowska data 2 grudnia 2020, 11:07Kindle PaperWhite polecam!Kupuje mniej papierowych książkę odkąd dostałam kindlaBardzo fajne promocje sa na e-booki - dużo tańsze niż na papierowe wiec sie opłacaI przy okazji jest bardzo wygodny Wkładasz do torebki i mnóstwo książkę do wyboru w jednym miejscu.Dobre promocje na ebooki ma obecnie ibuk, jest tam rowniez mozliwośc wykupienia sobie abonamentu na ebooki. https://www.ibuk.pl/eksiazki.html
Cytat z Kamila Gwiazdowska data 2 grudnia 2020, 11:07Kindle PaperWhite polecam!Kupuje mniej papierowych książkę odkąd dostałam kindlaBardzo fajne promocje sa na e-booki - dużo tańsze niż na papierowe wiec sie opłacaI przy okazji jest bardzo wygodny Wkładasz do torebki i mnóstwo książkę do wyboru w jednym miejscu.Dobre promocje na ebooki ma obecnie ibuk, jest tam rowniez mozliwośc wykupienia sobie abonamentu na ebooki.
Cytat z Makosza data 26 lutego 2021, 15:13Nie chce byc zlosliwa ale nie wiem jak inaczej ubrac mysli w slowa. Zawsze jak piszecie to leca linki i pachnie to reklama. Gdzie kupic czytnik? W prawie kazdym sklepie z elektronika i z ksiazkami. Jest tyle stron, gdzie mamy porownania czytnikow z tak prostym opisem, ze nawet osoba nie majaca pojecia o elektronice bedzie mogla cos dla siebie wybrac.
Nie chce byc zlosliwa ale nie wiem jak inaczej ubrac mysli w slowa. Zawsze jak piszecie to leca linki i pachnie to reklama. Gdzie kupic czytnik? W prawie kazdym sklepie z elektronika i z ksiazkami. Jest tyle stron, gdzie mamy porownania czytnikow z tak prostym opisem, ze nawet osoba nie majaca pojecia o elektronice bedzie mogla cos dla siebie wybrac.
Cytat z Renata data 27 lutego 2021, 05:43To zależy od Twoich preferencji i stylu życia. Jeżeli np dużo czasu tracisz w komunikacji miejskiej to pewnie byłaby to dobra inwestycja. W domu dałabym odpocząć oczom od ekranu i czytałabym papierowe książki. Ja np uwielbiam papierowe książki dlatego nie sądzę, żeby posiadanie e-booka mogłoby w moim przypadku wpłynąć na ilość posiadanych książek. Druga rzecz to literatura, którą czytasz. Na przykład w przypadku niszowych wydawnictw czy starych tytułów może być problem z dostępnością e-booków. Sprawdzi się natomiast w przypadku nowości wydawniczych, co do których nie wiemy, czy będziemy chcieli je mieć w domowej biblioteczce. Dla mnie na przykład objawieniem okazały się audiobooki. Słucham ich kiedy wykonuję pracę typu sprzątanie, gotowanie czy na przykład niewymagającą nadmiernego myślenia pracę zawodową.
To zależy od Twoich preferencji i stylu życia. Jeżeli np dużo czasu tracisz w komunikacji miejskiej to pewnie byłaby to dobra inwestycja. W domu dałabym odpocząć oczom od ekranu i czytałabym papierowe książki. Ja np uwielbiam papierowe książki dlatego nie sądzę, żeby posiadanie e-booka mogłoby w moim przypadku wpłynąć na ilość posiadanych książek. Druga rzecz to literatura, którą czytasz. Na przykład w przypadku niszowych wydawnictw czy starych tytułów może być problem z dostępnością e-booków. Sprawdzi się natomiast w przypadku nowości wydawniczych, co do których nie wiemy, czy będziemy chcieli je mieć w domowej biblioteczce. Dla mnie na przykład objawieniem okazały się audiobooki. Słucham ich kiedy wykonuję pracę typu sprzątanie, gotowanie czy na przykład niewymagającą nadmiernego myślenia pracę zawodową.
Cytat z Natalia Brz data 16 lipca 2021, 14:36Moim zdaniem czytanie w domu na czytniku jest rownież wygodniejsze. Dlatego, ze mogę na przykład obsługiwać czytnik za pomocą jednej ręki, co nie jest możliwe w przypadku tradycyjnej ksiażki. Poza tym czytnik ma podświetlenie, dzięki temu wygodnie czyta się wieczorami. Obecnie wybór ksiązek jest bardzo duży, nie ma problemu z dorwaniem starszych pozycji, klasyków. Jak również i nowości (książki są w dzisiejszych czasach wydawane zarówno w wersji na czytnik, jak i w wersji papierowej, mozna zobaczyc sobie w księgarni z ebookami virtualo: https://virtualo.pl/ ).
Korzystam od wielu lat i na pewno nie przestanę.
Moim zdaniem czytanie w domu na czytniku jest rownież wygodniejsze. Dlatego, ze mogę na przykład obsługiwać czytnik za pomocą jednej ręki, co nie jest możliwe w przypadku tradycyjnej ksiażki. Poza tym czytnik ma podświetlenie, dzięki temu wygodnie czyta się wieczorami. Obecnie wybór ksiązek jest bardzo duży, nie ma problemu z dorwaniem starszych pozycji, klasyków. Jak również i nowości (książki są w dzisiejszych czasach wydawane zarówno w wersji na czytnik, jak i w wersji papierowej, mozna zobaczyc sobie w księgarni z ebookami virtualo: https://virtualo.pl/ ).
Korzystam od wielu lat i na pewno nie przestanę.
Cytat z Anna Maria Bugaj data 21 stycznia 2022, 14:43Rowniez polecam Kindle Paperwhite, glownie ze wzgledu na "elektroniczny papier", nie lubie swiecacych ekranow a ten jest naprawde jak ksiazka.
Rowniez polecam Kindle Paperwhite, glownie ze wzgledu na "elektroniczny papier", nie lubie swiecacych ekranow a ten jest naprawde jak ksiazka.
Cytat z Zuzanna data 10 maja 2022, 10:17Ja jak najbardziej polecam! Późno wracam domu po pracy, mam mało miejsca na papierowe książki i bardzo ciężką torbę, więc w moim przypadku czytnik jest lepiej dostosowany do mojego trybu życia. Przede wszystkim jest lekki, więc po prostu dorzucam go do torby i czytam w wolnych chwilach w ciągu dnia. Lepiej zdecydować się na czytnik z technologią e-papieru, bo nie męczy oczu (używałam kiedyś tabletu w roli czytnika, mocno odradzam, to był bardzo zły pomysł). Do tego można czytać w pełnym słońcu na plaży, czego nie da się zrobić na tablecie 😉
Widzę, że Panie polecają głównie Kindle, ja polecę InkBooka Calypso, jeżeli ktoś podobnie jak ja nie chce wspierać Amazona.
Ja jak najbardziej polecam! Późno wracam domu po pracy, mam mało miejsca na papierowe książki i bardzo ciężką torbę, więc w moim przypadku czytnik jest lepiej dostosowany do mojego trybu życia. Przede wszystkim jest lekki, więc po prostu dorzucam go do torby i czytam w wolnych chwilach w ciągu dnia. Lepiej zdecydować się na czytnik z technologią e-papieru, bo nie męczy oczu (używałam kiedyś tabletu w roli czytnika, mocno odradzam, to był bardzo zły pomysł). Do tego można czytać w pełnym słońcu na plaży, czego nie da się zrobić na tablecie 😉
Widzę, że Panie polecają głównie Kindle, ja polecę InkBooka Calypso, jeżeli ktoś podobnie jak ja nie chce wspierać Amazona.
Cytat z Natalia Brz data 15 grudnia 2022, 07:24Obecnie częściej ebook niż papier. Jeśli mogę, to wolę kupić ebook. Kilka razy sięgnełam po angielski ebook, bo polski wydawca tylko papier dawał.Swoją drogą, kilka naprawdę ślicznie wydanych e-booków mi się trafiło. I potrafiłam wisieć na ilustracjach tak samo, jak kiedyś się zawieszałam nad papierem. Bo były w świetnej rozdzielczości, a nie jakimś pikselowym bohomazem.Jeśli mam sięgnąć po ksiązkę w polskiej wersji polecam Matfel:https://matfel.pl/Mają dobre ceny