Depilacja miejsc intymnych
Cytat z Klaudynka data 4 marca 2021, 08:10Depilacja głównie miejsca intymne.. czy mogę zamienić piankę na jakiś olej co potem czymś smarować psikac? Proszę pomóżcie, może jakiś olejek spowalniajacy odrost jest bądź coś na podrażnienia.
Depilacja głównie miejsca intymne.. czy mogę zamienić piankę na jakiś olej co potem czymś smarować psikac? Proszę pomóżcie, może jakiś olejek spowalniajacy odrost jest bądź coś na podrażnienia.
Cytat z jagnatka data 4 marca 2021, 09:32Slyzalam, ze olej z krokosza stosowany po depilacji (nie wiem czy goleniu czy wyrywaniiu depilatorem) ponoc spowalnia odrost wlosow i z czasem w ogole zanik odrastania. Nie znalazlam na ten temat zadnej literatury, nie wiem jaki mialby byc mechanizm dzialania...
Mam ten sam problem zresztą i powaznie zastanawiałam sie nad zapisaniem się na depilację laserową.... Może to by jakoś mi pomogło. https://dydaktykamedycynakonferencje.pl/depilacja-laserowa-wykonac-ja-w-domu-czy-w-gabinecie
Slyzalam, ze olej z krokosza stosowany po depilacji (nie wiem czy goleniu czy wyrywaniiu depilatorem) ponoc spowalnia odrost wlosow i z czasem w ogole zanik odrastania. Nie znalazlam na ten temat zadnej literatury, nie wiem jaki mialby byc mechanizm dzialania...
Mam ten sam problem zresztą i powaznie zastanawiałam sie nad zapisaniem się na depilację laserową.... Może to by jakoś mi pomogło. https://dydaktykamedycynakonferencje.pl/depilacja-laserowa-wykonac-ja-w-domu-czy-w-gabinecie
Cytat z mirabelka data 12 marca 2021, 21:30Jest kilka zasad golenia miejsc intymnych, które ograniczają podrażnienia:
- czysta maszynka - po każdym goleniu przejeżdżamy spirytusem/octeniseptem
- nie na sucho - bardzo dobrze sprawdzają się odżywki do włosów, bo zmiękczają
- po goleniu psikamy sobie skórę octeniseptem, a później smarujemy balsamem/kremem - ja polecam pilarix, bo genialnie zmiękcza skórę, a dodatkowo zapobiega ewentualnemu wrastaniu włosków
Mi się to sprawdza bardzo dobrze, zachęcam spróbować, no a jeśli podrażnienia nadal występują to chyba zostaje laser/IPL.
Jest kilka zasad golenia miejsc intymnych, które ograniczają podrażnienia:
- czysta maszynka - po każdym goleniu przejeżdżamy spirytusem/octeniseptem
- nie na sucho - bardzo dobrze sprawdzają się odżywki do włosów, bo zmiękczają
- po goleniu psikamy sobie skórę octeniseptem, a później smarujemy balsamem/kremem - ja polecam pilarix, bo genialnie zmiękcza skórę, a dodatkowo zapobiega ewentualnemu wrastaniu włosków
Mi się to sprawdza bardzo dobrze, zachęcam spróbować, no a jeśli podrażnienia nadal występują to chyba zostaje laser/IPL.