lub Zarejestruj się aby założyć posty i tematy.

Duży problem z trądzikiem

Temat wałkowany wiele razy ale w sumie nie znalazłam odpowiedzi jaka by mnie satysfakcjonowała... Pracuję w Czechach, mamy narzucone odgórnie maseczki chirurgiczne, dostajemy 10 na tydzień. Ostatnio wymagają od nas również, żeby były zaciśnięte na nosie, więc w maseczce szybko robi się parno i wilgotno co skutkuje u mnie bolącymi, podskórnymi gulami - nie pomagają żadne maście cynkowe, ichtiolowe i tym podobne. Twarz jest często w tych miejscach opuchnięta, na tyle, że boli przy mówieniu. Z idealnej cery (dla mnie) mam masakrę. Pielęgnacyjnie nic nie zmieniałam, więc jestem pewna, że to wina właśnie noszenia przez 8h maseczki... Zmienianie co 4h nic nie daje, a nie chce zmieniać co godzinę, bo to średnio ekologiczne. Jak pozbyć się tego, ewentualnie jakoś złagodzić - wszystko co pomoże mi funkcjonować normalnie.
Z maseczki zrezygnować nie mogę, skutkowałoby to wypowiedzeniem za złamanie regulaminu

Według mnie niestety nie powinnaś się teraz przejmować tym czy zmienianie maseczki jest ekologiczne. U mnie takie próby też skończyły się potężnym wysypem i niestety pomogło dopiero leczenie dermatologiczne. Teraz nie noszę jednej maseczki więcej niż raz, mimo tego, że też czuje się z tym źle.

Dobrze jest również wprowadzić jakies kosmetyki na trądzik. Dobre naturalne kosmetyki antytrądzikowe ma na przykład Ava. https://www.cocolita.pl/kosmetyki-na-tradzik

Maksymalny czas noszenia maseczki to pół godziny. Ponadto nie powinno nosić się jej stale. Skutki mogą być o wiele poważniejsze niż zmiany na skórze. Przede wszystkim grzybica płuc i oskrzeli. Wdychanie przez tyle czasu powietrza ze zmniejszoną zawartością tlenu a zwiększona ilością dwutlenku węgla może zaowocować niedotlenieniem wszystkich układów i narządów co może mieć tragiczne skutki. Rozglądałabym się za zmianą pracy w trybie natychmiastowym. Rozumiem, że nie można nosić przyłbicy?

Córce kupuję kosmetyki z glinką zieloną właśnie dobre dla cery trądzikowej. Z Bielendy jest ta naturalna linia Botanical Clays

Spróbowałabym na Twoim miejscu z pielęgnacją. Może coś oczyszczającego? Słyszałam wiele dobrego o kosmetykach SKIN79, mają duży wybór, jeśli chodzi o kosmetyki oczyszczające i bardzo dobre składy. Powodzenia <3

Koniecznie zajrzyjcie do sklepu internetowego https://www.alche.pl/pl/categories/twoje-zdrowie-preparaty-koloidalne-zele-koloidalne-1214553898.html Znajdziecie w nim produkty które odznaczają się nie tylko wysoką jakością ale i konkurencyjnymi cenami. Wśród nich znajdują się m.in. żele koloidalne, oliwki magnezowe, płyn Lugola, solanki, nadtlenek wodoru, ziołoocty, dezodoranty, produkty dla zwierząt i wiele więcej. Koniecznie zajrzyjcie do tego miejsca a jestem pewna że to będą jedne z wielu Waszych zakupów u nich.

Polecam stronę z poradami kosmetycznymi kosmetycznesekrety.pl

Tematy dotyczące trądziku również są poruszane.