Farbowanie włosow a łuszczyca skóry głowy
Cytat z Bkacpa data 1 kwietnia 2025, 07:41Po zafarbowaniu włosów, wysypało mi głowę dwa razy mocniej niż do tej pory, oraz zrobiły mi się dwa guzki na głowie... Pierwszy raz mam taką sytuację, czy miał ktoś podobny problem?
Po zafarbowaniu włosów, wysypało mi głowę dwa razy mocniej niż do tej pory, oraz zrobiły mi się dwa guzki na głowie... Pierwszy raz mam taką sytuację, czy miał ktoś podobny problem?
Cytat z Natalia Brz data 1 kwietnia 2025, 13:40Tak, farbowałam prawie 3 lata włosy, za każdym razem wysyp, bo farba podrażniała skórę głowy. Może warto spróbować hennowania, nie obciąża tak włosów i jest mniejsze ryzyko podrażnień skóry. No i teraz na załagodzenie polecam coś specjalistycznego, płyn albo emulsję od Psorisel: https://www.drogeriaolmed.pl/produkt/psorisel-plyn-do-pielegnacji-skory-glowy-u-osob-z-objawami-luszczycy-150ml,138738.html Powinny w krótkim czasie załagodzić zmiany.
Tak, farbowałam prawie 3 lata włosy, za każdym razem wysyp, bo farba podrażniała skórę głowy. Może warto spróbować hennowania, nie obciąża tak włosów i jest mniejsze ryzyko podrażnień skóry. No i teraz na załagodzenie polecam coś specjalistycznego, płyn albo emulsję od Psorisel: https://www.drogeriaolmed.pl/produkt/psorisel-plyn-do-pielegnacji-skory-glowy-u-osob-z-objawami-luszczycy-150ml,138738.html Powinny w krótkim czasie załagodzić zmiany.
Cytat z Urbike data 1 kwietnia 2025, 15:06Tak. Najczęściej po farbach Schwarkzkopf. Olejek z drzewa herbacianego o olej kokosowy przed myciem na godzinkę potem dobrze zmyć 2/3×szamponem np.ziaja przeciwświądowi i na mokre wklejać olejek z drzewa herbacianego i niech włosy same wyschną bez suszarki.
To mi przynosi ulgę. Plus oczywiśćie standardowa pielęgnacja, też polecam serię Psorisel.
Tak. Najczęściej po farbach Schwarkzkopf. Olejek z drzewa herbacianego o olej kokosowy przed myciem na godzinkę potem dobrze zmyć 2/3×szamponem np.ziaja przeciwświądowi i na mokre wklejać olejek z drzewa herbacianego i niech włosy same wyschną bez suszarki.
To mi przynosi ulgę. Plus oczywiśćie standardowa pielęgnacja, też polecam serię Psorisel.
Cytat z Klaudynka data 2 kwietnia 2025, 13:08Polecam farbować ziołami. Super grupa pomoże Tobie. Henna hennowanie włosów. Cassia, indygo, senes. Farbowanie naturalne zioła I delikatny szampon, ten jest super!
Polecam farbować ziołami. Super grupa pomoże Tobie. Henna hennowanie włosów. Cassia, indygo, senes. Farbowanie naturalne zioła I delikatny szampon, ten jest super!