Logowanie lub Zarejestruj się aby założyć posty i tematy.
Finanse w związku
Urbike@urbike
265 wpisów
#1 · 14 listopada 2023, 08:02
Cytat z Urbike data 14 listopada 2023, 08:02Dziewczyny jak macie ustaloną kwestię finansów w związku? Macie może jedno konto czy może jednak osobne konta?
Dziewczyny jak macie ustaloną kwestię finansów w związku? Macie może jedno konto czy może jednak osobne konta?
Kliknij dla kciuka w dół.0Kliknij dla kciuka w górę.0
jagnatka@jagnatka
384 wpisy
#2 · 14 listopada 2023, 08:35
Cytat z jagnatka data 14 listopada 2023, 08:35My mamy 6 kont w sumie. Wspólne na wydatki do domu, jedzenie, prezenty dla naszych bliskich i paliwo/mój bilet. Większe wydatki zawsze przegadujemy i planujemy z wyprzedzeniem. Wspólne oszczędnościowe, każdy indywidualne (bez upoważnień ale mówimy sobie zazwyczaj co kupujemy bez wyliczania jeden drugiemu) i każdy indywidualnie oszczędnościowe. W przypadku oszczędnośćiowych przed założeniem warto jest zerknąć sobie na pewno na taki ranking kont oszczędnościowych tak aby wybrać najlepszą opcję. Taki układ ustaliliśmy przed zamieszkaniem razem, wspólnie i sprawdza się od roku.W poprzednim związku były osobne i kompletnie nie moja bajka.
My mamy 6 kont w sumie. Wspólne na wydatki do domu, jedzenie, prezenty dla naszych bliskich i paliwo/mój bilet. Większe wydatki zawsze przegadujemy i planujemy z wyprzedzeniem. Wspólne oszczędnościowe, każdy indywidualne (bez upoważnień ale mówimy sobie zazwyczaj co kupujemy bez wyliczania jeden drugiemu) i każdy indywidualnie oszczędnościowe. W przypadku oszczędnośćiowych przed założeniem warto jest zerknąć sobie na pewno na taki ranking kont oszczędnościowych tak aby wybrać najlepszą opcję. Taki układ ustaliliśmy przed zamieszkaniem razem, wspólnie i sprawdza się od roku.
W poprzednim związku były osobne i kompletnie nie moja bajka.
Kliknij dla kciuka w dół.0Kliknij dla kciuka w górę.0