lub Zarejestruj się aby założyć posty i tematy.

Gdzie zamówić świeże owoce morza online

Mam ochotę zrobić w domu kolację z owocami morza, marzą mi się jakieś krewetki, może kawior, generalnie taki mix. Problem w tym, że u mnie w mieście ciężko o świeże rzeczy, w marketach wszystko leży na l lodzie nie wiadomo ile. Czy zamawianie takich delikatnych rzeczy przez internet jest w ogóle bezpieczne? Boję się, że dostanę coś nieświeżego i się wszyscy pochorujemy. Macie jakieś doświadczenia z takimi dostawami?

Rozumiem twoje obawy, bo sam kiedyś bałem się zamawiać ryby kurierem, ale teraz technologia pakowania poszła mocno do przodu. Dobry Sklep z owocami morza pakuje towar hermetycznie i wrzuca to w styropianowe boxy z suchym lodem albo wkładami żelowymi. Ostatnio robiłem zamówienie na krewetki i kawior właśnie online i jak otworzyłem paczkę, to wiało chłodem jak z zamrażarki. Jeśli wybierzesz sklep, który specjalizuje się w takich delikatesach, to oni wiedzą, że nie mogą sobie pozwolić na wpadkę. Ważne, żeby nie zamawiać na weekend, tylko tak, żeby paczka dotarła w środku tygodnia, wtedy nie leży nigdzie na magazynie. Jakość tych produktów z wysyłki jest często lepsza niż w stacjonarnym sklepie, bo towar nie leży na wystawie, tylko jedzie prosto z chłodni. Możesz śmiało brać, tylko sprawdź opinie o dostawie.

Uspokoiłeś mnie z tym pakowaniem, faktycznie jak dają styropian i lód to powinno być bezpiecznie. Skompletuję sobie taki zestaw na weekendową ucztę. Dzięki za wyjaśnienie tematu.