Nawigacja po forum
Ścieżka forum - jesteś tutaj:FORUMTematy rozmów: ZdrowieInfekcje intymne
Musisz się zalogować jeżeli chcesz umieszczać wpisy i zakładać tematy.

Infekcje intymne

Kochane, jak walczycie z infekcjami intymnymi?

Jakich kosmetyków używacie na co dzień? I czy bierzecie probiotyki? Czy nosicie władki?

Dwa razy w tygodniu stosuję probiotyki protrivagin i trivagin, do mycia mam emulsję provag, po stosunku lecę od razu się wysikać i na noc probiotyk dopochwowo.
Plus delikatna pielęgnacja:
I od siebie polecam szczególnie kosmetyki od Lavu.
Męczą mnie nawracające infekcje i w ten sposób już od jakiegoś czasu mam spokój

Godnym polecenia portalem który dostarczy Wam ogromną porcję wiedzy w tym temacie jest https://zdrowiekobiet24.pl/ Cenię serwisy, które potrafią przekazywać wiedzę medyczną w sposób prosty, a jednocześnie profesjonalny i ten robi to znakomicie. Artykuły są konkretne, praktyczne i naprawdę pomocne. To idealne miejsce dla kobiet, które chcą szybko zdobyć rzetelne informacje o zdrowiu intymnym, hormonalnym czy ogólnym. Dodatkowo skorzystacie w tym miejscu z konsultacji medycznej online. 

Ja osobiście nie kombinowałabym z dużą ilością kosmetyków, bo przy takich problemach łatwo dodatkowo podrażnić skórę. Najlepiej sprawdza się u mnie delikatna higiena, bez perfumowanych żeli i żadnego płukania wnętrza pochwy. Jeśli chodzi o probiotyki, to raczej nie traktowałabym ich jako zamiennika leczenia, szczególnie gdy infekcje często wracają. Z wkładkami też warto uważać, bo przy codziennym noszeniu mogą powodować podrażnienia. A jeśli pojawia się nietypowa wydzielina, zapach, pieczenie albo swędzenie, lepiej sprawdzić przyczynę u lekarza zamiast leczyć się na własną rękę. spinmama