Inspiracje wnętrzarskie
Cytat z Kamila Gwiazdowska data 23 października 2020, 07:53Hej. Jestesmy wlasnie świeżo po przeprowadzce. Czekają nas zakupy nowych mebli i dekoracji.. podpowiedzcie skąd czerpiecie inspiracje ? Jak planujecie wystroj poszczegolnych pomieszczeń? Przyznam szczerze, że kompletnie brak mi wyobrazni i pomyslu, a chcialabym stworzyc przytulne i miłe dla oka wnętrze. Od czego zacząć planowanie ? Wszelkie pomysly, strony i zdjecia mile widziane - z góry dzieki !
Hej. Jestesmy wlasnie świeżo po przeprowadzce. Czekają nas zakupy nowych mebli i dekoracji.. podpowiedzcie skąd czerpiecie inspiracje ? Jak planujecie wystroj poszczegolnych pomieszczeń? Przyznam szczerze, że kompletnie brak mi wyobrazni i pomyslu, a chcialabym stworzyc przytulne i miłe dla oka wnętrze. Od czego zacząć planowanie ? Wszelkie pomysly, strony i zdjecia mile widziane - z góry dzieki !
Cytat z Kinga Gaj data 23 października 2020, 08:57Ja korzystalam glownie z aplikacji homebook, zapisywalam inspiracje, wnetrza, przedmioty. W pierwszym mieszkaniu korzystalam z pomocy architekta wnetrz, w drugim stwierdzilam ze wiem czego chce i sama wszystko zaplanowalam. Czesc rzeczy rysowalam w programie sweethome 3d zeby sprawdzic uklad, troche w planerze ikea, troche w vox.
Mebli i dekoracji szukałam głównie w sieci. W sklepach internetowych mają znacznie większy wybór ciekawego umeblowania niż w sklepach stacjonarnych.
Zerknij sobie do Tohurt, w sklepie obecnie mają niezłe promocje na meble i inne wyposażenie.
Ja korzystalam glownie z aplikacji homebook, zapisywalam inspiracje, wnetrza, przedmioty. W pierwszym mieszkaniu korzystalam z pomocy architekta wnetrz, w drugim stwierdzilam ze wiem czego chce i sama wszystko zaplanowalam. Czesc rzeczy rysowalam w programie sweethome 3d zeby sprawdzic uklad, troche w planerze ikea, troche w vox.
Mebli i dekoracji szukałam głównie w sieci. W sklepach internetowych mają znacznie większy wybór ciekawego umeblowania niż w sklepach stacjonarnych.
Zerknij sobie do Tohurt, w sklepie obecnie mają niezłe promocje na meble i inne wyposażenie.
Cytat z jagnatka data 12 listopada 2020, 10:25Nie musisz wcale kupować wszystkiego z jednej kolekcji.... Pamiętam, ze jak remontowałam pierwsze mieszkanie, zdecydowałam sie na meble z jednej serii, zarówno w salonie jak i w sypialni. Było bezpiecznie ale jednoczesnie nudno. Zerknij sobie zresztą do gazet wnętrzarskich. Architekci wnętrz unikają tego rozwiązania i zwykle w swoich projektach umieszczają meble z różnych kolekcji, co daje ciekawszy efekt.
Jeśli szukacie niestandardowych mebli, polecam poszukać ich w sklepach internetowych Spory wybór ciekawych jest w sklepie Meble Tkaniny, w którym można kupić na przyklad meble wykonane z drewna. Zerknij sobie https://www.mebletkaniny.pl/signal-krzesla-cat-417
Nie musisz wcale kupować wszystkiego z jednej kolekcji.... Pamiętam, ze jak remontowałam pierwsze mieszkanie, zdecydowałam sie na meble z jednej serii, zarówno w salonie jak i w sypialni. Było bezpiecznie ale jednoczesnie nudno. Zerknij sobie zresztą do gazet wnętrzarskich. Architekci wnętrz unikają tego rozwiązania i zwykle w swoich projektach umieszczają meble z różnych kolekcji, co daje ciekawszy efekt.
Jeśli szukacie niestandardowych mebli, polecam poszukać ich w sklepach internetowych Spory wybór ciekawych jest w sklepie Meble Tkaniny, w którym można kupić na przyklad meble wykonane z drewna. Zerknij sobie https://www.mebletkaniny.pl/signal-krzesla-cat-417
Cytat z KasiaKutko data 14 lutego 2021, 21:38W życiu jest wiele dziedzin w jakichś nie mamy potrzebnych kompetencji. Ludziom wydaje się jednak, że poczytają parę blogów na temat aranżacji wnętrz i nagle staną się ekspertami. Niestety w rzeczywistości tak nigdy nie jest o czym szybko przekona się każdy wcześniej czy później. Moim zdaniem to problemem jest zbyt wiele materiałów wykończeniowych oraz możliwości wystroju wnętrz jakie posiadamy. Na własną rękę jest bardzo trudno zdecydować się na coś konkretnego, a do tego nie zawsze wiemy czego chcemy. W tym momencie nieoceniona będzie pomoc profesjonalisty z zakresu projaktowania wnętrz. Jak poznać kogoś sprawdzonego? Najłatwiej będzie po przykładowym portfolio - beautifulminds.pl Już po paru chwilach będziemy wiedzieli czy dany styl będzie nam odpowiadał. Warto mieć na uwadze, że taki remont generalny wykonujemy raz na długie lata. Nie ma sensu szukać oszczędności tylko najwyższego standardu na jaki nas aktualnie stać.
W życiu jest wiele dziedzin w jakichś nie mamy potrzebnych kompetencji. Ludziom wydaje się jednak, że poczytają parę blogów na temat aranżacji wnętrz i nagle staną się ekspertami. Niestety w rzeczywistości tak nigdy nie jest o czym szybko przekona się każdy wcześniej czy później. Moim zdaniem to problemem jest zbyt wiele materiałów wykończeniowych oraz możliwości wystroju wnętrz jakie posiadamy. Na własną rękę jest bardzo trudno zdecydować się na coś konkretnego, a do tego nie zawsze wiemy czego chcemy. W tym momencie nieoceniona będzie pomoc profesjonalisty z zakresu projaktowania wnętrz. Jak poznać kogoś sprawdzonego? Najłatwiej będzie po przykładowym portfolio - beautifulminds.pl Już po paru chwilach będziemy wiedzieli czy dany styl będzie nam odpowiadał. Warto mieć na uwadze, że taki remont generalny wykonujemy raz na długie lata. Nie ma sensu szukać oszczędności tylko najwyższego standardu na jaki nas aktualnie stać.
Cytat z summer data 19 lutego 2022, 11:06W sumie to nie zawsze jest ten pomysł na wnętrza, jak i zewnętrzną część domu.... Dlatego warto moim zdaniem rozważyć profesjonalne usługi, bo wtedy wszystko człowiek ma dopilnowane i dopięte na ostatni guzik. Jak chodzi o projektowanie elewacji, to dowiedziałam się że bardzo dobra ma być firma https://www.elewacjemarzen.pl/ - korzystał ktoś z was z ich usług?
W sumie to nie zawsze jest ten pomysł na wnętrza, jak i zewnętrzną część domu.... Dlatego warto moim zdaniem rozważyć profesjonalne usługi, bo wtedy wszystko człowiek ma dopilnowane i dopięte na ostatni guzik. Jak chodzi o projektowanie elewacji, to dowiedziałam się że bardzo dobra ma być firma https://www.elewacjemarzen.pl/ - korzystał ktoś z was z ich usług?
Cytat z Natalia Brz data 1 grudnia 2022, 10:11Co sprawia, ze moim zdaniem wnętrze jest przytulne:
1 . Poduszki ozdobne ( nie dużo ale np dwie na kanapie i na jesień jesienne np z lisami na zimę zimowe a na lato zwykle )2 . Kwiaty doniczkowe3 . Zdjęcia lub obrazki4 koce i dywany ( ja właśnie nie mam dywanu i jakoś mało przytulnie u mnie )Sama korzystałam z pomocy tego biura projektowego wnętrz w Krakowie:I jestem bardzo zadowolona z wnętrza jakie zaprojektowali. Jest przytulne i takie jakie sobie wymarzyłam 🙂
Co sprawia, ze moim zdaniem wnętrze jest przytulne:
Cytat z MartaJotko data 9 lutego 2023, 16:44Oczywiście zdania w takich kwestiach będą zawsze różne. Dla jednych będzie łatwiej wydać pieniądze na projektanta wnętrz, dla drugich będzie prawdziwym wyzwaniem aranżacja we własnym zakresie. Najlepiej jest ocenić obydwa podejścia i wybrać to bardziej atrakcyjne, biorąc pod uwagę możliwości finansowe. Fakt, w internecie znajdziemy wiele inspiracji, a nawet darmowe narzędzia do tworzenia projektów 3d. To bardzo duże ułatwienie, dające bardzo duże możliwości. W pierwszej kolejności musimy zastanowić się nad tym jaki styl wnętrza nas interesuje. Dopiero wtedy wybierajmy potencjalne materiały wykończeniowe. Jeżeli chodzi o płytki do salonu - https://plytki.pl/kolekcje-pomieszczenia/plytki-do-salonu/ to znajdziemy w sklepach internetowych znajwiększy wybór. Ważne by postawić na nowoczesne wzornictwo ponieważ tylko ono przetrwa próbę czasu.
Oczywiście zdania w takich kwestiach będą zawsze różne. Dla jednych będzie łatwiej wydać pieniądze na projektanta wnętrz, dla drugich będzie prawdziwym wyzwaniem aranżacja we własnym zakresie. Najlepiej jest ocenić obydwa podejścia i wybrać to bardziej atrakcyjne, biorąc pod uwagę możliwości finansowe. Fakt, w internecie znajdziemy wiele inspiracji, a nawet darmowe narzędzia do tworzenia projektów 3d. To bardzo duże ułatwienie, dające bardzo duże możliwości. W pierwszej kolejności musimy zastanowić się nad tym jaki styl wnętrza nas interesuje. Dopiero wtedy wybierajmy potencjalne materiały wykończeniowe. Jeżeli chodzi o płytki do salonu - https://plytki.pl/kolekcje-pomieszczenia/plytki-do-salonu/ to znajdziemy w sklepach internetowych znajwiększy wybór. Ważne by postawić na nowoczesne wzornictwo ponieważ tylko ono przetrwa próbę czasu.
Cytat z msaz225 data 3 lipca 2023, 11:21Cześć! Przeprowadzka to zawsze ekscytujące wyzwanie. Jeśli brakuje Ci wyobraźni i pomysłu, nie martw się, istnieje wiele źródeł inspiracji, z których możesz skorzystać.
Jednym z nich jest odwiedzenie sklepu internetowego, gdzie najcześciej przy róznych produktach, jest również zdjęcie aranżacji go w różnych wnętrzach. Można się takimi zdjęciami bardzo mocno inspirować. Np. w sklepie https://otownetrze.pl jest bardzo dużo takich produktów.
Pamiętaj, że wystroj wnętrz to proces, który może być stopniowy. Możesz zacząć od jednego pomieszczenia i stopniowo rozszerzać swoje plany na kolejne. Ważne jest, abyś czerpała radość z tworzenia swojego przytulnego i miłego dla oka wnętrza. Powodzenia przy planowaniu i udanej aranżacji nowego mieszkania!
Cześć! Przeprowadzka to zawsze ekscytujące wyzwanie. Jeśli brakuje Ci wyobraźni i pomysłu, nie martw się, istnieje wiele źródeł inspiracji, z których możesz skorzystać.
Jednym z nich jest odwiedzenie sklepu internetowego, gdzie najcześciej przy róznych produktach, jest również zdjęcie aranżacji go w różnych wnętrzach. Można się takimi zdjęciami bardzo mocno inspirować. Np. w sklepie https://otownetrze.pl jest bardzo dużo takich produktów.
Pamiętaj, że wystroj wnętrz to proces, który może być stopniowy. Możesz zacząć od jednego pomieszczenia i stopniowo rozszerzać swoje plany na kolejne. Ważne jest, abyś czerpała radość z tworzenia swojego przytulnego i miłego dla oka wnętrza. Powodzenia przy planowaniu i udanej aranżacji nowego mieszkania!
Cytat z Weronika data 14 września 2023, 16:24Zawsze w internecie znajdziemy najlepsze pomysły jeżeli chodzi o wykończenia wnętrz. Szczerze powiedziawszy to wielu ludzi stara się zrobić remont generalny we własnym zakresie. Nie brakuje przecież kompletnych poradników na jakich można się wzorować. Wystarczy prosta kalkulacji by zobaczyć jak bardzo to się opłaca, biorąc pod uwagę astronomiczne kwoty jakie potrafią brać ekipy remontowe. Oczywiście takich kwestii jak elektryka nie ogarniemy ale jakieś zabudowy czy malowanie to z pewnością tak. Jednym z ciekawszych pomysłów jakie widziałam w sypialni, są drzwi przesuwne. Muszą być odpowiednio zabudowane, stąd potrzebne będą dodatkowo uchwyty drzwi przesuwnych - https://www.klamki-drzwiowe.pl/oferta/kategoria/96/uchwyty-do-drzwi-przesuwnych/strona-1.html by całość prezentowała się zacnie.
Zawsze w internecie znajdziemy najlepsze pomysły jeżeli chodzi o wykończenia wnętrz. Szczerze powiedziawszy to wielu ludzi stara się zrobić remont generalny we własnym zakresie. Nie brakuje przecież kompletnych poradników na jakich można się wzorować. Wystarczy prosta kalkulacji by zobaczyć jak bardzo to się opłaca, biorąc pod uwagę astronomiczne kwoty jakie potrafią brać ekipy remontowe. Oczywiście takich kwestii jak elektryka nie ogarniemy ale jakieś zabudowy czy malowanie to z pewnością tak. Jednym z ciekawszych pomysłów jakie widziałam w sypialni, są drzwi przesuwne. Muszą być odpowiednio zabudowane, stąd potrzebne będą dodatkowo uchwyty drzwi przesuwnych - https://www.klamki-drzwiowe.pl/oferta/kategoria/96/uchwyty-do-drzwi-przesuwnych/strona-1.html by całość prezentowała się zacnie.