Jak zacząć oszczedzać prąd?
Cytat z Natalia Brz data 20 września 2022, 12:29Jak w temacie. Niestety ale zimą będziemy mieli pewnie duże problemy z ilosćią energii. Już teraz mówią o ogromnych podwyżkach cen energii. Doradzicie jak sobie z tym poradzić?
Jak w temacie. Niestety ale zimą będziemy mieli pewnie duże problemy z ilosćią energii. Już teraz mówią o ogromnych podwyżkach cen energii. Doradzicie jak sobie z tym poradzić?
Cytat z jagnatka data 20 września 2022, 14:02Jesli chodzi o prad to dobrze jest tez po prostu kupic lampki na baterie albo LED, zmieniasz baterie ladne swiatlo wieczorem a nie potrzeba pradu. Z jedzeniem to np przestac kupowac "markowe" podstawowe produkty no makaron z lidla czy biedronki bedzie tak samo dobry jak Lubella itd, ja tylko markowe kupuje np slodycze kawe czy jakies konkretne jogurty Co mam ochote a reszta naprawde nie ma znaczenia.
Nie wiem czy już zmieniłaś oświetlenie na żarówki led ale jeśli nie to dobrze jest się na to zdecydować. Nie jest to duży koszt bo obecnioe w sklepach są na nie promocje (jak w powyższym linku Leroy Merlin).
A jednak zobaczysz różnice w cenie energii. Szczególnie po podwyżkach.
Jesli chodzi o prad to dobrze jest tez po prostu kupic lampki na baterie albo LED, zmieniasz baterie ladne swiatlo wieczorem a nie potrzeba pradu. Z jedzeniem to np przestac kupowac "markowe" podstawowe produkty no makaron z lidla czy biedronki bedzie tak samo dobry jak Lubella itd, ja tylko markowe kupuje np slodycze kawe czy jakies konkretne jogurty Co mam ochote a reszta naprawde nie ma znaczenia.
Nie wiem czy już zmieniłaś oświetlenie na żarówki led ale jeśli nie to dobrze jest się na to zdecydować. Nie jest to duży koszt bo obecnioe w sklepach są na nie promocje (jak w powyższym linku Leroy Merlin).
A jednak zobaczysz różnice w cenie energii. Szczególnie po podwyżkach.