lub Zarejestruj się aby założyć posty i tematy.

Kıbrıs’ta Ev Almak

Geçen yaz tatilinde Kıbrıs’a gitmiştim ve oradaki huzur dolu ortam beni fazlasıyla etkiledi. Tatil dönüşünde aklımda hep “Acaba burada ev alınır mı?” sorusu vardı. Ama yabancı bir ülkede mülk edinmek çok kolay bir iş değil. Hem yasal prosedürler hem de güvenilir kaynak bulmak konusunda kararsız kaldım. Kıbrıs’ta ev almış olan ya da bu süreçten geçmiş birileri varsa deneyimlerini paylaşabilir mi? Nereden başlamak gerekir, hangi siteler güvenilir? Tavsiyelere açığım.

Uzun zamandır Kıbrıs’ta bir yazlık alma hayalim vardı. Sessiz, sakin bir yerde denize yakın bir ev... Ancak ne yalan söyleyeyim, farklı sitelere bakmaktan kafam allak bullak olmuştu. Herkes farklı fiyat söylüyor, ilanlar güncel değil, güven sorunu da cabası. Bir arkadaşım sayesinde karşılaştım: https://worldestate.homes/tr/cyprus/. İlk bakışta sade ve güven veren bir yapısı vardı. Bölgeler, fiyat aralıkları ve mülk tipleri net bir şekilde ayrılmıştı. Özellikle Lefkoşa ve Girne bölgesinde çok güzel seçenekler buldum. Danışmanlık hizmeti de oldukça profesyonel. Her soruma net yanıt aldım, kafamda soru işareti kalmadı. Sonunda Girne yakınlarında, küçük ama modern bir daire satın aldım. Hem yatırım olarak mantıklı hem de yazları kaçamak yapabileceğim bir yerim oldu. İlk kez bir emlak sitesinden böyle memnun kaldım. Eğer siz de Kıbrıs’ta ev düşünüyorsanız, mutlaka bu platforma bir göz atın derim.