lub Zarejestruj się aby założyć posty i tematy.

Kompleks dużych stóp

Witajcie. Jest to mój największy kompleks. Mam stopy w rozmiarze 42 i trudno jest mi siebie zaakceptować. Co robić?

Przecież to najnormalniejsza stopa! Mam taką i przynajmniej zawsze buty kupię 🙂 Pomyśl lepiej o osobach,które rodzą się bez dolnych kończyn…one by marzyły aby mieć taki problem 🤗 Żaden facet mi nigdy nie powiedział „ale masz kopyto” 😉 a żyję na tym świecie sporo lat 🤣 Wielkość stopy nie ma znaczenia,poważnie. Każda zadbana nóżka jest piękna .

Poza tym obecnie w sklepach znajdziesz spory wybór obuwia w większych rozmiarach, zekrnij sobie na duże buty w tym miejscu. W sklepie mają spory wybór porządnego obuwia.

Meghan has reacted to this post.
Meghan

Witam,

To naprawdę nie jest problem, zwłaszcza przy dostępności obuwia zdecydowanie większej niż lata temu. Tak swoją drogą, ktoś chciałby być niższy, ktoś wyższy, ktoś ma nie taki nos itd ... Proponuję zaglądać do TK Maxxa, tam akurat najłatwiej znaleźć coś ciekawego.

Dlaczego jest to dla ciebie kompleks? Od tego bym zaczęła, co jest przyczyną twojego kompleksu. Przez pół brałabym rady "pomyśl o osobach, które rodzą się bez kończyn", bo to nie zmieni tego, że czujesz się źle ze swoimi stopami, serio.

Znając przyczyny będziesz mogła zrobić coś dalej z tematem, teraz ciężko cokolwiek więcej powiedzieć.

Przepracuj to w głowie i dobierz buty, w których czujesz się najlepiej.

Może troszkę nie w temacie, ale jakie buty byście poleciły dla szerokich stóp i grubych kostek? Chodzi mi o coś bardziej eleganckiego na co dzień. Najchętniej skóra, kolory stonowane: beż, brąz, czarny, ewentualnie grant lub bordo... z góry dziękuję!

Z punktu widzenia anatomicznego, haluks powstaje na skutek zmian w układzie kości, mięśni i więzadeł stopy.