Kosmetyki do włosów
Cytat z Kamila Gwiazdowska data 15 września 2020, 11:02Jakich kosmetyków używacie do codziennej pielęgnacji zmęczonych życiem włosów? Co radzicie na suchość włosów farbowanych? W skrócie czym dbacie o to by włosy wyglądały na zadbane a nie martwe? Miło byłoby zobaczyć też zdjęcia : )
Jakich kosmetyków używacie do codziennej pielęgnacji zmęczonych życiem włosów? Co radzicie na suchość włosów farbowanych? W skrócie czym dbacie o to by włosy wyglądały na zadbane a nie martwe? Miło byłoby zobaczyć też zdjęcia : )
Cytat z jagnatka data 15 września 2020, 11:22Często olejuje, równowaga PEH, myje metoda OMO i zawsze trzymam maskę 30min, po każdym myciu nakładam serum na końcówki i używam delikatnych szamponów no i obowiązkowo podcinanie końcówek często.
Jeśli miałabym polecic tutaj farby do włosów, to polecam Loreal Preference https://lavandin.pl/pl/products/loreal-preference-farba-do-wlosow-5-26-chlodny-fioletowy-kasztan-10659.html , w przeciwieństwie do wielu innych, które stosowałam nie niszczy włosów oraz daje ładne odcienie, które sa zbliżone do tych reklamowanych na opakowaniu.
Często olejuje, równowaga PEH, myje metoda OMO i zawsze trzymam maskę 30min, po każdym myciu nakładam serum na końcówki i używam delikatnych szamponów no i obowiązkowo podcinanie końcówek często.
Jeśli miałabym polecic tutaj farby do włosów, to polecam Loreal Preference https://lavandin.pl/pl/products/loreal-preference-farba-do-wlosow-5-26-chlodny-fioletowy-kasztan-10659.html , w przeciwieństwie do wielu innych, które stosowałam nie niszczy włosów oraz daje ładne odcienie, które sa zbliżone do tych reklamowanych na opakowaniu.
Cytat z Renata data 20 września 2020, 06:17Przede wszystkim odpowiednia dieta i tryb życia. Włosy to papierek lakmusowy stanu naszego zdrowia, gdyż na nich
właśnie najwcześniej odbija się pogarszająca kondycja zdrowotna.Tu mała dygresja, każde farbowanie z wyjątkiem henny
bezpowrotnie niszczy strukturę włosa. Nie pomoże wtedy żadna dieta, jedynie profesjonalne odżywki do włosów, które lepiej lub gorzej
zamaskują zniszczenia. Polecałabym dietę bogatą w tłuszcze naturalne, masło, oliwę, smalce, gdyż wybitne przyczyniają się do polepszenia kondycji skóry, włosów i paznokci a także żółtka jaj, wołowinę, cielęcinę, tłuste ryby typu halibut, śledź, makrela, bardzo skuteczny jest skrzyp i pokrzywa. Polecam również suplementację tranem naturalnym z ryb dzikich, np Moellers z niebieską rybką w dawce terapeutycznej to jest 1 łyżka stołowa dziennie (15-20 ml). Nieodzownym składnikiem diety kondycjonującej włosy powinien być naturalny kolagen, który jest podstawowym budulcem włosa. Jest on zawarty w bulionach przygotowanych na kościach, galarecie z nóg wieprzowych, żelatynie a więc galaretkach, których jest ona składnikiem a także mięsie cielęcym np żeberkach oraz w salcesonach. Zabójstwem dla włosów jest dieta ubogotłuszczowa, wysokocukrowa bogata w pieczywo, mąkę i cukier oraz produkty konserwowane i wysokoprzetworzone, a więc wszelkiej maści pasza marketowa.
Przede wszystkim odpowiednia dieta i tryb życia. Włosy to papierek lakmusowy stanu naszego zdrowia, gdyż na nich
właśnie najwcześniej odbija się pogarszająca kondycja zdrowotna.Tu mała dygresja, każde farbowanie z wyjątkiem henny
bezpowrotnie niszczy strukturę włosa. Nie pomoże wtedy żadna dieta, jedynie profesjonalne odżywki do włosów, które lepiej lub gorzej
zamaskują zniszczenia. Polecałabym dietę bogatą w tłuszcze naturalne, masło, oliwę, smalce, gdyż wybitne przyczyniają się do polepszenia kondycji skóry, włosów i paznokci a także żółtka jaj, wołowinę, cielęcinę, tłuste ryby typu halibut, śledź, makrela, bardzo skuteczny jest skrzyp i pokrzywa. Polecam również suplementację tranem naturalnym z ryb dzikich, np Moellers z niebieską rybką w dawce terapeutycznej to jest 1 łyżka stołowa dziennie (15-20 ml). Nieodzownym składnikiem diety kondycjonującej włosy powinien być naturalny kolagen, który jest podstawowym budulcem włosa. Jest on zawarty w bulionach przygotowanych na kościach, galarecie z nóg wieprzowych, żelatynie a więc galaretkach, których jest ona składnikiem a także mięsie cielęcym np żeberkach oraz w salcesonach. Zabójstwem dla włosów jest dieta ubogotłuszczowa, wysokocukrowa bogata w pieczywo, mąkę i cukier oraz produkty konserwowane i wysokoprzetworzone, a więc wszelkiej maści pasza marketowa.
Cytat z summer data 27 kwietnia 2022, 05:25Dzisiaj wygląd się bardzo liczy, także ja też staram się dbać o siebie. Ogólnie co do włosów- to tutaj mam problem, O tyle, że są one cienkie i rzadkie. Dlatego kusi mnie to, aby kupić sobie tutaj w sklepie Viola Hair Extensions dopinki, żeby sobie przedłużyć i jednocześnie zagęścić włoski.
Dzisiaj wygląd się bardzo liczy, także ja też staram się dbać o siebie. Ogólnie co do włosów- to tutaj mam problem, O tyle, że są one cienkie i rzadkie. Dlatego kusi mnie to, aby kupić sobie tutaj w sklepie Viola Hair Extensions dopinki, żeby sobie przedłużyć i jednocześnie zagęścić włoski.
Cytat z KurkaWodna data 2 maja 2022, 07:38Lubię odżywki OnlyBio a szampony tradycyjne, drogeryjne 🙂
Lubię odżywki OnlyBio a szampony tradycyjne, drogeryjne 🙂
Cytat z Natalia Brz data 6 września 2022, 11:59Jeśli szukacie dobrych kosmetyków do rozjaśniania, od siebie polecam:
https://www.cocolita.pl/koloryzacja/goldwell-oxycur-platin-rozjasniacz-do-wlosow-500ml
Jest to rozjaśniacz do włosów, który jest stosowany w salonach fryzjerskich - przy odrobinie umiejętności może być stosowany równeiż w domu. A cena takiego rozjaśniacza, któy można użyć wielokrotnie jest o wiele niższa niż jedno farbowanie w salonie fryzjerskim.
Nie tworzy żółci na włosach ale daje efekt ładnego, eleganckiego popielatego blondu.
Jeśli szukacie dobrych kosmetyków do rozjaśniania, od siebie polecam:
https://www.cocolita.pl/koloryzacja/goldwell-oxycur-platin-rozjasniacz-do-wlosow-500ml
Jest to rozjaśniacz do włosów, który jest stosowany w salonach fryzjerskich - przy odrobinie umiejętności może być stosowany równeiż w domu. A cena takiego rozjaśniacza, któy można użyć wielokrotnie jest o wiele niższa niż jedno farbowanie w salonie fryzjerskim.
Nie tworzy żółci na włosach ale daje efekt ładnego, eleganckiego popielatego blondu.
Cytat z mirabelka data 24 września 2022, 12:55Polecam zacząć od dostarczania protein i olejowania. Sklep napieknewlosy.pl chyba prowadzi darmowe konsultacje i pomogą dobrać kosmetyki. Polecam także obserwować ich na instagramie, a także poszukać instagramerek, blogerek które mierzą bądź mierzyły się z podobnymi włosowymi problemami! Ja najbardziej lubię kosmetyki biovax, anwen.
Polecam zacząć od dostarczania protein i olejowania. Sklep napieknewlosy.pl chyba prowadzi darmowe konsultacje i pomogą dobrać kosmetyki. Polecam także obserwować ich na instagramie, a także poszukać instagramerek, blogerek które mierzą bądź mierzyły się z podobnymi włosowymi problemami! Ja najbardziej lubię kosmetyki biovax, anwen.
Cytat z AniaKania data 31 października 2022, 10:35Dbając o włosy należy również podczas farbowania. Ja korzystam z farb bez amoniaku. Kilka informacji znalazłam na: https://housebeauty.pl/farby-do-wlosow-bez-amoniaku-nowy-kolor-bez-przesuszenia/b_ecmq
Dbając o włosy należy również podczas farbowania. Ja korzystam z farb bez amoniaku. Kilka informacji znalazłam na: https://housebeauty.pl/farby-do-wlosow-bez-amoniaku-nowy-kolor-bez-przesuszenia/b_ecmq
Cytat z Klaudynka data 11 stycznia 2024, 07:08Nie znam tej firmy. Czy kupowałaś gdzieś stacjonarnie czy odżywka jest do kupienia jedynie przez internet? Sama jestem posiadaczką cienkich włosów i w ostatnim czasie postanowiłam zrezygnować ze stosowania odżywek bo zauważyłam, ze odżywki bardzo nieładnie mi te włosy obciążały i przez to włosięta moje wyglądały jak wytłuszczone. No nie prezentowało się to jednak zbyt ładnie. W zasadzie jedyną odżywką jaką stosuję jest olej kokosowy, który raz na jakis czas wcieram w końcówki włosów tak aby nie rozdwajały się tak mocno. Olejowanie włosów na całosci nie jest dla nich dobre. Dobrej jakości kosmetyki pielęgnacyjne można znaleźć tutaj https://sklep.kosmoprof.pl/
Nie znam tej firmy. Czy kupowałaś gdzieś stacjonarnie czy odżywka jest do kupienia jedynie przez internet? Sama jestem posiadaczką cienkich włosów i w ostatnim czasie postanowiłam zrezygnować ze stosowania odżywek bo zauważyłam, ze odżywki bardzo nieładnie mi te włosy obciążały i przez to włosięta moje wyglądały jak wytłuszczone. No nie prezentowało się to jednak zbyt ładnie. W zasadzie jedyną odżywką jaką stosuję jest olej kokosowy, który raz na jakis czas wcieram w końcówki włosów tak aby nie rozdwajały się tak mocno. Olejowanie włosów na całosci nie jest dla nich dobre. Dobrej jakości kosmetyki pielęgnacyjne można znaleźć tutaj https://sklep.kosmoprof.pl/