Ścieżka forum - jesteś tutaj:FORUMTematy rozmów: GarderobaKrawcowa Kraków
lub Zarejestruj się aby założyć posty i tematy.

Krawcowa Kraków

Drogie Damy z Krakowa,

Czy może któraś z Was korzysta z usług krawcowej w Krakowie, którą mogłaby polecić?

JinYuShan and dandut74@hotmail.com have reacted to this post.
JinYuShandandut74@hotmail.com

Minął już rok od Twojego wpisu. Czy udało Ci się znaleźć kogoś godnego polecenia w Krakowie? Właśnie jestem na etapie szukania krawcowej, ponieważ z usług obecnej nie jestem do końca zadowolona...

Bardzo polecam dwie osoby: Roberta Badurę, zasadniczo krawiec męski, ale szyje też kobiece stroje oraz Paulinę z Kerria Dressmaker. Pierwsza opcja raczej premium, ceny są wysokie, ale krawiectwo wybitne, na jakieś wyjątkowe okazje naprawdę warto. Opcja druga, raczej budżetowa, idealna na codzienne szycie, zarówno lekkie jak i ciężkie krawiectwo. Dziewczyna ma duży talent i polot.

Polecam panią Marię Sysło-Mrówkę; szyje sukienki i tzw. ciężkie krawiectwo. Pracownia jest na ul. Dietla 48 (po stronie Stradomia, chyba 3 lub 4 kamienica w kierunku na Starowiślną).

Od kilku lat u niej szyję po kilkuletnich poszukiwaniach (poprzednia moja krawcowa odeszła z zawodu z powodu problemów zdrowotnych), bo mam tzw. trudną sylwetkę (152 cm wzrostu, drobne ramiona i stosunkowo duży biust). Szyłam płaszczyk, sukienki - i jestem zadowolona. Pani jest sympatyczna, gotowa na nowe wyzwania, doradzi lub odradzi jeżeli ma się jakiś nietrafiony pomysł.

Jedyne co, to nie przyjmuje zleceń na kupno materiału itp. Tłumaczy, że po prostu nie ma na to czasu bo musi zarabiać - jakieś drobne akcesoria typu zamki, guziki - można się dogadać, ale z materiałem to już nie;-)

Raz zastałam u niej klientkę, która przyniosła całą furę rzeczy z secondhandu i wspólnie wymyślały, co z tego można zrobić - czyli rzeczywiście otwarta na wyzwania.

Paulina Zielińska has reacted to this post.
Paulina Zielińska

A macie może jakieś polecenia krawcowych z Łodzi?