Łuszczyca skóry głowy – czym najlepiej ściągnąć łuskę?
Cytat z Bkacpa data 18 lipca 2025, 12:36Jakie macie sprawdzone sposoby na pozbycie się łuski ze skóry głowy? Szukam czegoś skutecznego i w miarę łagodnego.
Jakie macie sprawdzone sposoby na pozbycie się łuski ze skóry głowy? Szukam czegoś skutecznego i w miarę łagodnego.
Cytat z jagnatka data 21 lipca 2025, 11:00Pharmaceris do łuszczycy. Używam regularnie na skórę głowy, łuska schodzi idealnie i znacznie łagodzi swędzenie. Zostawiam na kilka godzin, a potem delikatnie myję głowę.
Pharmaceris do łuszczycy. Używam regularnie na skórę głowy, łuska schodzi idealnie i znacznie łagodzi swędzenie. Zostawiam na kilka godzin, a potem delikatnie myję głowę.
Cytat z Klaudynka data 22 lipca 2025, 14:07U mnie świetnie działał Pilarix Forte 35 – bardzo skutecznie rozpuszcza łuskę. Ale jak potrzebowałem czegoś delikatniejszego i bez recepty, to bardzo pomógł zestaw Psorisel. Emulsja na noc + szampon dają u mnie najlepszy efekt, a skóra mniej się buntuje.
https://e-melissa.pl/verdelove-psorisel-zestaw-szampon-na-luszczyce-200-ml-plus-emulsja-do-skory-glowy-200-ml-plus-plyn-do-skory-glowy-z-luszczyca-150-ml
U mnie świetnie działał Pilarix Forte 35 – bardzo skutecznie rozpuszcza łuskę. Ale jak potrzebowałem czegoś delikatniejszego i bez recepty, to bardzo pomógł zestaw Psorisel. Emulsja na noc + szampon dają u mnie najlepszy efekt, a skóra mniej się buntuje.
https://e-melissa.pl/verdelove-psorisel-zestaw-szampon-na-luszczyce-200-ml-plus-emulsja-do-skory-glowy-200-ml-plus-plyn-do-skory-glowy-z-luszczyca-150-ml
Cytat z Natalia Brz data 23 lipca 2025, 11:17Najlepsza maść do ściągania łuski to taka z kwasem salicylowym – robiona w aptece. Nakładam grubszą warstwę, trzymam kilka godzin. Potem jak łuska schodzi, przechodzę do leczenia właściwymi maściami. Dobrze przygotowana skóra lepiej reaguje na wszystko. Zamiennie polecam też emulsję Psorisel
Najlepsza maść do ściągania łuski to taka z kwasem salicylowym – robiona w aptece. Nakładam grubszą warstwę, trzymam kilka godzin. Potem jak łuska schodzi, przechodzę do leczenia właściwymi maściami. Dobrze przygotowana skóra lepiej reaguje na wszystko. Zamiennie polecam też emulsję Psorisel