Nie cieszę się planowaniem wesela
Cytat z Klaudynka data 8 lutego 2024, 08:40Dziewczyny jak to jest. Zaręczyny były w grudniu na wrzesień 2024 planujemy już ślub. I jestem załamana zamiast cieszyć się tym czasem, tym że to mój narzeczony i napawać się nim jakkolwiek to brzmi to są tylko nerwy stres szukanie wszystkiego w biegu załatwianie spraw. Szukanie sukni największe zło byłam w dwóch salonach i nie mogę się na nic zdecydować istna tragedia. Panie mówią że to już ostatni dzwonek na szycie że początek lutego to najpóźniej trzeba się określić nie mówiąc o cenach sukni na raz.Czy to tak powinno wyglądać i takie myśli powinnam mieć? Powiedzcie mi proszę bo już wariuje i wszystkiego mi się odechciewa.Pomocy bo oszaleje.
Cytat z jagnatka data 8 lutego 2024, 11:07Ale czego się spodziewałaś? Planując ślub w niespełna rok trzeba się liczyć z tym, że ze wszystkim trzeba się spieszyć 😉My zaczęliśmy planować ślub 2,5 roku przed i wszystko na spokojnie ogarniamy, cieszymy się tym czasem i nie mamy żadnej presji.Co do sukni to Panie mają rację, zazwyczaj w większości salonów suknie zamawia się 9 miesięcy przed odbiorem, ale są też inne sposoby na zakup sukni - chociażby używane i przerobione pod Ciebie u krawcowej.https://mybafi.pl/hurtownia-alkoholi-miejsce-gdzie-roznorodnosc-spotyka-potrzeby-biznesu/Dobrze jest również zastanowić się nad jakimś dobrym alkoholem na imprezę. Dobrze jest zamówić w hurtowni będzie o wiele taniej.
Cytat z Laura09 data 19 lutego 2024, 21:48Nie ma co się stresować, to jest wyjątkowy dzień. Chociaż rozumiem, że chcecie jak najlepiej. Jak chodzi o mnie, to sporo pytam znajomych, czy też w sieci czytam przykładowo - do kogo zgłosić się jak chodzi o zdjęcia ślubne Warszawa itd. Jakoś wszystko idzie powoli do przodu.
Nie ma co się stresować, to jest wyjątkowy dzień. Chociaż rozumiem, że chcecie jak najlepiej. Jak chodzi o mnie, to sporo pytam znajomych, czy też w sieci czytam przykładowo - do kogo zgłosić się jak chodzi o zdjęcia ślubne Warszawa itd. Jakoś wszystko idzie powoli do przodu.
Cytat z cynkowka data 25 lipca 2024, 12:54To zupełnie normalne, że planowanie ślubu może być stresujące i przytłaczające, zwłaszcza gdy termin zbliża się szybko, a wymagania są wysokie. Ślub to wielkie wydarzenie, które wiąże się z dużą ilością decyzji, organizacji i oczekiwań. Stres związany z wyborem sukni ślubnej czy innymi aspektami planowania jest powszechny i wiele osób przechodzi przez podobne trudności. Może pomóc, jeśli spróbujesz podejść do tego z większym luzem i przypomnisz sobie, że najważniejsze jest to, że bierzesz ślub z osobą, którą kochasz. Warto też rozważyć pomoc profesjonalisty, jak wedding planner, który może pomóc w organizacji i odciążyć cię od części obowiązków. Staraj się też znaleźć czas na relaks i wsparcie od bliskich, aby zminimalizować stres i skupić się na radości z nadchodzącego dnia.
To zupełnie normalne, że planowanie ślubu może być stresujące i przytłaczające, zwłaszcza gdy termin zbliża się szybko, a wymagania są wysokie. Ślub to wielkie wydarzenie, które wiąże się z dużą ilością decyzji, organizacji i oczekiwań. Stres związany z wyborem sukni ślubnej czy innymi aspektami planowania jest powszechny i wiele osób przechodzi przez podobne trudności. Może pomóc, jeśli spróbujesz podejść do tego z większym luzem i przypomnisz sobie, że najważniejsze jest to, że bierzesz ślub z osobą, którą kochasz. Warto też rozważyć pomoc profesjonalisty, jak wedding planner, który może pomóc w organizacji i odciążyć cię od części obowiązków. Staraj się też znaleźć czas na relaks i wsparcie od bliskich, aby zminimalizować stres i skupić się na radości z nadchodzącego dnia.
Cytat z Laura09 data 25 lutego 2025, 10:55A ja jestem podekscytowana tym właśnie, że będę teraz organizować wesele. Już wstępnie sobie wszystko przemyślałam i chcę postawić na wesele w stylu nowoczesnym , a wy? Nie wiem jeszcze do końca na jakie opcje się zdecyduję, ale to ze spokojem... Na razie trzeba znaleźć salę itd.
A ja jestem podekscytowana tym właśnie, że będę teraz organizować wesele. Już wstępnie sobie wszystko przemyślałam i chcę postawić na wesele w stylu nowoczesnym , a wy? Nie wiem jeszcze do końca na jakie opcje się zdecyduję, ale to ze spokojem... Na razie trzeba znaleźć salę itd.