Obligacje skarbowe
Cytat z jagnatka data 2 marca 2021, 08:12Obligacje skarbowe? Czy któraś z was się na tym dobrze zna? Czy rzeczywiście opłaca się w nie inwestować?
Obligacje skarbowe? Czy któraś z was się na tym dobrze zna? Czy rzeczywiście opłaca się w nie inwestować?
Cytat z Klaudynka data 2 marca 2021, 10:26Hmm Sama ostatnio sobie o nich czytałam i w sumie nie wiem czy jest to dobra opcja. Z jednej strony obligacje to bardzo bezpieczna forma oszczędzania z uwagi na to, ze są indeksowane inflacja oraz na pewno nie stracą. Z drugiej strony wiele się na nich zarobić nie da.
Jako zabezpieczenie funduszy tak.
Jako inwestowanie nie.
Ogólnie polecam sobie o nich poczytac. Na stronie korax-finanse.pl
Hmm Sama ostatnio sobie o nich czytałam i w sumie nie wiem czy jest to dobra opcja. Z jednej strony obligacje to bardzo bezpieczna forma oszczędzania z uwagi na to, ze są indeksowane inflacja oraz na pewno nie stracą. Z drugiej strony wiele się na nich zarobić nie da.
Jako zabezpieczenie funduszy tak.
Jako inwestowanie nie.
Ogólnie polecam sobie o nich poczytac. Na stronie korax-finanse.pl
Cytat z HirekPolice data 4 lipca 2021, 17:25Mogą stracić, bo ta inflacja liczona jest od 2 roku, no i jest też podatek. Zresztą faktyczna utrata wartości jest wyższa od danych GUS. Z drugiej strony obligacje 4 letnie są chyba jedyną opcją, bo lokat brak, a giełda nie dla każdego. 😉
Mogą stracić, bo ta inflacja liczona jest od 2 roku, no i jest też podatek. Zresztą faktyczna utrata wartości jest wyższa od danych GUS. Z drugiej strony obligacje 4 letnie są chyba jedyną opcją, bo lokat brak, a giełda nie dla każdego. 😉
Cytat z LisekP data 24 maja 2022, 22:21Obligacje skarbu miały być bezpieczne, jednak teraz widać, że niestety tak nie jest. Dodatkowo podatki, które pomniejszają nasze zyski.
Warto przy tematach związanych z inwestycją mieć jakiegoś doradcę, który się tym zajmuje i na bieżąco śledzi co dzieje się na światowych rynkach. Z ciekawych opcji teraz jest inwestycja w fotowoltaikę. Pomagam Klientom w procesie zawierania umowy wekslowej i zwroty, które otrzymują są na poziomie 8-10% w skali roku w zależności od środków i czasu inwestycji. Jest to naprawdę świetna oferta.
Giełda jest bardzo trudna i wymaga wielkich nakładów pracy. Lokaty są nieopłacalne, przy obecnej inflacji starty wartości pieniędzy, które mamy są kolosalne.
Obligacje skarbu miały być bezpieczne, jednak teraz widać, że niestety tak nie jest. Dodatkowo podatki, które pomniejszają nasze zyski.
Warto przy tematach związanych z inwestycją mieć jakiegoś doradcę, który się tym zajmuje i na bieżąco śledzi co dzieje się na światowych rynkach. Z ciekawych opcji teraz jest inwestycja w fotowoltaikę. Pomagam Klientom w procesie zawierania umowy wekslowej i zwroty, które otrzymują są na poziomie 8-10% w skali roku w zależności od środków i czasu inwestycji. Jest to naprawdę świetna oferta.
Giełda jest bardzo trudna i wymaga wielkich nakładów pracy. Lokaty są nieopłacalne, przy obecnej inflacji starty wartości pieniędzy, które mamy są kolosalne.
Cytat z Kallas data 6 maja 2025, 09:05Jednym z rewelacyjnych portali który zawiera wiele wartościowych treści w kwestii finansów i inwestowania jest https://immofinanse.pl/ Wizyta w tym miejscu pozwoli Wam znacząco poszerzyć swoją wiedzę w tym zakresie.
Jednym z rewelacyjnych portali który zawiera wiele wartościowych treści w kwestii finansów i inwestowania jest https://immofinanse.pl/ Wizyta w tym miejscu pozwoli Wam znacząco poszerzyć swoją wiedzę w tym zakresie.
Cytat z klaudia94 data 29 czerwca 2025, 18:25Ja bym powiedziała, że jak ktoś chce zainwestować w złoto, to dobrze się wcześniej zorientować, żeby nie popełnić głupiego błędu. Na https://krakowski-jubiler.pl/ można znaleźć sporo praktycznych porad i aktualności. Sprawdź sobie, bo tam jest dużo konkretów.
Ja bym powiedziała, że jak ktoś chce zainwestować w złoto, to dobrze się wcześniej zorientować, żeby nie popełnić głupiego błędu. Na https://krakowski-jubiler.pl/ można znaleźć sporo praktycznych porad i aktualności. Sprawdź sobie, bo tam jest dużo konkretów.