lub Zarejestruj się aby założyć posty i tematy.

Obuwie eleganckie w większych rozmiarach

Mam pytanie, mianowicie czy ktoś ma może większy rozmiar obuwia? Gdzie kupujecie buty? Sama mam większa stopę oraz wiecznie problem z kupieniem sobie odpowiedniego obuwia.

Mam duży rozmiar stopy (43). W czasach studenckich kupowałam tanie buty "na jeden sezon" w Deichmannie (dość ograniczony wybór) i lepsze, skórzane buty w Ryłko - ale tam również wybór był mały.

Obecnie zaopatruję się w firmie Filipczyk (www.filipczyk.pl, dostępne również m. in. na platformie duzebuty.info). Mają spory wybór fasonów, ale najpiękniejsze jest to, że można samemu wybrać kolor i fakturę skóry, wysokość i kształt obcasa, nosek, podeszwę. Oprócz tego buty są bardzo wygodne, ponieważ w zamówieniu należy podać nie sam rozmiar, ale długość stopy, obwód "haluksa" i w podbiciu - a w przypadku kozaków również obwody łydki w trzech miejscach. Na zamówienie trzeba oczywiście poczekać około tygodnia, czasem dwóch, bo są szyte na zamówienie.

Kupuję tam od wielu lat i tylko raz zdarzyła się im pomyłka w moim zamówieniu - ktoś źle odczytał podane przeze mnie wymiary - ale buty wymieniono bez problemu. Przeważnie buty są od razu wygodne - a stopę mam wrażliwą na obcieranie!

Ceny wydają mi się rozsądne jak na tę jakość obuwia skórzanego. Żadna - dosłownie żadna! - para nie rozkleiła mi się, wszystkie się naturalnie zużywały przez kilka lat. Załączają parę zapasowych fleków, ale zawsze to za mało i muszę w końcu podkuwać u szewca, bo buty są trwalsze 🙂

Sama równiez jestem posiadaczką dużej stopy i nigdy nie miałam problemu z kupieniem butów sportowych. Buty takie kupuje w formie unisex, jest ich wiele w sklepach. Gorzej faktycznie jest znaleźć buty eleganckie. W sklepach bywa ograniczony wybór takiego obuwia. I niejednokrotnie kiedy coś już znalazłam nie podobało mi się.

Tak wiec kupuję przez internet. Autorko poszukaj sklepów internetowych z wiekszymi rozmiarami obuwia bo wbrew pozorom nie jest ich tak niewiele. Coraz więcej firm poszerza swoją rozmiarowkę. W tym sklepie jest spory wybór https://www.butyxl.pl/buty-meskie-duze-rozmiary

Może nie jestem osobą grubszą ale wiecznie mam problem ze znalezieniem dla siebie obuwia w sklepach stacjonarnych. Noszę buty w rozmiarze 42 i niewiele sklepów z butami ma obuwie w tym rozmiarze. A jeśli coś nawet znajdę w sklepach stacjonarnych to niekoniecznie mi się podoba bo w wielu przypadkach modele są jak sprzed 20 lat.... I nie chcę w takich chodzić 😉

Poza tym zamawianie przez internet jest dla mnie wygodniejsze bo nie muszę marnować czasu na chodzenie po sklepach stacjonarnych. Ostatnio kupowałam buty w sklepie Pantofelek.
No i moge polecić bo promocje na buty zimowe maja naprawdę dobre, same buty również wykonane porządnie.