Logowanie lub Zarejestruj się aby założyć posty i tematy.
Odpływ w garażu
Natalia Brz@nataliabrz
291 wpisów
#1 · 6 maja 2026, 14:07
Cytat z Natalia Brz data 6 maja 2026, 14:07Hej, czy któraś z Was, która ma dom na płycie fundamentowej w garażu ma posadzkę bezpośrednio na płycie fundamentowej, bez żadnych styropianów i wylewki? W projekcie mam że w garażu jest po prostu płyta fundamentowa i nic więcej i zaczęło mnie to zastanawiać, czy tak jest ok, czy ktoś tak w ogóle ma?Druga sprawa, czy w garażu macie odpływ przy bramie czy na środku garażu? Ja mam w projekcie na środku kratkę ściekową podłączoną do kanalizacji i też już nie wiem, co myśleć. Jak kratka będzie podłączona do kanalizacji, to zakładam, że będzie czasem zaciągać zapach, więc trzeba będzie tam wlewać wodę systematycznie?
Hej, czy któraś z Was, która ma dom na płycie fundamentowej w garażu ma posadzkę bezpośrednio na płycie fundamentowej, bez żadnych styropianów i wylewki? W projekcie mam że w garażu jest po prostu płyta fundamentowa i nic więcej i zaczęło mnie to zastanawiać, czy tak jest ok, czy ktoś tak w ogóle ma?
Druga sprawa, czy w garażu macie odpływ przy bramie czy na środku garażu? Ja mam w projekcie na środku kratkę ściekową podłączoną do kanalizacji i też już nie wiem, co myśleć. Jak kratka będzie podłączona do kanalizacji, to zakładam, że będzie czasem zaciągać zapach, więc trzeba będzie tam wlewać wodę systematycznie?
Kliknij dla kciuka w dół.0Kliknij dla kciuka w górę.0
Urbike@urbike
446 wpisów
#2 · 7 maja 2026, 09:48
Cytat z Urbike data 7 maja 2026, 09:48U mnie płyta fundamentowa, na to styropian i wylewka. Kratka podłużna na środku garażu. Do odpływu możesz dać suchy syfon i nie będzie problemu z zapachami
U mnie płyta fundamentowa, na to styropian i wylewka. Kratka podłużna na środku garażu. Do odpływu możesz dać suchy syfon i nie będzie problemu z zapachami
Kliknij dla kciuka w dół.0Kliknij dla kciuka w górę.0