Pakowanie jedzenia w restauracji
Cytat z jagnatka data 25 kwietnia 2022, 07:20Mam pytanie co do pakowania jedzenia na wynos w restauracji.... Z tego co wiem to jednorazowe opakowania są zakazane?
Mam pytanie co do pakowania jedzenia na wynos w restauracji.... Z tego co wiem to jednorazowe opakowania są zakazane?
Cytat z Natalia Brz data 25 kwietnia 2022, 11:27Zakaz wprowadzania do obrotu 10 plastikowych produktów jednorazowego użytku - patyczki higieniczne, sztućce (widelce, noże, łyżki, pałeczki), talerze, słomki, mieszadełka do napojów, patyczki do balonów, styropianowe pojemniki do żywności i styropianowe kubeczki.
Bezpieczne i ekologiczne są natomiast torby papierowe
Można poszukać ich w tej firmie.
Zakaz wprowadzania do obrotu 10 plastikowych produktów jednorazowego użytku - patyczki higieniczne, sztućce (widelce, noże, łyżki, pałeczki), talerze, słomki, mieszadełka do napojów, patyczki do balonów, styropianowe pojemniki do żywności i styropianowe kubeczki.
Bezpieczne i ekologiczne są natomiast torby papierowe
Można poszukać ich w tej firmie.
Cytat z Anastazja data 2 października 2024, 18:55Zakaz używania jednorazowych opakowań z plastiku faktycznie wszedł w życie w wielu krajach, w tym także w Unii Europejskiej, co oznacza, że restauracje muszą rezygnować z tradycyjnych plastikowych opakowań na wynos. Jednak nie musisz się martwić – na rynku jest wiele alternatyw, które są zgodne z przepisami i ekologiczne. Możesz postawić na biodegradowalne opakowania, które są wykonane z naturalnych materiałów, takich jak trzcina cukrowa, papier czy drewno. Takie rozwiązania znajdziesz np. na stronie https://pakowanko.com/ gdzie oferują ekologiczne i bezpieczne dla środowiska opakowania jednorazowe, idealne dla gastronomii.
Zakaz używania jednorazowych opakowań z plastiku faktycznie wszedł w życie w wielu krajach, w tym także w Unii Europejskiej, co oznacza, że restauracje muszą rezygnować z tradycyjnych plastikowych opakowań na wynos. Jednak nie musisz się martwić – na rynku jest wiele alternatyw, które są zgodne z przepisami i ekologiczne. Możesz postawić na biodegradowalne opakowania, które są wykonane z naturalnych materiałów, takich jak trzcina cukrowa, papier czy drewno. Takie rozwiązania znajdziesz np. na stronie https://pakowanko.com/ gdzie oferują ekologiczne i bezpieczne dla środowiska opakowania jednorazowe, idealne dla gastronomii.