Podróż poślubna
Cytat z Urbike data 27 kwietnia 2021, 09:07Polecam Teneryfę, mozna zrobić wypad na Gomerę, pożyczyć samochód i pojeździć po całej wyspie... a jest co oglądać! Są też
wycieczki łączone 7 dni Gran Canaria i 7 Teneryfa. Ale nawet przez 2 tyg. na Teneryfie nie będziecie się ani chwili nudzić. Przejrzyj strony internetowe, zobaczysz jak tam jest pięknie 🙂Koszt takiej wycieczki jest sporo tańszy niż Bali, czy Malediwy 🙂
W Polsce można natomiast zastanowić sie nad wycieczką na kilka dni do Borów Tucholskich. Zdecydowanie jeden z ładniejszych i bardziej wartościowych przyrodniczo rejonów w Polsce. Znajduje się tam świetne spa Hanza. Bardzo dobre wellness
Polecam Teneryfę, mozna zrobić wypad na Gomerę, pożyczyć samochód i pojeździć po całej wyspie... a jest co oglądać! Są też
wycieczki łączone 7 dni Gran Canaria i 7 Teneryfa. Ale nawet przez 2 tyg. na Teneryfie nie będziecie się ani chwili nudzić. Przejrzyj strony internetowe, zobaczysz jak tam jest pięknie 🙂
Koszt takiej wycieczki jest sporo tańszy niż Bali, czy Malediwy 🙂
W Polsce można natomiast zastanowić sie nad wycieczką na kilka dni do Borów Tucholskich. Zdecydowanie jeden z ładniejszych i bardziej wartościowych przyrodniczo rejonów w Polsce. Znajduje się tam świetne spa Hanza. Bardzo dobre wellness
Cytat z Martyna_Ewa data 27 kwietnia 2021, 09:22Wszystko to kwestia twoich/waszych zainteresowań. My byliśmy we Włoszech (bardzo lubię ten kraj, interesuję się jego sztuką i kulturą, bardzo lubię czytać dzienniki z podróży do Włoch). U nas była to wycieczka organizowana, jako że nie czuliśmy się na siłach jechać samodzielnie. Minusem był nocno napięty program. We Florencji (na którą czekałam tyle lat...) byłam już bardzo zmęczona, więc moja percepcja zabytków była już bardzo uboga.
Ale wielkim plusem tego wyjazdu było poznanie ciekawych osób. To moje najcenniejsze wspomnienia. Z mężem poznaliśmy dwie inne pary - każda w innym wieku. Razem z nami zebrały się trzy pokolenia. W prawie każdy wieczór spotykaliśmy się na hotelowym tarasie lub w ogródku restauracyjnym, rozmawialiśmy, piliśmy wino. Rozmowy były bardzo ciekawe, wymagające. Znalazły się wspólne tematy pomimo różnic wieku. Był też "wieczór włoski" z włoskim jedzeniem i muzyką. To też było bardzo miłe - mój mąż zapraszał do tańca dwie pozostałe panie. Panowie prosili mnie.
Miłe wspomnienia. Bardzo dla mnie cenne.
Wszystko to kwestia twoich/waszych zainteresowań. My byliśmy we Włoszech (bardzo lubię ten kraj, interesuję się jego sztuką i kulturą, bardzo lubię czytać dzienniki z podróży do Włoch). U nas była to wycieczka organizowana, jako że nie czuliśmy się na siłach jechać samodzielnie. Minusem był nocno napięty program. We Florencji (na którą czekałam tyle lat...) byłam już bardzo zmęczona, więc moja percepcja zabytków była już bardzo uboga.
Ale wielkim plusem tego wyjazdu było poznanie ciekawych osób. To moje najcenniejsze wspomnienia. Z mężem poznaliśmy dwie inne pary - każda w innym wieku. Razem z nami zebrały się trzy pokolenia. W prawie każdy wieczór spotykaliśmy się na hotelowym tarasie lub w ogródku restauracyjnym, rozmawialiśmy, piliśmy wino. Rozmowy były bardzo ciekawe, wymagające. Znalazły się wspólne tematy pomimo różnic wieku. Był też "wieczór włoski" z włoskim jedzeniem i muzyką. To też było bardzo miłe - mój mąż zapraszał do tańca dwie pozostałe panie. Panowie prosili mnie.
Miłe wspomnienia. Bardzo dla mnie cenne.
Cytat z IrenkaIrenka data 24 listopada 2023, 14:29Spoko opcją jest m.in. też Turcja jak np. tutaj https://www.traveligo.pl/last-minute/turcja Warta odwiedzenia jest Kapadocja czy Pamukkale. jednym z moich marzeń jest zobaczenie stolicy tego kraju czyli Stambułu. 😉
Spoko opcją jest m.in. też Turcja jak np. tutaj https://www.traveligo.pl/last-minute/turcja Warta odwiedzenia jest Kapadocja czy Pamukkale. jednym z moich marzeń jest zobaczenie stolicy tego kraju czyli Stambułu. 😉