lub Zarejestruj się aby założyć posty i tematy.

Podziękowanie dla rodziców na weselu

Cześć dziewczyny, macie pomysł odnosnie prezentów dla rodziców-rodzica?

Polecam drzewo genealogiczne lub własnoręcznie zrobiony album zdjeciowo-pamiatkowy z życia rodziny i historii Pary Młodej w drewnianej oprawie  Wymaga to poświęcenia trochę czasu ale rodzice na pewno będą z prezentu zadowoleni....

Dodatkowo warto jest im sprezentować kosz ze smakołykami, w którym znajdą się

dobre wino

słodycze

jakieś porządne przyprawy

https://upominkowykosz.pl/41-kosze-upominkowe Takie kosze kupisz tutaj

My daliśmy rodzicom drzewka do posadzenia w ogrodzie. Jeśli oczywiście rodzice mają ogród/działkę, to uważam to nadal za świetny pomysł. Drzewo będzie pięknym symbolem i pamiątką. A do tego także ozdobą ogrodu 😉 Już dwa lata temu było co najmniej kilka sklepów internetowych z takimi drzewkami, teraz jest pewnie jeszcze więcej. Wybrać można różne rodzaje sadzonek, są pakowane w dekoracyjne tuby lub skrzynki, na których można też coś napisać (zamówić, aby nadrukowano).

Moja młodsza siostra z mężem dali rodzicom foto-album zrobiony z puszczonej na weselu prezentacji multimedialnej z wspomnieniami i podziękowaniami dotyczącymi państwa młodych. Każde zdjęcie było opatrzone odpowiednim zabawnym komentarzem bądź podziękowaniem z wypowiadanym ciągle przez rodziców tekstem. Na przykład było " dziękujemy za waszą troskę" i teksty w stylu "ubierz się bo mi zimno jak na ciebie patrzę" (zdjęcie bardzo lekko ubranej jej bo to tekst jej mamy) czy "dziękujemy za dobre rady" i tekst "najpierw praca potem przyjemności" (tu akurat zdjęcie jego odkurzającego podłogę zerkającego tęsknie na zimne piwko ponieważ akurat wszyscy wiedzą, że lubi po wysiłku zimnego browarka i jego rodzice go tak częściej motywowali do pomocy;) ).  Rodzice z obu stron to się śmiali to płakali tak samo goście.

Moim zdaniem wszystko tutaj zależy od tego jacy są rodzice. I ile chcecie zainwestować w prezent. Czy chcecie podarować cos droższego, czy raczej symbolicznego.  Opcji jest bardzo wiele, tak jak każda rodzina jest inna. Osobiscie zrezygnowaliśmy z tańców w kółeczku bo wydawały nam sie obciachowe (przy piosence cudownych rodziców mam....).

Ale za to postanowiliśmy im podarować coś oryginalnego. Zamiast kwiatów były.... skarpetki:

https://manymornings.com/

Ale takie nietypowe z ciekawymi wzorami na sobie.

Dla rodziców kupowałam pobyt w hotelu, tylko to trochę drogie rozwiązanie... ewentualnie można kupić właśnie jakieś dobre winko, żeby mogli spędzić trochę czasu razem...

Jeśli potrzebujesz, to dietetyk kliniczny Warszawa czeka, aby pomóc Ci.

Ewelina has reacted to this post.
Ewelina