Polecane marki perfum
Cytat z Osóbka data 26 kwietnia 2021, 16:19Witam, proszę podzielcie się swoimi doświadczeniami z arabskimi i innymi wyjątkowymi perfumami o zapachu orientalnym. Podajcie marki i ich ceny o ile pamiętacie. Z góry dziękuję 🙂 Dodam jeszcze że znam tylko markę perfum https://www.zapach-orientu.pl/ahsan-c-1_113.html
Witam, proszę podzielcie się swoimi doświadczeniami z arabskimi i innymi wyjątkowymi perfumami o zapachu orientalnym. Podajcie marki i ich ceny o ile pamiętacie. Z góry dziękuję 🙂 Dodam jeszcze że znam tylko markę perfum https://www.zapach-orientu.pl/ahsan-c-1_113.html
Cytat z Martyna_Ewa data 27 kwietnia 2021, 10:07Bardzo lubię perfumy Carthusia. Akurat moimi ulubionymi są Mediterraneo ("Świeżość gniecionych liści cytryny zestawiona z zieloną herbatą, miętą i eukaliptusem tworzy najbardziej orzeźwiające z perfum Carthusia. Sama kompozycja jest przestrzenna, rześka, pachnie młodością i radością. Przynosi uśmiech na twarz, a jej cytrusowo-zielone tony idealnie sprawdzają się, kiedy słońce świeci wysoko na niebie".)
Jednak Carthusia ma wiele różnych zapachów. Cena to ok 325 zł.
Bardzo lubię perfumy Carthusia. Akurat moimi ulubionymi są Mediterraneo ("Świeżość gniecionych liści cytryny zestawiona z zieloną herbatą, miętą i eukaliptusem tworzy najbardziej orzeźwiające z perfum Carthusia. Sama kompozycja jest przestrzenna, rześka, pachnie młodością i radością. Przynosi uśmiech na twarz, a jej cytrusowo-zielone tony idealnie sprawdzają się, kiedy słońce świeci wysoko na niebie".)
Jednak Carthusia ma wiele różnych zapachów. Cena to ok 325 zł.
Cytat z Magda Gie data 27 kwietnia 2021, 15:24O jej! Ja uwielbiam perfumy, ostatnio zamówiłam bardzo dużo próbek perfum i zaczęłam gubić się w zapachach i tym samym ich testowanie wcale nie okazało się przyjemne, ponieważ otaczając się zbyt dużą ilością zapachów nie potrafię skoncentrować się na jednym i odkryć w nim "to coś". Swoją drogą dziwi mnie jak niektóre panie mają bogatą kolekcje perfum i stosują je naprzemiennie, uważam, że dobrze mieć odpowiednio dobrany perfum do siebie, pory roku i ewentualnie jakiś "konik" na większe, wieczorowe wyjścia. W moim przypadku lubię na dłużej móc otaczać się danym zapachem i zobaczyć, jak rozwija się on na mojej skórze i tak było z perfumem marki MIU MIU - Miu Miu Edp, w którym zakochałam się od pierwszego "wąchnięcia". Jest w nich wyczuwalna konwalia, która gra pierwsze skrzypce i to mnie w nich uwiodło, ponieważ konwalie są moimi ulubionymi kwiatami (szkoda, że tak krótko kwitną). Nie każdemu ten zapach będzie odpowiadał właśnie ze względu na mocno wyczuwalną konwalie. Zapach ten jest na pewno intrygujący ale nie narzucam go otoczeniu, zadziorny i zapada w pamięci, odpowiedni do stosowania w okresie wiosenno-letnim. Jest to zapach, który mnie charakteryzuje, nie mam więcej perfum, ten stał się moim znakiem rozpoznawczym, moim strzałem w dziesiątkę :).
Zbytnio się nie chwalę, czym pachnę choć jestem często o to pytana, a jak przychodzą do mnie goście to perfumy mam schowane w swojej toaletce 🙂 ale postanowiłam, że tu ujawnię swoją tajemnicę. Liczę na to że pozostałe czytelniczki forum, również pochwalą się swoimi perełkami zapachowymi.
O jej! Ja uwielbiam perfumy, ostatnio zamówiłam bardzo dużo próbek perfum i zaczęłam gubić się w zapachach i tym samym ich testowanie wcale nie okazało się przyjemne, ponieważ otaczając się zbyt dużą ilością zapachów nie potrafię skoncentrować się na jednym i odkryć w nim "to coś". Swoją drogą dziwi mnie jak niektóre panie mają bogatą kolekcje perfum i stosują je naprzemiennie, uważam, że dobrze mieć odpowiednio dobrany perfum do siebie, pory roku i ewentualnie jakiś "konik" na większe, wieczorowe wyjścia. W moim przypadku lubię na dłużej móc otaczać się danym zapachem i zobaczyć, jak rozwija się on na mojej skórze i tak było z perfumem marki MIU MIU - Miu Miu Edp, w którym zakochałam się od pierwszego "wąchnięcia". Jest w nich wyczuwalna konwalia, która gra pierwsze skrzypce i to mnie w nich uwiodło, ponieważ konwalie są moimi ulubionymi kwiatami (szkoda, że tak krótko kwitną). Nie każdemu ten zapach będzie odpowiadał właśnie ze względu na mocno wyczuwalną konwalie. Zapach ten jest na pewno intrygujący ale nie narzucam go otoczeniu, zadziorny i zapada w pamięci, odpowiedni do stosowania w okresie wiosenno-letnim. Jest to zapach, który mnie charakteryzuje, nie mam więcej perfum, ten stał się moim znakiem rozpoznawczym, moim strzałem w dziesiątkę :).
Zbytnio się nie chwalę, czym pachnę choć jestem często o to pytana, a jak przychodzą do mnie goście to perfumy mam schowane w swojej toaletce 🙂 ale postanowiłam, że tu ujawnię swoją tajemnicę. Liczę na to że pozostałe czytelniczki forum, również pochwalą się swoimi perełkami zapachowymi.
Cytat z ewelina00ka data 7 września 2021, 12:52Bardzo cenię sobie perfumy Reminiscence czy Al Haramain - polecam te marki, bo zapachy są niepowtarzalne i baaardzo trwałe. Reminiscence Héliotrope jest bardzo slodkim zapachem, jest w nim chociażby: figa, migdały, wanilia czy drzewo sandałowe. Moje ulubione. Podrzucam przy okazji świetną stronkę, na której jest mnóstwo inspiracji perfumeryjnych kosmetykidlamojejurody. Można tam znaleźć wiele ciekawych informacji, wskazówek i podpowiedzi.
Bardzo cenię sobie perfumy Reminiscence czy Al Haramain - polecam te marki, bo zapachy są niepowtarzalne i baaardzo trwałe. Reminiscence Héliotrope jest bardzo slodkim zapachem, jest w nim chociażby: figa, migdały, wanilia czy drzewo sandałowe. Moje ulubione. Podrzucam przy okazji świetną stronkę, na której jest mnóstwo inspiracji perfumeryjnych kosmetykidlamojejurody. Można tam znaleźć wiele ciekawych informacji, wskazówek i podpowiedzi.
Cytat z warmek data 30 lipca 2025, 09:48Chcesz wyróżnić swoją markę w subtelny, ale skuteczny sposób? Postaw na dyfuzory zapachowe jako formę reklamy sensorycznej – znajdziesz je tutaj: https://capira.pl/dyfuzory-zapachowe-dyskretna-reklama-sensoryczna-dla-biznesu/. Dzięki nim Twoja firma zapadnie klientom w pamięć nie tylko wizualnie, ale i zapachowo – to doskonała metoda budowania pozytywnych skojarzeń z marką.
Chcesz wyróżnić swoją markę w subtelny, ale skuteczny sposób? Postaw na dyfuzory zapachowe jako formę reklamy sensorycznej – znajdziesz je tutaj: https://capira.pl/dyfuzory-zapachowe-dyskretna-reklama-sensoryczna-dla-biznesu/. Dzięki nim Twoja firma zapadnie klientom w pamięć nie tylko wizualnie, ale i zapachowo – to doskonała metoda budowania pozytywnych skojarzeń z marką.