lub Zarejestruj się aby założyć posty i tematy.

Polski numer nie robi wrażenia. Jakie są możliwości?

Hej ekipa! Mam startup związany z doradztwem biznesowym i planuję ekspansję na rynek niemiecki. Nie chcę jeszcze inwestować w fizyczne biuro tam, ale potrzebuję wyglądać profesjonalnie w oczach niemieckich partnerów. Polski numer nie robi wrażenia. Jakie są możliwości?

Cześć! Idealnie trafiłeś z tym pytaniem, bo ja też rozwijam startup i miałem dokładnie taki sam dylemat. Wirtualny numer niemiecki to strzał w dziesiątkę - wyglądasz jakbyś miał siedzibę w Niemczech, odbierasz telefony z całego świata przez internet, a koszty są śmiesznie niskie. Możesz dodać automatyczną sekretarkę która odbiera po niemiecku, ustawić IVR (menu głosowe), przekierowania na różne działy. Szczerze polecam przejrzeć tę stronę: https://www.hottelecom.net/pl/virtual-number-of-germany.html gdzie wszystko jest jasno przedstawione. Podłączenie trwa zazwyczaj maksymalnie 24 godziny, płacisz miesięczny abonament i masz pełną kontrolę przez panel online. To naprawdę zmienia postrzeganie firmy przez zagranicznych klientów.