Ścieżka forum - jesteś tutaj:FORUMTematy rozmów: Zarządzanie domemPomoc projektanta wnętrz czy wart …
Logowanie lub Zarejestruj się aby założyć posty i tematy.
Pomoc projektanta wnętrz czy warto?
Urbike@urbike
420 wpisów
#1 · 9 lutego 2026, 12:25
Cytat z Urbike data 9 lutego 2026, 12:25Hej! Planujemy budowę domu. Będziemy mieli projekt indywidualny.Zastanawiam się, czy warto do urządzenia i projektu wnętrza zatrudnić projektanta wnętrz.Jest to usługa, która nie należy do najtańszych. Sensowny, kompleksowy projekt wnętrza domu oscyluje w granicach ok. 250zł/M2. Dom będzie o powierzchni użytkowej 115m2, więc sumka robi się niemała.Jak, według Was,warto? Jakie są Wasze przemyślenia na ten temat?Czy ktoś z Was korzystał i jest zadowolony ze współpracy? A może ktoś korzystał i ma negatywne doświadczenia?Ja, niestety nie mam zmysłu do aranżacji wnętrz. Mogę sobie przeglądać strony i stwierdzić, o! to mi się podoba albo to mi się też podoba...ale nie wiem,czy np. razem obie rzeczy będą do siebie pasować..Jak Wy sobie radziliście? Gdzie szukaliście inspiracji?
Hej! Planujemy budowę domu. Będziemy mieli projekt indywidualny.
Zastanawiam się, czy warto do urządzenia i projektu wnętrza zatrudnić projektanta wnętrz.Jest to usługa, która nie należy do najtańszych. Sensowny, kompleksowy projekt wnętrza domu oscyluje w granicach ok. 250zł/M2. Dom będzie o powierzchni użytkowej 115m2, więc sumka robi się niemała.
Jak, według Was,warto? Jakie są Wasze przemyślenia na ten temat?Czy ktoś z Was korzystał i jest zadowolony ze współpracy? A może ktoś korzystał i ma negatywne doświadczenia?
Ja, niestety nie mam zmysłu do aranżacji wnętrz. Mogę sobie przeglądać strony i stwierdzić, o! to mi się podoba albo to mi się też podoba...ale nie wiem,czy np. razem obie rzeczy będą do siebie pasować..Jak Wy sobie radziliście? Gdzie szukaliście inspiracji?
Kliknij dla kciuka w dół.0Kliknij dla kciuka w górę.0
Ghosti@ghosti
17 wpisów
#2 · 9 lutego 2026, 13:55
Cytat z Ghosti data 9 lutego 2026, 13:55Taka usługa to de facto inwestycja. Jak z inwestycjami zawsze jest jakieś ale. Parę czynników musi się spotkać, aby inwestycje miało sens przeprowadzić i aby się zwróciła. Jeśli masz poniżej 3000 zł za m2 na wnętrze i chcesz wszystko na już to nie ejst to usługa dla Ciebie. Wtedy zostają Ci usługi osób, zatrudnionych przez sklepy, ktorych zadaniem jest sprzedać Ci jak najwięcej rzeczy z ich sklepu uwzględniając Twoje potrzeby życiowe.Sama punktujesz, że jest to Twój pierwszy dom i zaraz ostatni. Ja nie jestem architektem wnętrz ale jestem takowej mężem. Widzę jak ta praca wygląda i jakie przełożenie ma na życie jej klientów czy to jak reagują na gotowe domy - widzę to z perspektywy lajka nie związanego z branżą.A jeśli szukasz ciekawych dekoracji do domu, polecam zajrzeć sobie na stronę https://artredi.pl/ Znajdziesz tutaj sporo inspiracji 🙂
Taka usługa to de facto inwestycja. Jak z inwestycjami zawsze jest jakieś ale. Parę czynników musi się spotkać, aby inwestycje miało sens przeprowadzić i aby się zwróciła. Jeśli masz poniżej 3000 zł za m2 na wnętrze i chcesz wszystko na już to nie ejst to usługa dla Ciebie. Wtedy zostają Ci usługi osób, zatrudnionych przez sklepy, ktorych zadaniem jest sprzedać Ci jak najwięcej rzeczy z ich sklepu uwzględniając Twoje potrzeby życiowe.
Sama punktujesz, że jest to Twój pierwszy dom i zaraz ostatni. Ja nie jestem architektem wnętrz ale jestem takowej mężem. Widzę jak ta praca wygląda i jakie przełożenie ma na życie jej klientów czy to jak reagują na gotowe domy - widzę to z perspektywy lajka nie związanego z branżą.
A jeśli szukasz ciekawych dekoracji do domu, polecam zajrzeć sobie na stronę https://artredi.pl/ Znajdziesz tutaj sporo inspiracji 🙂
Kliknij dla kciuka w dół.0Kliknij dla kciuka w górę.0