Porządek
Cytat z LisekP data 27 lipca 2023, 21:17Kochane, w jaki sposób dbacie o porządek w domu?
Nienawidzę sprzątać dzień w dzień, od czasu do czasu najdzie mnie jedynie "wena" na to, ale to bardziej raz na jakiś czas. Mam dużego psa, który zrzuca duże ilości futra i odkurzacz automatyczny, który ratuje w jakimś stopniu sytuację. Natomiast, gdy już gruntowanie posprzątam wszystko, to po trzech-czterech dniach pasowałoby znów posprzątać. Nie mam na to siły.
Czy macie jakieś rady, swoje protipy na sprzątanie? Organizacja jakichś rzeczy diametralnie zmieniła Wasze domy i porządek?
Jeśli nie chce Wam się sprzątać, to jak się motywujecie?
Znam kobiety, który dzień w dzień myją podłogę w całym domu, co dwa tygodnie myją wszystkie okna i uważają, że bez codziennego ścierania kurzy nie ma porządku w domu. Dla mnie jest to niewyobrażalne.
Kochane, w jaki sposób dbacie o porządek w domu?
Nienawidzę sprzątać dzień w dzień, od czasu do czasu najdzie mnie jedynie "wena" na to, ale to bardziej raz na jakiś czas. Mam dużego psa, który zrzuca duże ilości futra i odkurzacz automatyczny, który ratuje w jakimś stopniu sytuację. Natomiast, gdy już gruntowanie posprzątam wszystko, to po trzech-czterech dniach pasowałoby znów posprzątać. Nie mam na to siły.
Czy macie jakieś rady, swoje protipy na sprzątanie? Organizacja jakichś rzeczy diametralnie zmieniła Wasze domy i porządek?
Jeśli nie chce Wam się sprzątać, to jak się motywujecie?
Znam kobiety, który dzień w dzień myją podłogę w całym domu, co dwa tygodnie myją wszystkie okna i uważają, że bez codziennego ścierania kurzy nie ma porządku w domu. Dla mnie jest to niewyobrażalne.
Cytat z Weronika data 14 września 2023, 16:53Utrzymanie porządku w domu to nie jest kwestia motywacji. Po prostu trzeba mieć pewne wartości jakimi się kierujemy i bez problemu się wszystkim zajmiemy. Oczywiście warto posiadać w swoim domu sprzęt jaki sprawdzi się w typowych zadaniach. Dlatego tylko znane marki powinny nas interesować. Jednym z pomieszczeń w jakich szczególnie należy zadbać o czystość jest łazienka. Nie bez powodu tak popularne stały się profesjonalne środki do czyszczenia łazienki - https://higiena24.com/32-srodki-do-mycia-sanitariatow ponieważ efekty jakie nimi osiągniemy są niesamowite. To także uczucie czystości jakie towarzyszy nam przez długi czas.
Utrzymanie porządku w domu to nie jest kwestia motywacji. Po prostu trzeba mieć pewne wartości jakimi się kierujemy i bez problemu się wszystkim zajmiemy. Oczywiście warto posiadać w swoim domu sprzęt jaki sprawdzi się w typowych zadaniach. Dlatego tylko znane marki powinny nas interesować. Jednym z pomieszczeń w jakich szczególnie należy zadbać o czystość jest łazienka. Nie bez powodu tak popularne stały się profesjonalne środki do czyszczenia łazienki - https://higiena24.com/32-srodki-do-mycia-sanitariatow ponieważ efekty jakie nimi osiągniemy są niesamowite. To także uczucie czystości jakie towarzyszy nam przez długi czas.