lub Zarejestruj się aby założyć posty i tematy.

Prezenty dla dzieci znajomych

Dzień dobry,

W przyszłym tygodniu idziemy do znajomych żeby zobaczyć ich nowy dom. Jedziemy tam też odwiedzić ich 2,5 roczną córeczkę. Sama przyjadę z 11 miesięczną córką, której znajomi nie mieli okazji jeszcze zobaczyć. Nie będziemy sami, ponieważ przyjeżdżają inni znajomi z naszej paczki również z dziećmi; chłopczykiem 2-rocznym i z córeczką 3,5 letnią. Nie wypada przyjechać z pustymi rękoma do gospodarzy - po pierwsze wypada coś wręczyć zapraszającym i jej córeczce oraz biorąc po uwagę to, że przyjadą drudzy znajomi wydaje mi się, że również należałoby coś wręczyć ich dzieciom ze względu na to żeby nie poczuły się w jakiś sposób pomięte przez nas. I tu Drogie Panie mam do Was pytanie? Co kupić żeby dobrze się zachować w takiej sytuacji? Nie mam doświadczenia w kupowaniu takich prezentów i potrzebuję porady, żeby nie popełnić gafy. Po pierwsze co dla gospodarzy? A co dla pozostałego - młodszego towarzystwa?

Widzę tutaj 3 dobre opcje

1. Zapytanie sie wprost rodziców co chcieliby aby im kupic. Wielu rodziców takie pytanie traktuje jak ulgę bo przynajmniej odpadają prezenty nieprzydatne.
  2. Podarowanie bonu do sklepu
  3. Podarowanie jakiegoś dobrego prezentu edukacyjnego, polecam na przykład tablice manipulacyjne. Coś edukacyjnego i na pewno się przyda 🙂