lub Zarejestruj się aby założyć posty i tematy.

Problem z organizacją dnia

Mam wrażenie, że życie ucieka mi przez palce. Pracuję, jem, śpię, nie mam na nic czasu. Podobno jest to kwestia organizacji, więc mam pytanie do dziewczyn, które pracują na cały etat lub mają działalność, a równocześnie mają czas na życie - jak się organizujecie? Jak wygląda Wasz przeciętny dzień? Ile czasu na co poświęcacie?
Czy macie czas na:
- trening,
- hobby,
- spotkania towarzyskie,
- selfcare,
- obowiązki domowe,
- doszkalanie się,
- czytanie książek,
- odpoczynek i relaks, wręcz chwile słodkiego lenistwa?
Z czego np. musiałyście zrezygnować? Czy marnujecie czas na przeglądanie internetu, oglądanie netflixa itp.? Czy to już właśnie coś, co trzeba wyeliminować z życia?
Wiem, że nie ma uniwersalnego scenariusza, ale chciałabym mieć jakiś punkt odniesienia - do czego można realnie dążyć, jakie zmiany wprowadzić, bo już jestem totalnie zmęczona takim życiem.
PS Niedawno też dowiedziałam się z testu kompetencji, że mam problem z planowaniem. Może to jest przyczyna? Jak jest u Was? Planujecie wszystko co musicie zrobić?
Pomagam sobie gdzie tylko mogę, przyklady:
zakupy? Szkoda czasu, korzystam z everli, glovo. Gotować lubię, ale jak mam na to ochotę, od wtorku do piątku korzystamy z cateringu, denerwowały nas popołudnia gdzie mąż się zajmował córką po swojej pracy a ja stałam przy garach, więc zleciliśmy to komuś innemu. I najważniejsze chyba: nie mamy telewizora, od lat już. Mam czas na wszystko, włącznie z głupotami.
A jesli zjada Cię stres to może warto byłoby skontaktować się z psychologiem?
Daję namiar do gabinetu w Warszawie 🙂