Problem z transportem na weselu
Cytat z Urbike data 10 listopada 2022, 08:50Bierzemy ślub i organizujemy wesele w mojej okolicy .Gości wstępnie mamy około 32 osób ode mnie i około 38 osób od narzeczonego. Aktualnie mieszkamy razem ale ogólnie dzieli nas ponad 300 km drogi od jego rodzinnych stron .Organizujemy i opłacamy wszystkim jego gościom noclegi.Narzeczony się uparł żeby opłacić też im autokar i dojazd na ślub/wesele i z powrotem.Dodatkowo robimy poprawiny właśnie ze względu na nich.Uważam , że jeżeli organizujemy poprawiny i opłacamy noclegi to chociaż dojazd powinien być w kwestii gości.Ode mnie też kilkanaście osób przyjedzie z daleka i nie organizujemy im dojazdu.Jednak narzeczony się sprzecza, że jeżeli nie zapewni autokaru swoim gościom i noclegów to większość z nich odmówi i nie przyjedzie.Czy rzeczywiście wypada w takiej sytuacji opłacić jeszcze jego gościom autokar z kierowcą?Czy lepiej opłacić autokar z noclegami, a zrezygnować z poprawin?Jakieś rady?
Cytat z Klaudynka data 10 listopada 2022, 10:50Mam podoba sytuację z narzeczonym. Dzieli nas ok.200km , gościom narzeczonego opłacamy noclegi, kilku moim z dalszej odległości też. Autokar zapewniamy z pod hotelu do kościoła i z kościoła na salę /(duża odległość), a potem po oczepinach bd kierowca. Z miejsca zamieszkania nie zapewniamy, jeśli ktoś bd chciał byc z nami w tym dniu to dojedzie.
Autokar będziemy wynajmowali w Krakowie:
W tej firmie. Moja siostra wynajmowała tam transport autokarowy na wesele i była bardzo zadowolona.
Mam podoba sytuację z narzeczonym. Dzieli nas ok.200km , gościom narzeczonego opłacamy noclegi, kilku moim z dalszej odległości też. Autokar zapewniamy z pod hotelu do kościoła i z kościoła na salę /(duża odległość), a potem po oczepinach bd kierowca. Z miejsca zamieszkania nie zapewniamy, jeśli ktoś bd chciał byc z nami w tym dniu to dojedzie.
Autokar będziemy wynajmowali w Krakowie:
W tej firmie. Moja siostra wynajmowała tam transport autokarowy na wesele i była bardzo zadowolona.
Cytat z kamcia data 25 lutego 2023, 18:21Też miałam taki problem ale jakoś udało się zorganizować transport, teraz jak będzie taka sytuacja to po prostu skorzystam z samochodów jakie ma w ofercie Wypożyczalnia samochodów Warszawa , wolę być niezależna od zbiorowego transportu szczerze mówiąc 🙂
Też miałam taki problem ale jakoś udało się zorganizować transport, teraz jak będzie taka sytuacja to po prostu skorzystam z samochodów jakie ma w ofercie Wypożyczalnia samochodów Warszawa , wolę być niezależna od zbiorowego transportu szczerze mówiąc 🙂