Produkcja własnych kosmetyków
Cytat z jagnatka data 8 stycznia 2021, 07:18Na co zwracacie uwagę przy wyborze kosmetyków dla siebie?
Myslicie, że ludzie w Polsce zainteresują sie kosmetykami w nieco lepszych składach ale jednocześnie droższymi?
Na co zwracacie uwagę przy wyborze kosmetyków dla siebie?
Myslicie, że ludzie w Polsce zainteresują sie kosmetykami w nieco lepszych składach ale jednocześnie droższymi?
Cytat z Urbike data 8 stycznia 2021, 09:56Na sklad kosmetyków - jest to dla mnie najważniejsze.
Na to czy kosmetyki są ekologiczne.
Czy mają odpowiednie certyfikaty
Liczy się tez ładna szata graficzna.
Myslę, ze znajdą się klientki na kosmetyki lepsze i nieco drozsze, ale kosmetyki musza cos od siebie dobrego oferować.
https://www.fingerprint.pl/projektowanie-opakowan/ Skontaktuj się w celu zaprojektowania opakowania z nimi.
Na sklad kosmetyków - jest to dla mnie najważniejsze.
Na to czy kosmetyki są ekologiczne.
Czy mają odpowiednie certyfikaty
Liczy się tez ładna szata graficzna.
Myslę, ze znajdą się klientki na kosmetyki lepsze i nieco drozsze, ale kosmetyki musza cos od siebie dobrego oferować.
https://www.fingerprint.pl/projektowanie-opakowan/ Skontaktuj się w celu zaprojektowania opakowania z nimi.
Cytat z mirabelka data 10 marca 2021, 14:21Coraz więcej ludzi jest świadomych tego, co nakładają na twarz i mam wrażenie że chcieliby zapłacić więcej, jeśli produkt jest faktycznie dobry. Natomiast mam wrażenie takiego ogólnego przesytu (może tylko ja) tych nowości kosmetycznych, bo od lat marki kosmetyczne wyrastają jak grzyby po deszczu, produkty są moim zdaniem bardzo podobne (mówię o markach naturalnych, które wypuszczają kolejne kremy z polnych kwiatów), a ja nadal nie mogę znaleźć produktów, których szukam już bardzo długo.
Np. olejek do mycia ciała. Może źle szukam, ale wysuszających żeli jest aż nadto, a olejki niemal nie istnieją. I chodzę sobie z suchą skórą.
Albo marki kosmetyczne wychodzą z założenia, że każdy jest w stanie umyć twarz tym samym. Kiedyś aż sobie podliczałam jakie kosmetyki mają polskie naturalne marki. Wychodziło nawet 30-45 kremów/serów a produktów do mycia były jeden czy dwa. W dodatku słabe. Jeden na pewno do cery tłustej i trądzikowej, który będzie mnie wysuszał, a ten do wrażliwej i tak wysusza, a jak nie wysusza to nie domywa. Dramat. Dlatego kosmetyki do oczyszczania kupuję na drugim końcu świata.
Dodatkowo, krem/żel punktowy. Ten, którego używam teraz również jest z drugiego końca świata i kosztuje mnie 70-80 zł za 15 ml. Dramat? Dramat, ale to co znajduję w Polsce jest po prostu nieskuteczne.
Wodnisty tonik, który faktycznie będzie nawilżał, ale nie będzie kolejnym hydrolatem, bo te kupuję tylko na biochemii urody.
Albo takie dobro jak produkty ślimakowe. Z polskich firm są dokładnie dwa kremy na rynku. A ja używałam skoncentrowanego żelu (znowu z drugiego końca świata, za 30-35 zł) i to jest taka moc, że te wszystkie aloesy mogą się schować. Inne "nowinki" anti-aging też są u nas nieznane (co się zmienia, bo jednak dotarło już do nas słowo "peptydy") a przecież naturalna pielęgnacja ma ograniczone możliwości w tym temacie.
I na koniec - krem z filtrem. Przyznam, że od dawna nie śledzę polskiego rynku w tym temacie, ale znowu przepłacam za wysyłkę z drugiego końca świata, bo nie mogłam znaleźć dobrego produktu.
Jeśli mam zapłacić więcej to chciałabym znaleźć kosmetyki, których faktycznie szukam, ale na pewno nie szukam kolejnego kremu z różą/bławatkiem/czymś innym co znajdę na łące.
Coraz więcej ludzi jest świadomych tego, co nakładają na twarz i mam wrażenie że chcieliby zapłacić więcej, jeśli produkt jest faktycznie dobry. Natomiast mam wrażenie takiego ogólnego przesytu (może tylko ja) tych nowości kosmetycznych, bo od lat marki kosmetyczne wyrastają jak grzyby po deszczu, produkty są moim zdaniem bardzo podobne (mówię o markach naturalnych, które wypuszczają kolejne kremy z polnych kwiatów), a ja nadal nie mogę znaleźć produktów, których szukam już bardzo długo.
Np. olejek do mycia ciała. Może źle szukam, ale wysuszających żeli jest aż nadto, a olejki niemal nie istnieją. I chodzę sobie z suchą skórą.
Albo marki kosmetyczne wychodzą z założenia, że każdy jest w stanie umyć twarz tym samym. Kiedyś aż sobie podliczałam jakie kosmetyki mają polskie naturalne marki. Wychodziło nawet 30-45 kremów/serów a produktów do mycia były jeden czy dwa. W dodatku słabe. Jeden na pewno do cery tłustej i trądzikowej, który będzie mnie wysuszał, a ten do wrażliwej i tak wysusza, a jak nie wysusza to nie domywa. Dramat. Dlatego kosmetyki do oczyszczania kupuję na drugim końcu świata.
Dodatkowo, krem/żel punktowy. Ten, którego używam teraz również jest z drugiego końca świata i kosztuje mnie 70-80 zł za 15 ml. Dramat? Dramat, ale to co znajduję w Polsce jest po prostu nieskuteczne.
Wodnisty tonik, który faktycznie będzie nawilżał, ale nie będzie kolejnym hydrolatem, bo te kupuję tylko na biochemii urody.
Albo takie dobro jak produkty ślimakowe. Z polskich firm są dokładnie dwa kremy na rynku. A ja używałam skoncentrowanego żelu (znowu z drugiego końca świata, za 30-35 zł) i to jest taka moc, że te wszystkie aloesy mogą się schować. Inne "nowinki" anti-aging też są u nas nieznane (co się zmienia, bo jednak dotarło już do nas słowo "peptydy") a przecież naturalna pielęgnacja ma ograniczone możliwości w tym temacie.
I na koniec - krem z filtrem. Przyznam, że od dawna nie śledzę polskiego rynku w tym temacie, ale znowu przepłacam za wysyłkę z drugiego końca świata, bo nie mogłam znaleźć dobrego produktu.
Jeśli mam zapłacić więcej to chciałabym znaleźć kosmetyki, których faktycznie szukam, ale na pewno nie szukam kolejnego kremu z różą/bławatkiem/czymś innym co znajdę na łące.
Cytat z Milusia23 data 2 lipca 2021, 20:06Da się i pewnie kupcy będą, ale i tak trzeba opracować skład i komuś to zlecić, kosmetyki nie są branżę, że home-made spełnią wymagania. 😉
Podpowiem tylko dwa hasła GMP i sanepid.
Da się i pewnie kupcy będą, ale i tak trzeba opracować skład i komuś to zlecić, kosmetyki nie są branżę, że home-made spełnią wymagania. 😉
Podpowiem tylko dwa hasła GMP i sanepid.
Cytat z Mappii data 29 października 2021, 11:41I jeszcze zapomniałem o jednym - jak pakujecie takie paczki? Bo często dostaję od sklepów(jako klient): karton+czarny stretch+taśma co wygląda mało imponująco. Jak krok po kroku pakujecie swoje produkty?
Dobrą opcją bedzie na pewno taka porządna taśma klejąca z nadrukiem.
I jeszcze zapomniałem o jednym - jak pakujecie takie paczki? Bo często dostaję od sklepów(jako klient): karton+czarny stretch+taśma co wygląda mało imponująco. Jak krok po kroku pakujecie swoje produkty?
Dobrą opcją bedzie na pewno taka porządna taśma klejąca z nadrukiem.
Cytat z dobrzanska data 13 czerwca 2022, 14:21Cytat z Jolanta data 10 marca 2021, 14:21Inne "nowinki" anti-aging też są u nas nieznane (co się zmienia, bo jednak dotarło już do nas słowo "peptydy") a przecież naturalna pielęgnacja ma ograniczone możliwości w tym temacie.
Ja bym się właśnie na tych wspomnianych peptydach zatrzymała. Ja "wspieram" działanie kosmetyków stosując własnie peptydy. Np. epitalon opóźnia proces starzenia się organizmu.
Cytat z Jolanta data 10 marca 2021, 14:21Inne "nowinki" anti-aging też są u nas nieznane (co się zmienia, bo jednak dotarło już do nas słowo "peptydy") a przecież naturalna pielęgnacja ma ograniczone możliwości w tym temacie.
Ja bym się właśnie na tych wspomnianych peptydach zatrzymała. Ja "wspieram" działanie kosmetyków stosując własnie peptydy. Np. epitalon opóźnia proces starzenia się organizmu.
Cytat z Klaudynka data 7 lutego 2024, 11:56Ja kupuję kosmetyki do włosów z polskiej firmy i na stronie mają napisane, że te kosmetyki są "produkowane w polskich zakładach kosmetycznych". Private label to dobry pomysł. Po prostu poszukaj produktów, które Cię interesują na start i powysyłaj zapytania do firm, które oferują ten rodzaj współpracy, a jest ich sporo.
Twoja firma powinna mieć równiez oczywiście własną stronę www:
https://blackdale.eu/tworzenie-stron-internetowych/
Mogę dać tutaj namiar na agencję, która może Ci stronę profesjonalnie stworzyć 🙂
Ja kupuję kosmetyki do włosów z polskiej firmy i na stronie mają napisane, że te kosmetyki są "produkowane w polskich zakładach kosmetycznych". Private label to dobry pomysł. Po prostu poszukaj produktów, które Cię interesują na start i powysyłaj zapytania do firm, które oferują ten rodzaj współpracy, a jest ich sporo.
Twoja firma powinna mieć równiez oczywiście własną stronę www:
Mogę dać tutaj namiar na agencję, która może Ci stronę profesjonalnie stworzyć 🙂
Cytat z Nataleczka1987 data 12 lutego 2024, 11:16Jak projektujecie własne kosmetyki to pamiętajcie o odpowiednich maszynach pakujących jak tutaj https://www.polpak.pl/ Maszyny pakujące przyczyniają się do zwiększenia efektywności, jakości, higieny i kontroli procesu pakowania w przemyśle.
Jak projektujecie własne kosmetyki to pamiętajcie o odpowiednich maszynach pakujących jak tutaj https://www.polpak.pl/ Maszyny pakujące przyczyniają się do zwiększenia efektywności, jakości, higieny i kontroli procesu pakowania w przemyśle.
Cytat z boguska data 11 lipca 2024, 17:39Jeśli myślisz o opakowaniach dla swojej marki, warto wziąć pod uwagę opcję producent butelek plastikowych takiego jak Omega Plastics. Można także rozważyć różne materiały, takie jak HDPE i PP, ale z tego co mi wiadomo, właśnie ta firma oferuje najwyższą jakość i dostosowanie do potrzeb klientów. Sądząc po ich doświadczeniu i zadowoleniu klientów, jestem przekonana, że warto sprawdzić, co mają do zaoferowania.
Jeśli myślisz o opakowaniach dla swojej marki, warto wziąć pod uwagę opcję producent butelek plastikowych takiego jak Omega Plastics. Można także rozważyć różne materiały, takie jak HDPE i PP, ale z tego co mi wiadomo, właśnie ta firma oferuje najwyższą jakość i dostosowanie do potrzeb klientów. Sądząc po ich doświadczeniu i zadowoleniu klientów, jestem przekonana, że warto sprawdzić, co mają do zaoferowania.
Cytat z Magdalena data 30 września 2024, 12:28Współpraca z https://eubioco.eu/ to gwarancja profesjonalizmu na najwyższym poziomie. Firma zajmuje się kompleksową obsługą produkcji kontraktowej, począwszy od fazy projektowej, przez wdrożenie, aż po gotowy produkt. Zasady GMP, według których działa, gwarantują bezpieczeństwo i wysoką jakość produkcji, a szeroki zakres usług to oszczędność czasu i kosztów dla klienta.
Współpraca z https://eubioco.eu/ to gwarancja profesjonalizmu na najwyższym poziomie. Firma zajmuje się kompleksową obsługą produkcji kontraktowej, począwszy od fazy projektowej, przez wdrożenie, aż po gotowy produkt. Zasady GMP, według których działa, gwarantują bezpieczeństwo i wysoką jakość produkcji, a szeroki zakres usług to oszczędność czasu i kosztów dla klienta.