Ścieżka forum - jesteś tutaj:FORUMTematy rozmów: Różne inneQəlbin Səsi
lub Zarejestruj się aby założyć posty i tematy.

Qəlbin Səsi

Bəzən insanın həyatında elə anlar olur ki, nə edəcəyini bilmirsən. Nəfəs alırsan, amma yaşadığını hiss etmirsən. Mən də uzun müddət belə idim. İş, ev, iş, ev. Eyni təkrarlanan günlər. Ta ki o günə qədər. Həmin gün işdən çıxıb evə qayıdırdım. Metroda adamlar, tələsik addımlar, darıxdırıcı simalar. Birdən özümü çox yorğun hiss etdim. Nə üçün yaşadığımı düşünməyə başladım. Bu sual məni gecələr yata bilməyə qoymurdu.

Evə çatanda üstümü dəyişdim, bir stəkan çay dəmlədim. Pəncərənin qarşısında oturub düşündüm. Nə edim? Hara gedim? Kimə danışım? Dostlarımın çoxu ailəli idi, onların vaxtı yox idi. Birdən ağlıma gəldi bir neçə ay əvvəl iş yoldaşımın dedikləri: "Axşamlar mostbet azərbaycan saytında oynayıram, çox rahatladır". Adını eşitmişdim, amma heç vaxt girməmişdim. Dedim, nə olsun ki, bir baxım, vaxt keçər.

Telefonu götürüb proqramı yüklədim. Qeydiyyatdan keçmək bir dəqiqə çəkmədi: ad, soyad, email, telefon. Təsdiq kodu gəldi, yazdım, oldu. İçəri girdim. Oyunların çoxluğu məni təəccübləndirdi. Slotlar, poker, blackjack, rulet. Məni ən çox rulet cəlb etdi. Səbəbini bilmirəm, amma o fırlanan çarx, topun tıqqıltısı... Uşaq vaxtı atamla televizorda rulet izləyərdik. O deyərdi: "Bax oğul, bu çarx həyatın özüdür. Fırlanır, dayanır, bəzən qazanırsan, bəzən uduzursan". O vaxt başa düşməzdim. İndi başa düşürəm.

Canlı rulet bölməsinə keçdim. Orada bir neçə masa var idi, hərəsində fərqli dilerlər. Bir masanı seçdim, diler bir qadın idi, adı Elena idi. Gülərüz, xoş səsli, ingiliscə danışırdı. Masada bir neçə oyunçu var idi, mən də qoşuldum. Hesaba 50 manat yatırdım. Özümə söz verdim: bu axşam əylənəcəm, itirsəm də üzülməyəcəm.

İlk mərclərim balaca idi: 1 manat qırmızıya, 1 manat cütə. Qazanırdım, uduzurdum, tarazlıqda idim. Təxminən yarım saat belə davam etdi. Elena hər dəfə çarxı fırladanda gülümsəyir, nəticəni deyirdi. Atmosfer çox xoş idi. Evdə tək idim, amma özümü tənha hiss etmirdim. Bu oyun mənə yoldaşlıq edirdi.

Sonra bir az cəsarətləndim. Qoydum 5 manat qırmızıya. Top fırlandı, düşdü 15 qara. Uduzdum. Yenə 5 manat qırmızıya, gəldi 8 qara. Yenə uduzdum. 10 manat getdi. Bir az əsəbləşdim, amma dayanmadım. Yenə 5 manat qırmızıya, gəldi 36 qırmızı. Qazandım 10 manat. Sevindim. Beləcə davam etdi. Bir saat sonra balans 70 manat olmuşdu. 20 manat qazanc.

Saat gecə 11 radələri idi. Artıq bir saata yaxın oynayırdım. Elena ilə aramızda bir ritm yaranmışdı. O çarxı fırladır, mən mərc qoyur, birlikdə gözləyirdik. Bu, sadəcə oyun deyildi, bir növ ünsiyyət idi. Birdən qərar verdim ki, bir dəfə cəsarət edim. Qoydum 20 manat qırmızıya. Top fırlandı, düşdü 0. Yaşıl. Uduzdum. Balans 50 manat düşdü. Üzüldüm, amma təəccüblənmədim. Bu oyunun bir parçası idi.

Qalmışdı 50 manat. Qərar verdim: son bir mərc. Qoydum 50 manatın hamısını 7 rəqəminə. Niyə 7? Uşaqlıqdan şanslı rəqəmimdir. Elena çarxı fırlatdı. Top fırlandı, fırlandı, yavaşladı, dayandı. 7 qırmızı. Nəfəsim kəsildi. 50 manat 1750 manat oldu. Gözümə inana bilmirdim. Ekranda fişlər mənə tərəf axırdı. Elena gülümsəyib "wow" dedi. Mən də gülümsədim. O an başa düşdüm ki, bu axşam tarixi bir axşamdır.

Dərhal çıxarış əmri verdim. 1750 manatı öz kartıma köçürmək istədim. Bir az gözləməli idim, amma vecimə deyildi. Elenaya təşəkkür etdim, əlvida dedim. Yatdım, rahat yuxu gördüm. Səhər oyananda telefona baxdım, pul gəlmişdi. 1750 manat. Bank hesabımda idi. İşə getməli idim, amma ayaqlarım yerə dəymirdi. Metroda gedəndə gülümsəyirdim. Heç kim bilmirdi niyə.

Həmin gün işdə çox yaxşı işlədim. Enerjim yerində idi, əhvalım kök idi. Axşam evə qayıdanda düşündüm: bu pul mənim həyatımı dəyişəcəkmi? Yox. Amma bir şeyi dəyişdi: özümə inamımı artırdı. Mən risk edə bildim və qazandım. Və daha önəmlisi, dayanmağı bildim. O axşam dayanmasaydım, bəlkə də hər şeyi itirəcəkdim. Amma dayandım. Və bu, qazandığım puldan daha dəyərli idi.

İndi hərdən mostbet azərbaycan saytına girirəm, rulet oynayıram. Amma heç vaxt o axşamki qədər böyük mərc etmirəm. O axşam bir dəfəlik möcüzə idi. Və mən o möcüzənin qədrini bilirəm. Yeddi rəqəmi indi mənim üçün xüsusi məna daşıyır. Hər dəfə 7 görəndə o axşamı xatırlayıram: Elena, fırlanan çarx, topun dayanması. O an həyatımın ən gözəl anlarından biri idi. Və mən bilirəm ki, bu an təkrar olunmayacaq. Və bəlkə də elə olmalıdır. Bəzi şeylər bir dəfə olur, onu da qədrini bilmək lazımdır. Mən bilirəm. Və bu bilgi məni xoşbəxt edir.