lub Zarejestruj się aby założyć posty i tematy.

Rozwód - potrzebny adwokat

Czy może ktoś podzielić się doświadczeniem dotyczącym dobrego adwokata z Trójmiasta, który ogarnia trudne rozwody, szczególnie te z walką o dzieci i majątek? Mam sporo obaw, bo słyszę różne historie o prawnikach, którzy bardziej komplikują sytuację niż pomagają. Zależy mi na kimś rzeczowym i skutecznym.

Podbijam temat, bo znam kilka osób w podobnej sytuacji i wszyscy mówią, że kluczowe jest znalezienie właściwego pełnomocnika.

Wsparcie adwokata można rozważyć nie tylko przy rozwodzie, ale również ubiegając się o alimenty lub podział majątku. Niby każdy o tym słyszał, a jednak w praktyce wiele osób kompletnie nie wie, od czego zacząć. Na czym polega pomoc adwokata w zakresie prawa rodzinnego, opisano w artykule: https://www.pozew-o-alimenty.pl/-prawo-rodzinne-z-pomoca-adwokata-rozwod-alimenty-podzial-majatku-co-jeszcze, przytaczając konkretne przykłady.

Mogę zaproponować Mecenasa Mindykowskiego, bo mój znajomy współpracował z nim przy swoim rozwodzie. Bardzo chwalił go za spokój, jasne tłumaczenie całej procedury i realne wsparcie w rozmowach o dzieciach. Mówił też, że dzięki takiemu prowadzeniu sprawa zakończyła się szybciej niż zakładał.