lub Zarejestruj się aby założyć posty i tematy.

Samodzielne robienie sobie manicure w domu

Hej dziewczyny mam pytanko chciała bym kupić lampe i robic sobie w domu sama paznokcie chodzi mi tu o hybrydy co tylko się maluje paznokiec i dake pod klampe:).Dziewczyny kompletnie nie wiem.co i jak jestem zielona w tym temacie,koleżanka mi cos pbjaśniała..jaka lampe najlepiej kupić? Czym to się zmywa??;) Z góry dziękuje za pomoc  bardzo bym chciala roboć sobie sama ale musze też mieć jakies pojęcie:)

Czytam też na tej stronie na temat doboru kształtu. Jaki się Wam najlepiej sprawdza?

Poczytaj sobie na stronie Semilaca czy Neonaila jak się robi hybrydy. Tam jest wszystko objaśnione. Albo tutoriale na youtube.

To nie jest coś co da się wytłumaczyć w kilku zdaniach.
Warto też przejść się na kurs z robienia maniucure hybrydowego

Porównaj sobie ceny w sklepach internetowych, wiele firm ma w ofercie lampy. W dobrej cenie lampy oraz inne akcesoria kupisz w sklepie Provocater.  Aceton, nail cleaner i blok kupisz w każdej drogerii. Bazę i top coat kupuję z Provocater, ale spokojnie możesz coś innego, byle było dobre.

Jesli chodzi o lakiery to kwestia gustu. Konsystencje bywaja rózne, osobiscie lubię lakiery ze wspomnianej tutaj przeze mnie marki z uwagi na to, że są jednoczesnie gęste oraz dobrze napigmentowane tak wiec niektóre odcienie kryją po jednej warstwie, a sama nie lubię marnować czasu na malowanie paznokci po kilka razy 😉 https://provocater.pl/035-cherry-ripe

Poza tym trudno jest je rozlać na pazurkach.

**emk** has reacted to this post.
**emk**