lub Zarejestruj się aby założyć posty i tematy.

Soda oczyszczona na skorę

Hej laseczki! 😘
Czas na oficjalne rozstrzygnięcie sporu czy soda oczyszczona zle wplywa na cere i na przebarwienia?
Użyłam lupki, ale w postach dużo dziewczyn było za sodą oczyszczoną a też spora część przeciwko niej. Tworzę post by ustalić czy jednak soda jest dobrym pomysłem na przebarwienia czy może i nie! 🙂
Nie miałam dużych problemów z cerą, ostatnimi czasy zaczełam sie stresować i na czole wyskoczyly mi przeogromne ropne syfy..... niestety wycisnelam je i powstaly strupy a po nich przebarwienia.... Dużo czytałam na necie odnośnie sody oczyszczonej, spotkałam sie z masą hejtów jak i pozytywnych opinii, wiec postanowilam zaryzykować. Dwie łyżki wody mineralnej, lyzka wody utlenionej, lyzka sody oczyszczonej i odrobina soku z cytryny taką maseczkę dawałam na przebarwienia punktowo... Nie robilam tej maseczki dużo razy a i tak zauwazylam poprawę. Przebarwienia sie zmniejszyły! Nie zauwazyłam pogorszenia cery, żadnych nowych wypryskow! 🙂 Co polecicie mi dodatkowo na przebarwienia?
Jakie macie doświadczenia z sodą oczyszczoną? Jesteście za? przeciw? i dlaczego?
Soda- fajnie, można nią wykonać domową mikrodermabrazje, oczyszcza, wysusza, okłady zmniejszają opuchlizne
(Ważne, żeby przywrócić pH i porządnie nawilżać oraz nie robić często bo to zdzierak)
Ale woda utleniona? Sok z cytryny? Chcesz się pozbyć przebarwień czy skończyć z plamami na czole?
Absolutnie się nie baw w sok i wodę utlenioną bo narobisz biedy
Jak rozumiem filtr 50+ był?