Ścieżka forum - jesteś tutaj:FORUMTematy rozmów: ZakupyTorebka
lub Zarejestruj się aby założyć posty i tematy.

Torebka

Page 1 of 2Next

Planuję zakup torebki. Mam jeszcze trochę czasu, bo zakup zaplanowany na styczen/luty, ale zaczynam robić rozeznanie. Czy możecie mi coś polecić?
Chciałabym, żeby torebka była czarna, w miarę elegancka, mieściła A4 i była trwała. Najlepiej ze skóry. Budżet 500zl.
Niekoniecznie znanych marek, ale sprawdzona.
Podobno w okolicy stycznia/lutego maja być wyprzedaże w vitkacu, więc mile widziane coś stamtąd. (tu mogą być droższe do powiedzmy 800zl teraz)
Wpadły mi gdzieś pod kursor torebki creole na stronie eobuwie, ale nie znam tej marki, nie słyszałam opinii. Ktoś ma z nią jakieś doświadczenia?

Czy kupowałyście również torebki od Zagatto https://zagatto.pl/ ? Jak oceniacie?

Witaj,

Może warto spojrzeć na ofertę marki Wojewodzic? Jest to polska firma, która ma szeroką ofertę. Co do jakości torebek nie mogę się w pełni wypowiedzieć. Mam tylko jedną, raczej o charakterze wizytowym, której raczej dość rzadko używam. Natomiast z galanterii skórzanej jestem zadowolona. Nawet po długim czasie użytkowania (przy odpowiedniej pielęgnacji) mój porfel i etui na klucze wyglądają jak nowe.

Proponuję rozejrzeć się na Allegro za uzywanymi torebkami włoskimi. Kupiłam w zeszłym roku a 100 zł znakomitą torebkę firmy Fabiani.
Tej torebki nie da się zniszczyć a skóry takiej jakości nie widziałam nigdy wcześniej.

Teraz jest tak ogromny wybór w torebkach i innych rzeczach, że szok. Ja jak teraz się rozglądałam za torebką, to zauważyłam że całkiem niezłe propozycje ma firma https://sklep.solier.pl .  Przede wszystkim tam mają obszerny wybór i atrakcyjne ceny. To co warto zaznaczyć, że ich torebki są wykonane ze skóry.

Ja torebki kupuję głównie przez internet, ponieważ jest duży wybór i nie ma co się oszukiwać - wychodzi taniej niż w sklepie stacjonarnym. Odpuściłam sobie sieciówki ze względu na jakość, albo właściwie jej brak. Długo szukałam i w końcu znalazłam sklep, w którym jest świetna relacja cena-jakość (no i oczywiście design ;)).

Moja ulubiona aktualnie marka to  david jones torebki

Torebki robią niesamowite wrażenie, co widzę po reakcjach koleżanek z pracy, które nie mogą oderwać od nich wzroku.

Ja ze swojej strony mogę polecić  https://molton.pl/pl/categories/akcesoria-torebki-1214553895.html Bardzo dobre wykonanie. Zamówiłam już na święta dla naszej damskiej części rodziny. Koleżankom poleciłam z pracy i również są zachwycone. Cenowo również ok. Mają szybki czas realizacji zamówienia, co jest bardzo ważne przed różnymi okazjami.

Cytat z Philomena data 10 grudnia 2020, 19:12

Witaj,

Może warto spojrzeć na ofertę marki Wojewodzic? Jest to polska firma, która ma szeroką ofertę. Co do jakości torebek nie mogę się w pełni wypowiedzieć. Mam tylko jedną, raczej o charakterze wizytowym, której raczej dość rzadko używam. Natomiast z galanterii skórzanej jestem zadowolona. Nawet po długim czasie użytkowania (przy odpowiedniej pielęgnacji) mój porfel i etui na klucze wyglądają jak nowe.

Z polskich marek mogę dorzucić Wittchen - cenowo napewno można się zmieścić w podanym budżecie, skóra jest dobrej jakości, klasyczne modele i wykonanie w porządku. Co do Vitkaca... nie chcę zniechęcać, ale do tego podchodziłabym z dużym dystansem. Raczej są tam marki premium - czy premium jakością, tu nie zawsze 😛 ale napewno premium ceną. Oczywiście zawsze można zobaczyć jaką mają ofertę, ale raczej 800 zł to może być budżet zbyt mały zważywszy, że w takich cenach początkowych (po obniżkach oczywiście niższych) oscylują takie marki jak Tommy Hilfiger, Calvin Klein czy Guess, które czy są luksusowe - to każdy musi sobie sam odpowiedzieć. Ja tylko zwrócę uwagę, by patrzeć w przypadku nich na materiał - wbrew cenom i teoretycznym rangom tych marek, nie zawsze mamy skórę - dziwne, ale niestety prawdziwe.

Prędzej polecałabym popatrzeć (jeśli chodzi o internet) na jakieś Zalando, Modivo, eObuwie itp., też będzie dużo marek, wybór firm, ceny itp.
Po ludzku, bez sztucznego reklamowania mogę polecić też zerkać na Zalando Lounge - troszkę zmodyfikowana forma samego zalando, ale czasem można trafić perełki w fajnych cenach, szczególnie marki premium.

Pozdrawiam

Nie wiem, jak  wy -  ale ja przykładowo mam fioła na punkcie  torebek. Mogłabym mieć ich całą  gamę.... Aktualnie mam coś na oku na stronce  https://slontorbalski.pl/   i niestety , ale  znowu muszę  zgrzeszyć i  kupić  kolejną  torebeczkę. Ale co  zrobić, jak takie śliczne  cudeńka można znaleźć.

Ostatnio przeglądałam szafę i zorientowałam się, że mam już kilka różnych rodzaje torebek damskich, ale każda z nich służy mi do czegoś innego. Na przykład mała kopertówka jest idealna na wieczorne wyjścia, natomiast duży plecak świetnie sprawdza się na co dzień, kiedy muszę zabrać ze sobą więcej rzeczy. Zastanawiam się, jakie rodzaje torebek damskich są waszym zdaniem niezbędne w garderobie? Czy warto inwestować w klasyczne modele, które będą pasować do wszystkiego? Chętnie poznam wasze opinie!

Godnym polecenia sklepem oferującym wyroby skórzane jak m.in. torebki, kosmetyczki, piórniki, portfele, organizery, paski i wiele więcej jest https://wojewodzic.com.pl/ Najwyższej klasy skóra z włoskich garbarni, staranne ręczne szycie, rzetelny dobór barwników to tylko niektóre z elementów świadczących o kunszcie, z jakim podchodzi się do produkcji torebek i akcesoriów tej marki. Zachwyci Was również ich różnorodna stylistyka która pozwala na dobór opcji całkowicie zgodnej z oczekiwaniami. Jestem pewna że Wasze zakupy w tym sklepie będą udane. Przekonajcie się sami.

Page 1 of 2Next