lub Zarejestruj się aby założyć posty i tematy.

Ubezpieczenie domu

Hej, chcemy w tej chwili wykupić ubezpieczenie na dom, na który za pół będziemy brac kredyt. Podobno każdy bank ma inne wymagania. Jak w takim razie dobrze to ubezpieczyć, żeby wchodziło w ramy banków i nie była to jakas najlepsza (czyli najdroższa ) na świecie polisa? Nie wiem jak to ugryźć

Wystarczy standardowe ubezpieczenie na wartość nieruchomości, która będzie odpowiadala tej z operatu niezbędnego do wzięcia takiej pożyczki.

Dobrze jest jednak przyjrzec sie poszczególnym towarzystwom ubezpieczeniowym oraz temu, co wchodzi w warunki ubezpieczenia. A szczególnie  jakie sa wykluczenia od tego ubezpieczenia.

Polecam rozważyć Compensę https://www.compensa.pl/ , dobry zakres ubezpieczenia i dobre ceny.

Bardzo tanie jest podstawowe ubezpieczenie grupowe, które daje bank, a które jest wymagane do zawarcia umowy kredytowej. Ja płacę np 38 zł miesięcznie, jest to praktycznie ubezpieczenie na życie plus ubezpieczenie od pożaru. Najlepszym zabezpieczeniem od kradzieży jest wykupienie usługi ochrony nieruchomości przez firmę ochroniarską. Ja nawet czasami zostawiam drzwi otwarte i nie zdarzyło się by ktoś wszedł na teren działki. To mafia. Natomiast przed wykupieniem tej usługi kradzieże zdarzały się często. Według mnie warto wykupić sobie na rynku ubezpieczenie od awarii instalacji, w razie czego unikniemy sporych kosztów.

W tym temacie śmiało mogę Wam polecić wizytę na stronie https://tueuropa.pl/ubezpieczenia-mieszkania-i-domu.htm To sprawdzone miejsce z ponad 25 letnim stażem w którym bez konieczności wychodzenia z domu znajdziecie idealna opcję ubezpieczenia dla siebie. Oferują oni zróżnicowane produkty ubezpieczeniowe, wśród których znajdują się ubezpieczenia turystyczne, nieruchomości, życiowe czy sportowe. Ponadto dbają o interesy swoich klientów oferując im nie tylko wysokiej jakości obsługę ale i sprawne załatwienie spraw i likwidacji szkód. Jestem pewna że skorzystanie z ich oferty to świetna decyzja.