lub Zarejestruj się aby założyć posty i tematy.

Ubrania zafarbowane w praniu

Kochane mam problem. Robiłam ostatnio pranie kolorowych rzeczy i niestety jedna bluzka puściła swój kolor, w wyniku czego mam zafarbowane pranie. Co robić?? Jak uratować zafarbowane pranie? Macie jakieś sposoby? Jestem załamana, ponieważ zafarbowała mi się moja ulubiona sukienka, którą miałam założyć na randkę z chłopakiem... Czy wiecie jak odbarwić zafarbowane pranie?

Oj nie zazdroszczę. To jedna z najgorszych rzeczy, jaka może się stać jeśli chodzi o pranie. Polecam poszukać w sklepach odbarwiaczy, szczególnie jeśli plamki z farby nie są duże. Stosowanie nie jest takie trudne, tylko trzeba trzymać się instrukcji stosowania.

No i jeszcze jest skuteczny ocet - wybiela, dlatego często używa się go do sprzątania, np. szorowania płytek. Dodaj go do wody, w której moczy się zafarbowane pranie. Nada się na pewno do jasnych ubrań. Z ciemniejszymi jest problem bo takie moczenie moze jeszcze bardziej pogorszyć ich wyglad. Niestety.

https://dstreet.pl/Ubrania-zafarbowane-w-praniu-jak-je-odbarwic-i-uratowac-blog-pol-1608618465.html

Poczytaj sobie o tym tutaj

Ja ostatnio kupiła szlafrok szary z kapturem

i jak go piorę i wszystkie ubrania wkładam chusteczki do każdego prania pochłaniające kolor z farbujących ubrań.

Powiem szczerze sprawdza się u mnie