Urodziny dziecka
Cytat z Kinga Gaj data 20 listopada 2020, 10:24Co warto kupić na 2 urodziny dziecka? W grę nie wchodzą zabawki grające. Wolelibyśmy żeby były to zabawki edukacyjne, drewniane wspomagające motorykę mała i mowę dziecka. Prezenty mają być dla 2 chłopców i dziewczynki. Z góry dziękuję:)
Co warto kupić na 2 urodziny dziecka? W grę nie wchodzą zabawki grające. Wolelibyśmy żeby były to zabawki edukacyjne, drewniane wspomagające motorykę mała i mowę dziecka. Prezenty mają być dla 2 chłopców i dziewczynki. Z góry dziękuję:)
Cytat z Kamila Gwiazdowska data 20 listopada 2020, 12:07Ja chyba zawsze będę polecać tory drewniane i pociągi na magnes. Takie z ikea( mamy też z biedronki co bylu w tamtym roku Ale z ikea są o wiele bardziej wytrzymałe) polecam takze ta wspomniana wyżej guziczkowa mozaikę, podobno te samochodziki (garaż, remiza) z tut tut autka są spoko choć nie wiem czy one nie grają, wszelkie pilkodromy, kulkodromy. Układanki magnetyczne. Zależy też w jakie kwocie mają to być prezenty.
Zawsze mozna zastanowić się nad czymś niematerialnym. Fajną opcja bedzie na pewno wyjście z dzieckiem do sali zabaw. Na przykład do Airo
Ja chyba zawsze będę polecać tory drewniane i pociągi na magnes. Takie z ikea( mamy też z biedronki co bylu w tamtym roku Ale z ikea są o wiele bardziej wytrzymałe) polecam takze ta wspomniana wyżej guziczkowa mozaikę, podobno te samochodziki (garaż, remiza) z tut tut autka są spoko choć nie wiem czy one nie grają, wszelkie pilkodromy, kulkodromy. Układanki magnetyczne. Zależy też w jakie kwocie mają to być prezenty.
Zawsze mozna zastanowić się nad czymś niematerialnym. Fajną opcja bedzie na pewno wyjście z dzieckiem do sali zabaw. Na przykład do Airo
Cytat z KasiaKutko data 12 lutego 2021, 22:51Pomysłów na prezent dla dziecka jest bardzo dużo, tylko trzeba sobie zadać jedno pytanie: czy dany przyczyni się do jego rozwoju? Lubię w życiu obserwować wiele kwestii, szczególnie te jakie jeszcze mnie nie dotyczą. Jednym z takich jest właśnie posiadanie dziecka, co w rzeczywistości jest bardzo dużym wyzwaniem. Potrzeba nie tylko mieć jakiś pomysł jak do tego podejść ale także wiele cierpliwości. Ostatnio czytałam artykuł w jakim była mowa o błędach popełnianych przy robieniu prezentów. Większość z nich polega na kupowaniu dziecku za wcześnie różnego rodzaju sprzętu elektronicznego. W sumie ma to sens bo coraz więcej słychać o przypadkach uzależnienia chociażby od internetu. Moim zdaniem trzeba stawiać na bardziej interaktywne prezenty. Przykładem takiego może być stół piłkarzyki - https://leomark.pl/stoly-pilkarzyki oferujący wiele frajdy dla całej rodziny. Przy okazji dziecko może ćwiczyć kordynację ruchową, a tego nie uświadczy przed ekranem komputera 🙂
Pomysłów na prezent dla dziecka jest bardzo dużo, tylko trzeba sobie zadać jedno pytanie: czy dany przyczyni się do jego rozwoju? Lubię w życiu obserwować wiele kwestii, szczególnie te jakie jeszcze mnie nie dotyczą. Jednym z takich jest właśnie posiadanie dziecka, co w rzeczywistości jest bardzo dużym wyzwaniem. Potrzeba nie tylko mieć jakiś pomysł jak do tego podejść ale także wiele cierpliwości. Ostatnio czytałam artykuł w jakim była mowa o błędach popełnianych przy robieniu prezentów. Większość z nich polega na kupowaniu dziecku za wcześnie różnego rodzaju sprzętu elektronicznego. W sumie ma to sens bo coraz więcej słychać o przypadkach uzależnienia chociażby od internetu. Moim zdaniem trzeba stawiać na bardziej interaktywne prezenty. Przykładem takiego może być stół piłkarzyki - https://leomark.pl/stoly-pilkarzyki oferujący wiele frajdy dla całej rodziny. Przy okazji dziecko może ćwiczyć kordynację ruchową, a tego nie uświadczy przed ekranem komputera 🙂
Cytat z Wonny Fiołek data 13 lutego 2021, 19:25Najlepiej jest inwestować w zabawę zamiast w zabawki.
Polecam sklep Pomelody, który oferuje artykuły do zabaw w duchu wychowywania przez sztukę. Aktualnym hitem są karty memo z obrazami (arcydziełami malarstwa) i dźwiękami w aplikacji na telefon - taka mala, ożywiona galeria sztuki.
Książki, które można oglądać i czytać wielokrotnie, znajdując w nich za każdym razem coś inspirującego, mogą stanowić wstęp do poważnych rozmów lub dalszych zabaw. Pozycje wydawnictwa "Dwie siostry" nieustannie mnie zachwycają. Na pewno znają Państwo serię o ulicy Czereśniowej. Polecam też zobaczyć książkę "Co robią uczucia".
Dobrym pomysłem jest zapewnienie dzieciom czasu w wyjątkowy sposób, na przykład wspólne wyjście do filharmonii lub opery na spektakl dostosowany do ich wieku.
Pozdrawiam ciepło i życzę udanych łowów!
Najlepiej jest inwestować w zabawę zamiast w zabawki.
Polecam sklep Pomelody, który oferuje artykuły do zabaw w duchu wychowywania przez sztukę. Aktualnym hitem są karty memo z obrazami (arcydziełami malarstwa) i dźwiękami w aplikacji na telefon - taka mala, ożywiona galeria sztuki.
Książki, które można oglądać i czytać wielokrotnie, znajdując w nich za każdym razem coś inspirującego, mogą stanowić wstęp do poważnych rozmów lub dalszych zabaw. Pozycje wydawnictwa "Dwie siostry" nieustannie mnie zachwycają. Na pewno znają Państwo serię o ulicy Czereśniowej. Polecam też zobaczyć książkę "Co robią uczucia".
Dobrym pomysłem jest zapewnienie dzieciom czasu w wyjątkowy sposób, na przykład wspólne wyjście do filharmonii lub opery na spektakl dostosowany do ich wieku.
Pozdrawiam ciepło i życzę udanych łowów!
Cytat z Renata data 14 lutego 2021, 11:32Polecam małą trampolinę z Decathlonu o srednicy 1 m, także zawieszenie huśtawki choćby we framudze drzwi jeśli dziecko nie ma. Świetne jest łóżko na antresoli Kura z Ikei z miejscem do chowania się i zabawy pod łóżkiem. Bardzo fajnym pomysłem jest bolid i konik na biegunach. Świetną zabawą będzie hulajnoga balansowa na trzech kołach albo rowerek bez pedałów.
Wiem, że to kontrowersyjne, ale u nas bardzo sprawdził się porządny tablet. Córka z zaburzeniami ze spektrum autyzmu niemówiąca w wieku 2 lat, dzięki tabletowi nauczyła się mówić (poprzez śpiewanie piosenek) i uczyniła oszałamiające postępy. W wieku 4 lat znała już alfabet i śpiewała wiele piosenek, sama uczy się angielskiego z bajeczek i filmików muzycznych i ma potężny zasób słownictwa, są naprawdę świetne programy edukacyjne. Również dzięki tabletowi nauczyła się czytać sama metodą globalną. Ponadto tablet pomaga jej rozwijać własne zainteresowania, np o zwierzętach, przyrodzie czy układzie słonecznym. Tablet to także możliwość gry w karty memo, zagadki, wartościowe bajki, słowem centrum edukacyjno rozrywkowe w jednym urządzeniu. Nie widzę żadnych negatywnych skutków używania tabletu przez dziecko oczywiście jeśli nie odbywa się to kosztem relacji społecznych czy ruchu na świeżym powietrzu.
Natomiast jeśli chodzi o drewniane zabawki edukacyjne i wspomagające rozwój dziecka, u nas nie wzbudzały one szczególnego zainteresowania dzieci. Może dlatego, że moje dzieci były typowymi ruchowcami i całe dnie spędzały na dworze.
Polecam małą trampolinę z Decathlonu o srednicy 1 m, także zawieszenie huśtawki choćby we framudze drzwi jeśli dziecko nie ma. Świetne jest łóżko na antresoli Kura z Ikei z miejscem do chowania się i zabawy pod łóżkiem. Bardzo fajnym pomysłem jest bolid i konik na biegunach. Świetną zabawą będzie hulajnoga balansowa na trzech kołach albo rowerek bez pedałów.
Wiem, że to kontrowersyjne, ale u nas bardzo sprawdził się porządny tablet. Córka z zaburzeniami ze spektrum autyzmu niemówiąca w wieku 2 lat, dzięki tabletowi nauczyła się mówić (poprzez śpiewanie piosenek) i uczyniła oszałamiające postępy. W wieku 4 lat znała już alfabet i śpiewała wiele piosenek, sama uczy się angielskiego z bajeczek i filmików muzycznych i ma potężny zasób słownictwa, są naprawdę świetne programy edukacyjne. Również dzięki tabletowi nauczyła się czytać sama metodą globalną. Ponadto tablet pomaga jej rozwijać własne zainteresowania, np o zwierzętach, przyrodzie czy układzie słonecznym. Tablet to także możliwość gry w karty memo, zagadki, wartościowe bajki, słowem centrum edukacyjno rozrywkowe w jednym urządzeniu. Nie widzę żadnych negatywnych skutków używania tabletu przez dziecko oczywiście jeśli nie odbywa się to kosztem relacji społecznych czy ruchu na świeżym powietrzu.
Natomiast jeśli chodzi o drewniane zabawki edukacyjne i wspomagające rozwój dziecka, u nas nie wzbudzały one szczególnego zainteresowania dzieci. Może dlatego, że moje dzieci były typowymi ruchowcami i całe dnie spędzały na dworze.
Cytat z capricorno data 14 lutego 2021, 18:48Polecam sklep: kabum.pl i blog kukumag
Polecam sklep: kabum.pl i blog kukumag
Cytat z Tymoteusz85 data 26 maja 2021, 12:47Zabawki edukacyjne są bardzo istotne i sam chętnie je stosuje w przypadku dziecka. Niestety, w dzisiejszych czasach zapomina się często jak ważny dla rozwoju dziecka jest również ruch i rozwój fizyczny. Coraz mniej godzin WFu w szkołach, powszechne zwolnienia itd. prowadzą później do nadciśnienia u całej masy dwudziesto i trzydziestolatków. Mój syn ma już 10 lat i uwielbia jeździć na hulajnodze. Jego 6 lat młodsza siostra ciągle mu zazdrościła tej hulajnogi, ale było dla niej jeszcze troszkę za wcześnie na taką samą. Znalazłem jednak pod adresem https://www.ekomaluch.pl/zul_m_Zabawki_Rowerki-dla-dzieci_Hulajnogi-dla-dzieci-1237.html hulajnogę 3 w jednym. Wyposażona jest w ściągane siedzonko i to był strzał w dziesiątkę. Polecam każdemu, kto zastanawia się nad prezentem dla dziecka w wieku od roku do 5 lat.
Zabawki edukacyjne są bardzo istotne i sam chętnie je stosuje w przypadku dziecka. Niestety, w dzisiejszych czasach zapomina się często jak ważny dla rozwoju dziecka jest również ruch i rozwój fizyczny. Coraz mniej godzin WFu w szkołach, powszechne zwolnienia itd. prowadzą później do nadciśnienia u całej masy dwudziesto i trzydziestolatków. Mój syn ma już 10 lat i uwielbia jeździć na hulajnodze. Jego 6 lat młodsza siostra ciągle mu zazdrościła tej hulajnogi, ale było dla niej jeszcze troszkę za wcześnie na taką samą. Znalazłem jednak pod adresem https://www.ekomaluch.pl/zul_m_Zabawki_Rowerki-dla-dzieci_Hulajnogi-dla-dzieci-1237.html hulajnogę 3 w jednym. Wyposażona jest w ściągane siedzonko i to był strzał w dziesiątkę. Polecam każdemu, kto zastanawia się nad prezentem dla dziecka w wieku od roku do 5 lat.
Cytat z Renata data 27 maja 2021, 02:38Popieram. Mam przekonanie, że dla dziecka do 12 roku życia najlepszą inwestycja w rozwój intelektualny jest intensywny rozwój ruchowy. Jest to zgodne ze stanem obecnej wiedzy neurologicznej. Okazuje się, że te same obszary mózgu zawiadują ruchem i procesami uczenia się. .
Popieram. Mam przekonanie, że dla dziecka do 12 roku życia najlepszą inwestycja w rozwój intelektualny jest intensywny rozwój ruchowy. Jest to zgodne ze stanem obecnej wiedzy neurologicznej. Okazuje się, że te same obszary mózgu zawiadują ruchem i procesami uczenia się. .
Cytat z summer data 23 kwietnia 2022, 19:40A może warto byłoby postawić na jakieś zabawki, czy praktyczne rzeczy dla dziecka. Wszystko zależy w jakim jest wieku dziecko... Generalnie koleżanka tutaj https://babyville.pl kupowała do dzieci ostatnio fajne produkty do karmienia, ale i też zabawki. Możecie sobie sprawdzić co jest tam dostępne.
A może warto byłoby postawić na jakieś zabawki, czy praktyczne rzeczy dla dziecka. Wszystko zależy w jakim jest wieku dziecko... Generalnie koleżanka tutaj https://babyville.pl kupowała do dzieci ostatnio fajne produkty do karmienia, ale i też zabawki. Możecie sobie sprawdzić co jest tam dostępne.