lub Zarejestruj się aby założyć posty i tematy.

W jaki sposób zatrzymać starzenie się

Kochane w jaki sposób zatrzymać skutecznie starzenie sie? Jak poprawić wygląd skóry?

Proponuję zdrowe nawyki:) np. spanie na wznak nie sprzyja zmarszczkom, tejpowanie buzi lub kobido, na noc serum + krem + na to olej, wklepywanie kremu zamiast rozsmarowywania, dociskanie ręcznika zamiast przecierania nim buzi, mycie wodą w temperaturze pokojowej a nie za ciepłej, mycie buzi delikatnymi kosmetykami do tego przeznaczonymi, picie odpowiedniej ilości płynów, odżywcza dieta - unikanie przetworzonych produktów, 8 godzin snu minimum, zapewnienie sobie ruchu, mało stresu… można by wymieniać dużo keksu i miłości ogółem na pewno też unikanie słońca, być może stosowanie spf ( ja nie używam, ale mam swoje zdanie w tym temacie), masowanie skóry ciała szorstką gąbką. Kosmetyki delikatne, tych lepszych firm jak https://bootsy.pl/peptydy-w-kosmetyce-dlaczego-warto-siegnac-po-produkty-aq-skin-solutions/

Polecam kanał Bryana Johnsona na youtube 🙂 jeżeli nie obcy jest Ci jezyk angielski to znajdziesz tam skarbnice wiedzy na temat starzenia się. Jest też dużo ciekawych badań, które przeprowadza na sobie.