W jaki sposób zdjąć hybrydę
Cytat z Urbike data 8 lutego 2021, 08:08Dopiero zaczynam swoją przygodę z hybrydami. Chciałbym się doradzić jak sprawnie, bezboleśnie i bez uszkodzenia płytki zdjąć hybrydę? Z góry dziękuję za podpowiedzi.
Dopiero zaczynam swoją przygodę z hybrydami. Chciałbym się doradzić jak sprawnie, bezboleśnie i bez uszkodzenia płytki zdjąć hybrydę? Z góry dziękuję za podpowiedzi.
Cytat z jagnatka data 8 lutego 2021, 09:11Frezarka jest najlepsza ale jeśli nie masz odpowiednich umiejętności to najlepiej pilniczkiem delikatnie ściągnąć chyba ze jesteś zwolenniczka acetonu ( chociaż nie polecam).
Sposobów jest bardzo wiele i dobrze jest sobie o nich poczytać.
Nie polecam na pewno szarpać paznokci. Hybrydę powinno się ściągać w sposób jak najbardziej delikatny dla paznokcia. https://trena.pl/blog/jak-zdjac-hybryde-w-domu-3-podstawowe-metody/
Frezarka jest najlepsza ale jeśli nie masz odpowiednich umiejętności to najlepiej pilniczkiem delikatnie ściągnąć chyba ze jesteś zwolenniczka acetonu ( chociaż nie polecam).
Sposobów jest bardzo wiele i dobrze jest sobie o nich poczytać.
Nie polecam na pewno szarpać paznokci. Hybrydę powinno się ściągać w sposób jak najbardziej delikatny dla paznokcia. https://trena.pl/blog/jak-zdjac-hybryde-w-domu-3-podstawowe-metody/
Cytat z Barbara data 8 lutego 2021, 12:10Witaj Urbike,
Jeśli chcesz użyć acetonu:
- wierzchnią warstwę (przezroczystą Top Coat, której nie da się ściągnąć acetonem bo to inny związek chemiczny) spiłowuję pilnikiem (specjalnym mocniejszym do piłowania hybryd, te do powierzchni płytki są za słabe),
- później na każdy paznokieć nakładam malutki wacik nasączony acetonem (zwykły zmywacz do paznokci jest za słaby, aceton jest sprzedawany z lakierami hybrydowymi),
- ważne jest żeby wacik z acetonem dokładnie przylegał do powierzchni lakieru przez ok. 10 minut bo inaczej reakcja nie zajdzie (to nie jest jak ze zwykłym lakierem który przecierany zmywaczem od razu schodzi),
- ja używam takich "klipsów" do paznokci które utrzymują wacik z acetonem ciasno na paznokciu, ale alternatywą jest ciasne owinięcie paznokcia folią, np. aluminiową,
- Po 10 minutach jak ściągam klipsy, lakier łatwo odchodzi od płytki, złuszcza się sam, do ułatwienia używam takiej metalowej szpatułki, również do kupienia z lakierami hybrydowymi.
Zgadzam się z @jagnatka, o wiele szybciej byłoby użyć frezarki, ale nie kupiłam jej bo nie chcę kurzyć ani nie mam miejsca na pochłaniacz pyłu w domu. Myślę że niedługo wrócę do wizyt w salonie. Brakuje mi umiejętności do odtworzenia idealnej symetrii i perfekcyjnych skórek które zapewnia mi zaufana kosmetyczka.
Pozdrawiam serdecznie.
Barbara
Witaj Urbike,
Jeśli chcesz użyć acetonu:
- wierzchnią warstwę (przezroczystą Top Coat, której nie da się ściągnąć acetonem bo to inny związek chemiczny) spiłowuję pilnikiem (specjalnym mocniejszym do piłowania hybryd, te do powierzchni płytki są za słabe),
- później na każdy paznokieć nakładam malutki wacik nasączony acetonem (zwykły zmywacz do paznokci jest za słaby, aceton jest sprzedawany z lakierami hybrydowymi),
- ważne jest żeby wacik z acetonem dokładnie przylegał do powierzchni lakieru przez ok. 10 minut bo inaczej reakcja nie zajdzie (to nie jest jak ze zwykłym lakierem który przecierany zmywaczem od razu schodzi),
- ja używam takich "klipsów" do paznokci które utrzymują wacik z acetonem ciasno na paznokciu, ale alternatywą jest ciasne owinięcie paznokcia folią, np. aluminiową,
- Po 10 minutach jak ściągam klipsy, lakier łatwo odchodzi od płytki, złuszcza się sam, do ułatwienia używam takiej metalowej szpatułki, również do kupienia z lakierami hybrydowymi.
Zgadzam się z @jagnatka, o wiele szybciej byłoby użyć frezarki, ale nie kupiłam jej bo nie chcę kurzyć ani nie mam miejsca na pochłaniacz pyłu w domu. Myślę że niedługo wrócę do wizyt w salonie. Brakuje mi umiejętności do odtworzenia idealnej symetrii i perfekcyjnych skórek które zapewnia mi zaufana kosmetyczka.
Pozdrawiam serdecznie.
Barbara
Cytat z KasiaKutko data 10 lutego 2021, 18:48Świetny poradnik.
Świetny poradnik.
Cytat z hanulka88 data 31 stycznia 2022, 16:40jak dopiero zaczynasz to polecę Ci naprawdę spoko firmę. lakiery są tanie i trwałe a to najważniejsze. mają fajne bazy, ale moim ulubieńcem jest top no wipe. naprawdę trwały tylko pamiętaj, żeby pomalować krawędź końcówki paznokcia to wtedy będą się trzymać jeszcze dłużej. sprawdź sobie na ich stronie, przejrzyj też kolorki bo mają cudne 🙂 https://claresa.pl/topy-hybrydowe
jak dopiero zaczynasz to polecę Ci naprawdę spoko firmę. lakiery są tanie i trwałe a to najważniejsze. mają fajne bazy, ale moim ulubieńcem jest top no wipe. naprawdę trwały tylko pamiętaj, żeby pomalować krawędź końcówki paznokcia to wtedy będą się trzymać jeszcze dłużej. sprawdź sobie na ich stronie, przejrzyj też kolorki bo mają cudne 🙂 https://claresa.pl/topy-hybrydowe