Wybór odpowiednich butów
Cytat z Klaudynka data 13 kwietnia 2021, 09:25Pytanie zwłaszcza do jasnych typów. Czy nosicie czarne buty? Ja na wiosnę określiłam swój typ, jestem zgaszonym latem i w zasadzie wymieniłam całą garderobę. Jako bazowych kolorów używam głównie granatu, trochę szarego i bieli. No ale teraz robi się zimno, na razie nie mam większych funduszy na buty, a mam piękne oksfordy i kozaki z poprzedniej epoki, czyli czarne. Czy to będzie duży zgrzyt — buty jako jedyny czarny element, na dodatek zestawione z granatowymi spodniami na przykład? Jestem taka trochę ekstremalna w tym temacie, przez ostatnie pół roku nie założyłam na siebie nic czarnego, ale od tych butów chyba nie ucieknę
Pytanie zwłaszcza do jasnych typów. Czy nosicie czarne buty? Ja na wiosnę określiłam swój typ, jestem zgaszonym latem i w zasadzie wymieniłam całą garderobę. Jako bazowych kolorów używam głównie granatu, trochę szarego i bieli. No ale teraz robi się zimno, na razie nie mam większych funduszy na buty, a mam piękne oksfordy i kozaki z poprzedniej epoki, czyli czarne. Czy to będzie duży zgrzyt — buty jako jedyny czarny element, na dodatek zestawione z granatowymi spodniami na przykład? Jestem taka trochę ekstremalna w tym temacie, przez ostatnie pół roku nie założyłam na siebie nic czarnego, ale od tych butów chyba nie ucieknę
Cytat z Bkacpa data 13 kwietnia 2021, 11:11Pamiętaj, żeby nie podchodzić zbyt poważnie do wszyskich zasad stylizacji. Jeżeli masz czarne buty i nie chcesz inwestować w nowe, donoś je i wymień gdy będzie to możliwe 😉
Sama na buty poluję głównie na wyprzedażach. Lubie kupować w dobrych promocjach.
Pamiętaj, żeby nie podchodzić zbyt poważnie do wszyskich zasad stylizacji. Jeżeli masz czarne buty i nie chcesz inwestować w nowe, donoś je i wymień gdy będzie to możliwe 😉
Sama na buty poluję głównie na wyprzedażach. Lubie kupować w dobrych promocjach.
Cytat z Martyna_Ewa data 18 kwietnia 2021, 19:05Cytat z Klaudynka data 13 kwietnia 2021, 09:25Pytanie zwłaszcza do jasnych typów. Czy nosicie czarne buty? Ja na wiosnę określiłam swój typ, jestem zgaszonym latem i w zasadzie wymieniłam całą garderobę.
Ja jestem stonowaną jesienią i teoretycznie w mojej palecie nie ma białego i czarnego, ale ja podchodzę do tego z dystansem. Lubię czarne buty i czarne spódnice. Nie martwię się tym, bo przecież nie noszę tych barw przy twarzy, więc nie kontrastuje to z moim jesiennym typem kolorystycznym. Nawet mam czarną koszulę (która bardzo lubię), ale zawsze tak kombinuję, żeby koło twarzy znalazło się coś z mojej palety - chusta, szal, apaszka.
Warto znać swoje barwy, ale też nie zamykać się na inne, tylko tym dobrze grać.
Cytat z Klaudynka data 13 kwietnia 2021, 09:25Pytanie zwłaszcza do jasnych typów. Czy nosicie czarne buty? Ja na wiosnę określiłam swój typ, jestem zgaszonym latem i w zasadzie wymieniłam całą garderobę.
Ja jestem stonowaną jesienią i teoretycznie w mojej palecie nie ma białego i czarnego, ale ja podchodzę do tego z dystansem. Lubię czarne buty i czarne spódnice. Nie martwię się tym, bo przecież nie noszę tych barw przy twarzy, więc nie kontrastuje to z moim jesiennym typem kolorystycznym. Nawet mam czarną koszulę (która bardzo lubię), ale zawsze tak kombinuję, żeby koło twarzy znalazło się coś z mojej palety - chusta, szal, apaszka.
Warto znać swoje barwy, ale też nie zamykać się na inne, tylko tym dobrze grać.