lub Zarejestruj się aby założyć posty i tematy.

Wyciskarka czy sokowirówka

Wiem, że podobno z wyciskarki jest gęstszy, bardziej wartościowy sok. Ale czy ktoś z was ma porównanie? Czy warto wydać ok. 200 zł więcej żeby kupić wyciskarkę?

Wyciskarka pracuje na niskich obrotach tak wiec nie niszczy niezbędnych witamin oraz enzymow w owocu. Tak wiec moim zdaniem jeśli chcesz sobie kupić nowe urządzenie, zdecydowanie lepiej będzie zainwestowac tutaj w porzadną wyciskarkę a nie w sokowirówke. Polecam coś od firmy Sana albo od firmy Omega. Maja dobrej klasy wyciskarki do soków.

Nie wiem czy w cenie 200 zł kupisz coś konkretnego. Moim zdaniem lepiej jest trochę dołożyć i kupić sobie lepszej klasy urzadzenie. Polecam kontakt z nimi:

https://www.eujuicers.pl/

Doradzą najkorzystniejsze rozwiązanie.

Oczywiście, że wyciskarka! Jest świetnym sposobem i zachowuje dużo witamin!

Tutaj znajdziesz Płyty poliwęglanowe. Ich jakość jest świetna, mogę wam polecić ją.

Cytat z Julka Malarz data 22 września 2020, 09:19

Wiem, że podobno z wyciskarki jest gęstszy, bardziej wartościowy sok. Ale czy ktoś z was ma porównanie? Czy warto wydać ok. 200 zł więcej żeby kupić wyciskarkę?

A ja nie polecam wyciskać soków. Lepiej jest jeść całe warzywa i owoce gdyż stanowią one całości pokarmowe. Sok wyciskany z owoców i warzyw jest dość dużym obciążeniem dla organizmu, nie ma np błonnika ograniczającego wchłanianie cukrów, ponadto pijąc soki owocowe zjesz o wiele więcej cukru niż gdybyś jadła cały owoc. Picie zaś soków warzywnych jest dość sporym wyzwaniem dla wątroby.

Teoria całości pokarmowych opracowana przez dr Bircher - Bennera wskazuje, ze należy dążyć do jedzenia pokarmów w całości tak jak stworzyła je natura wtedy zapewnimy bilans w posiłkach a wszystkie witaminy i składniki odżywcze będą wykorzystane. Soki to w istocie jest żywność przetworzona.

Lepiej zamiast w sprzęt zainwestować w warzywa i owoce bio.

Moja koleżanka kupiła taką wyciskarkę, użyła jej 2 razy i stoi i kurzy się. Trzeba brać pod uwagę, że trzeba to po użyciu rozkręcić, umyć, wysuszyć i ponownie złożyć co jest wybitnie zniechęcające.

Wyciskarka pionowa czy pozioma? Do robienia soku, koktajli, lodów, żeby radziła sobie z ziołami i zielenią i nie rozwaliła się po tygodniu? Zalezy mi zeby byl to zakup na lata, żeby cicho pracowała, miała najlepiej duży otwór na warzywa, zostawiła suche resztki 😉

Czy ktoś ma może wyciskarkę od firmy Kuvings:

https://ezakupowo.pl/Wyciskarki-do-owocow-Kuvings-c110

Jak oceniacie i czy polecacie?