Wymiana ubrań - Warszawa
Cytat z Weronika data 6 listopada 2023, 09:27Czy ktoś z was wie o spotkaniach w celu wymiany ubrań w Warszawie, na które można przyjść tak z ulicy? Nie chodzi mi o spotkanie "ja i moje koleżanki" - to potrafię zorganizować sama, ale wtedy prawdopodobieństwo znalezienia czegoś dla siebie oraz chętnej na swoje ubrania znacznie maleje.
Proszę, piszcie o wymianach, na których byłyście osobiście. Zależy mi na atmosferze. Już tłumaczę: kiedyś byłam na ogólnie dostępnej, ogłaszanej na FB wymianie w kawiarni. To, co się tam działo, wspominam z niesmakiem. Modus operandi założony przez organizatorów był taki, że należało wykładać rzeczy na ogólnie dostępny stół i z niego też brać. Zakaz indywidualnych wymian po kątach. Tymczasem wokół stołu zgromadziła się grupka osób zachowujących się jak stado głodnych psów, gdy im rzucić mięso. Ledwie rzecz trafiała na stół... nie, wróć, ledwie wyjęta z torby znalazła się nad nim, zanim jeszcze została położona, już była wyrywana przez najbliżej stojące hieny. Potem dopiero taka hiena patrzyła, czy w ogóle jest daną rzeczą zainteresowana, i chowała do swojej torby lub odrzucała na stół. Osoby zachowujące się nieco bardziej kulturalnie mogły wybierać już tylko z tych odrzutów. 9pp
Na szczęście przyszłam tam wtedy głównie po to, by się ubrań pozbyć, nie by coś znaleźć. Ale i tak było mi przykro, gdy ubrania, które traktowałam z szacunkiem i chciałam im dać drugie życie, były mi niemal wydzierane z rąk.
Dlatego teraz szukam wymiany, która albo jest zorganizowana w inny sposób albo po prostu w innej atmosferze.
Czy ktoś z was wie o spotkaniach w celu wymiany ubrań w Warszawie, na które można przyjść tak z ulicy? Nie chodzi mi o spotkanie "ja i moje koleżanki" - to potrafię zorganizować sama, ale wtedy prawdopodobieństwo znalezienia czegoś dla siebie oraz chętnej na swoje ubrania znacznie maleje.
Proszę, piszcie o wymianach, na których byłyście osobiście. Zależy mi na atmosferze. Już tłumaczę: kiedyś byłam na ogólnie dostępnej, ogłaszanej na FB wymianie w kawiarni. To, co się tam działo, wspominam z niesmakiem. Modus operandi założony przez organizatorów był taki, że należało wykładać rzeczy na ogólnie dostępny stół i z niego też brać. Zakaz indywidualnych wymian po kątach. Tymczasem wokół stołu zgromadziła się grupka osób zachowujących się jak stado głodnych psów, gdy im rzucić mięso. Ledwie rzecz trafiała na stół... nie, wróć, ledwie wyjęta z torby znalazła się nad nim, zanim jeszcze została położona, już była wyrywana przez najbliżej stojące hieny. Potem dopiero taka hiena patrzyła, czy w ogóle jest daną rzeczą zainteresowana, i chowała do swojej torby lub odrzucała na stół. Osoby zachowujące się nieco bardziej kulturalnie mogły wybierać już tylko z tych odrzutów. 9pp
Na szczęście przyszłam tam wtedy głównie po to, by się ubrań pozbyć, nie by coś znaleźć. Ale i tak było mi przykro, gdy ubrania, które traktowałam z szacunkiem i chciałam im dać drugie życie, były mi niemal wydzierane z rąk.
Dlatego teraz szukam wymiany, która albo jest zorganizowana w inny sposób albo po prostu w innej atmosferze.
Cytat z Magdalena data 21 stycznia 2025, 10:33Dodatki https://molton.pl/pl/menu/torebki-196.html są ważnym elementem w stylizacjach, ponieważ potrafią całkowicie odmienić i uzupełnić każdy strój. Odpowiednio dobrane akcesoria, takie jak biżuteria, torebki, paski czy szale, dodają charakteru, podkreślają styl i pozwalają wyrazić indywidualność. To właśnie detale często decydują o ostatecznym efekcie stylizacji, nadając jej wyrazistości i spójności.
Cytat z Laura09 data 26 sierpnia 2025, 06:44Szukając inspiracji do odświeżenia szafy, natrafiłem na https://ombre.pl/spodnie-meskie
. Oferta wygląda naprawdę ciekawie – można znaleźć zarówno wygodne modele na co dzień, jak i bardziej eleganckie, które sprawdzą się w pracy lub podczas spotkań.
Szukając inspiracji do odświeżenia szafy, natrafiłem na https://ombre.pl/spodnie-meskie
. Oferta wygląda naprawdę ciekawie – można znaleźć zarówno wygodne modele na co dzień, jak i bardziej eleganckie, które sprawdzą się w pracy lub podczas spotkań.
Cytat z Kallas data 7 września 2025, 12:23Świetnym blogiem który pozwoli Wam znacząco poszerzyć swoją wiedze o modzie, urodzie, kosmetykach czy znaleźć porady dotyczące kompletowania stylizacji na różne okazje i wiele więcej jest https://modoweinspiracje.com/porady/przewodnik-po-stylach-od-casual-do-chic-jak-je-odroznic/ Możecie być pewni że zawarte tam informacje są rzetelne i na bieżąco aktualizowane. Dostępne w tym miejscu treści pozwolą Wam znacząco poszerzyć swoją wiedzę i odpowiedzieć na wszystkie nurtujące Was pytania.
Świetnym blogiem który pozwoli Wam znacząco poszerzyć swoją wiedze o modzie, urodzie, kosmetykach czy znaleźć porady dotyczące kompletowania stylizacji na różne okazje i wiele więcej jest https://modoweinspiracje.com/porady/przewodnik-po-stylach-od-casual-do-chic-jak-je-odroznic/ Możecie być pewni że zawarte tam informacje są rzetelne i na bieżąco aktualizowane. Dostępne w tym miejscu treści pozwolą Wam znacząco poszerzyć swoją wiedzę i odpowiedzieć na wszystkie nurtujące Was pytania.