lub Zarejestruj się aby założyć posty i tematy.

Zmarszczki co robić

Panie 35+ moglybyscie się wypowiedzieć na ten temat?
Jak wyglądają wasze twarze ?
Czy są tu jakies panie bez zmarszczek?
Albo panie ktore maja ich pełno?
Jakie dalibyscie rady koleżankom 30 letnim odnosnie dbania o skórę twarzy?
Jak zapobiegać zmarszczkom?

Mam 39 lat nigdy nie zwracalam uwagi na dbanie o zmarszczki uzywam od lat kremu matujacego bo skora mieszana i to wszystko zmarszczki poki co ani jednej a to zdjecie powyzej przedstaeia roznice miedzy mlodziutka kobietka a dojrzala kobieta. Co jest zlego w dojrzalosci? Kazdy wiek ma swoje wady i zalety jak to w życiu

A jeśli szukasz jakiejś metody na zmarszczki, polecam po prostu konsultację z lekarzem medycyny estetycznej oraz on powinien doradzić co będzie najlepsze. Każda skóra jest w koncu inna. https://slowage.pl/oferta/medycyna-estetyczna/kwas-hialuronowy

Może nie jestem 30+, jednak w opóźnianiu powstawania zmarszczek ważne jest kilka kroków.

1. Oczyszczanie - dobrze oczyszczona skóra będzie lepiej funkcjonowała sama z siebie oraz będzie lepiej przyjmowała wszystkie składniki jakie jej dostarczysz.
  2. Nawilżanie - absolutna podstawa, żeby skóra zachowała jędrność. Nawilżaj od wewnątrz jak i z zewnątrz.
  3. Masaż - w pewnym momencie mięśnie tracą swoją sprężystość i opadają. Odpowiednie i regularne masaże skutecznie temu przeciwdziałają.
  4. Krem z filtrem - najskuteczniejszy krem na zmarszczki, ponieważ to słońce jest w głównej mierze odpowiedzialne za przedwczesne starzenie skóry.

Oprócz tego ważna jest oczywiście konsekwencja oraz składniki i formuły dobrane do typu cery. Nie wolno również lekceważyć wpływu genów na wygląd naszej skóry. Można też suplementować się np. kolagenem.

Jeśli myślisz o zabiegach z zakresu medycyny estetycznej, warto wziąć pod uwagę medycyna estetyczna białystok. To miejsce oferuje szeroki zakres usług, w tym zabiegi laserowe, korekcję zmarszczek i botoks. Dzięki doświadczeniu i nowoczesnemu sprzętowi, możesz mieć pewność, że osiągniesz wymarzony efekt.

Jeśli chodzi o kosmetyki to polecam kremy przeciwzmarszczkowe z marki SKIN79, te do cery, jak i pod oczy. Przetestowałam każdy z ich strony i każdy mi się sprawdził 🙂 Bardzo polecam <3